Kako da se spasemo od izluđujućih gasova nakon konzumiranja pasulja?

Janija od pasulja

Pasulj se nalazi među najkorisnijom hranom za čovekov organizam. Zbog visokog sadržaja proteina, on uspešno može zameniti meso. Poznata je činjenica da je bogat vitaminima i korisnim mineralima.

Međutim, poznata je činjenica da pasulj dovodi do odvajanje gasova, koji uprkos tome što nisu bolni, uopšte nisu prijatni za okolinu. Naime, zbog toga je razlog što mnogi ljudi izbegavaju njegovo konzumiranje, i na taj način se lišavaju od svih korisnih sastojaka koji se nalaze u njemu i koji su korisni za čovekovo zdravlje.

A rešenje pitanja postoji. Važno je da znate kako pravilno da pripremi pasulj, da biste se spasili od dosadnih gasova i eventualne nadutosti stomaka. Evo nekoliko saveta:

- Svako je čuo da se pasulj potapa u hladnu vodu da ne bi oduzeo mnogo vremena prilikom termičke obare. Ali, nije samo to razlog da se potapa. Potapa se da bi se pasulj lakše usvojio i da ne bi izazvao gasove. Međutim, važno je da ga potopite u mlakoj, a ne u hladnoj vodi..

- Da biste bili maksimalno sigurni da konzumiranje pasulja koji ste pripremili neće dovesti do sličnog antisocijalnog ponašanja, dobro je da rednovno menjate vodu u kojoj je potopljen, tako da se ona ne hladi.

- Druga proverena metoda je da direktno stavite pasulj da se provri nekoliko minut i nakon toga da ga ostavite da stoji u toploj vodi, periodično menjajte.

Pasulj

- I protivno bakinim savetima da se pasulj ostavlja prethodne noći i treba da stoji 12 sati, istina je da mu je potrebno 18-24 sata. Na taj način ćete se zaista spasiti od stvaranja gasove.

- I ne na poslednjem mestu, ostaju začini. Dodavanje nane na primer je prosta tradicija. To se radi da bi se smirili organi za varenje, da mogu brzo i bezbolno da svare pasulj, i da se ne dolazi do gasova. Iz istog razloga možete da dodate čubar, čak i mentu.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
0000000
0000000
29.11.2019 15:18
Pasulj sadrži gas Helijum i zbog toga se nadimamo i ispuštamo gasove .Ja lično operem pasulj ,sipam hladnu vodu i prokuvam pet minuta ,ocedim i nalijem ponovo hladnu vodu i skuvam .Kad je pasulj već kuvan i začinjen zadnjih pet minuta pred kraj dodam svežu grančicu Nane -Mente ili prstohvat sušene mente svakom u tanjir .Daje odličan ukus a pomaže varenje i sprečava nadutost .

Nadam se da se ne ljutite zbog mog komentara. Pozdrav
2
0