Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zašto

Kuvanje sa Gi maslacem

Gi maslac se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Prva poznata upotreba putera bila je 2000 g. pre Hrista. Gi se brzo integrisao u dijete, u ceremonijalnu praksu i u ajurvedske isceliteljske prakse. Smatra se da podstiče kako psihičko, tako i fizičko pročišćenje, kroz svoju sposobnost pročišćavanja i održavanja balansa u organizmu.

Ukoliko imate probleme sa holesterolom, Gi je zdravija varijanta od maslaca, s obzirom da ima nizak sadržaj masti. Pomaže i u stimulisanju sekrecije želudačne kiseline, što sa svoje strane pomaže u pravilnom varenju.

Gi ima i visok sadržaj antioksidanasa. Pomaže u povećanju sposobnosti vašeg tela da apsorbuje vitamine i minerale iz druge hrane koju konzumirate. Ovo sa svoje strane, održava imuni sistem jakim. Vitamini i minerali rastvorljivi u mastima takođe jačaju naš imunitet, a Gi pomaže u aposorbovanju ovih hranljivih materija u našem telu.

Gi je bogat vitaminima A, D, E i K, koji su vitamini rastvorljivi u masti. Oni igraju važnu ulogu u radu srca, mozga i kostiju, imunog sistema. On takođe ima dosta hranljivih masti koje pomažu vašem telu da apsorbuje ove osnovne vitamine i da ih koristi. Gi se proizvodi od pročišćenog maslaca, što znači da ne sadrži mlečne čvrste materije ili druge primese koje mlečni proizvodi imaju.

Gi maslac

Kazein koji je osnovni protein u mleku, u veoma malim količinama je prisutan i ovde. Takođe, ima veoma nizak sadržaj laktoze. Tako da, ukoliko ste intolerantni na laktozu ili kazein, nema potrebe da se brinete, jer gi neće prouzrokovati negativne reakcije.

Vašem telu su potrebne neke masti kako bi mogle da budu ispunjene životno važne funkcije. Ove funkcije uključuju zaštitu želudačnog zida od probavnih kiselina, održavanje zdravlja mozga, nerava i zdravlja kože, kao i izgradnju ćelijskih membrana i njihovo jačanje.

Ove koristi obezbeđuju masti u Gi maslacu, bez hidrogenizovanih ulja, transmasti ili oksidovanog holesterola, koji se nalaze u drugim maslacima.

Prečišćeni maslac
Fotografija: ANONYM

Ajurveda, drevni indijski isceliteljski tekst, se kune u Gi maslac i u njegova svojstva za poboljšanje vida. Ako imate iritaciju u oku, razmažite Gi maslac ispod njega i osetićete olakšanje. Gi je zdrava masnoća koja definitivno treba da bude deo vaše kuhinje!

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji