Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!

Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!

Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!

Eleksir zdravlja sa medom, orasima, belim lukom i sirćetom pomaže kod bolesti grla, problema sa varenjem, loše cirkulacije krvi i metabolizma u telu. Preporučuje se kod srčanih bolesti, problema sa bubrezima i krvnim sudovima.

Napisano je mnogo knjiga o čudotvornom dejstvu jabukovog sirćeta na fizičko i psihičko zdravlje čoveka. U Sjedinjenim Američkim Državama se koristi već duže vreme i dobija se od ugnjilih jabuka, koje su ostavljene da istrunu na granama, jer drvo poboljšava prirodnu fermentaciju. Optimalna doza jabukovog sirćeta, koja treba da se uzima je 2 supene kašike sirćeta u 200 ml skuvane mlake vode sa dodatkom 2 supene kašike meda. Uzimajte tri puta dnevno pre obroka.

Ovaj eliksir osim što pomaže kod gore navedenih bolesti, preporučuje se i kod srčanih, bubrečnih i krvnih poremećaja, a izvori pokazuju da veoma dobro deluje kod noćnog mokrenja kod dece. Dokazano je da ovaj ukusni sok pomaže kod visokog krvnog pritiska i atopijske kijavice, tako što se uzima ujutru pre doručka i uveče pre spavanja.

Odavno je poznato da je med najbolje sredstvo za spavanje i bolji san. Ako vam je uveče teško da zaspite ili ako se budite i ne možete da zaspite, uzmite jednu supenu kašiku meda. Ako vam to ne pomaže, narodna medicina predlaže sledeći recept: u čašu sa 1 supenom kašikom meda dodajte 3 supene kašike jabukovog sirćeta. Nakon pola sata san će doći na oči.

U slučaju većeg nemira, ponovite dozu - ovaj lek je bolji i od najboljeg farmaceutskog leka i ne donosi vam nikakve neželjene efekte.

Med i orasi

Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!

Orah je biljka čiji delovi imaju visoka biološka svojstva. Od davnina je bio poznat kao odličan lek. U kombinaciji sa medom je prirodno sredstvo, čija lekovita svojstva ne mogu da se poreda sa najsnažnijim farmaceutskim preparatima. S obzirom u kombinaciji oni obezbeđuju sve neophodne vitamine, minerale, proteine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Kod anemije - pripremite smesu od 500 g livadskog meda, 500 g mlevenih orasa i 1 samlevenim limunom. Sve se dobro pomeša i uzim ase na svaka 3 do 4 sata po 1 supena kašika. Smesa je veoma dobra i za oporavak anemičnih i isrpljenih ljudi nakon operacije.

Kod lečenja hipertenzije i anemije zbog nedostatka gvožđa, svakodnevno uzimajte po 100 g oraha i 100 g meda tokom najmanje 45 dana. Ova smesa je veoma efikasna i kod srčane ishemije.

Supena kašika meda i 3-4 oraha su ne samo izuzetan delikates, već i odlično sredstvo za glavobolju, nesanicu i sklerozu.

Izlečenje čira na želucu prolazi brzo i efikasno, ukoliko pola sata pre obroka uzimata 5-6 supenih kašika orahovog mleka. Da biste ga pripremili, 20 g mlevenih oraha prelijte sa 100 ml tople prokuvane vode, dobro promešajte, procedite i dodajte 2 supene kašike meda.

Med i beli luk

Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!

Ova kombinacija vraća snagu organizmu i mnogo je dobra kod astme i otežanog disanja. Primenjujte sledeći recept:

- 1 kg poljskog meda, sok od 10 limuna i 10 čenova belog luka. Pomešajte ih veoma dobro u staklenoj tegli sa poklopcem, ostavite jednu nedelju da odstoje na hladnom i tamnom mestu. Uzimajte po 4 kašičice dnevno, puštajte sok sporo da klizi niz grlo. Ova smesa treba redovno da se pije tokom dva meseca, kako bi se postigao željeni efekat.

Najbolje narodno sredstvo za lečenje gripa su upravo med i beli luk.

- Očistite 1 glavicu belog luka i sameljite da se dobije kaša, dodajte istu količinu meda i promešajte. Uzimajte po 1 supenu kašiku u mlakoj prokuvanoj vodi uveče pre spavanja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji