Prilog za ribu

Garniri za ribu

Prilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake.

Za prvri recept će vam biti potrebno oko 250 g konzervisanog graška, 50 g maslaca, ista količine slanine, 4 supene kašike pavlake, luk, šargarepa, biber, so, mirođija.

Ostavite grašak u odgovarajućoj posudi na vatri da vri oko dvadeset minuta. Nakon toga, izvadite ga iz šerpe rešetkastom kašikom i operite hladnom vodom. Vratite grašakp onovo u šerpu, dodajte šargarepu i luk, krupnije isečen.

Dodajte takođe i začine, bez mirođije. Ostavite povrće da lepo omekša na tihoj vatri oko sat i 10 minuta. Nakon toga skinite grašaksa vatre, ocedite povrće ali vodu u kojoj se kuvalo sačuvajte.

Pire od graška

Izgnječite na pire povrće, postepeno dodajte maslac, posle i pavlku i ako je potrebno mali deo vode. Napravite da bude dovoljno gust i po vašem ukusu, servirajte odozgo posuto sa malo mirođije, sitno iseckane.

Sledeći predlog je salata, koja je odgovarajuća za pečenu ribu na roštilju. Evo koji sastojci su potrebni za recept i kako da ga pripremite.

Salata sa majonezom i paradajzom.

Potrebni sastojci: ½ kg paradajza, luk, kiseli krastavci, 200 g majoneza, so, ulje i 1 veza peršuna.

Ćuftice od pirinča

Način pripreme: Isecite paradajz na kockice, luk i krastavčiće na tanke krugove, a peršun sitno. Stavite sve u jednu posudu i pažljivo promešajte, nakon toga stavite malo masnoće i so i sipajte majonez. Dobro promešajte sve sastojke. Salata je spremna za serviranje.

Poslednji predlog za prilog uz ribu su ćuftice od pirinča. Prirpemaju se relativno lako i brzo - skuvajte 2 šolje pirinča i pomešajte sa jajima. Dodajte u smesu i 140 g kačakvalja, prethodno izrendanog. Stavite luk, sitno iseckan u pirinač, kao i malo peršuna za aromu. Dobro promešajte smesu.

U drugoj posudi umutite još jedno jaje, stavite i biber i so. Pripremite pored posude sa jajaima tanjir sa prezlama. Oblikujte loptice, potopite u jaje, pa u prezle, pa ponovo u jaje i pržite u ugreljanom ulju. Ako volite nanu, zamenite peršun sa njom, ali nije mnogo sigurno da će ići uz ukus ribe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji