Ideje za dijetalna jela od krompira sa malo kalorija

1 od 5 Fotografije
1. Mladi krompir sa ruzmarinom
Možete da napravite mladi krompir sa ruzmarinom. Važno je da znate, da mladi krompir ima mnogo manje kalorija od starog krompira. Za ovaj recept Vam treba i 1-2 supene kašike maslinovog ulja, kojim čete preliti krompire, pre nego što ih stavite da se peku u rerni. Pospite ih sa sveže iseckanim ruzmarinom, malo soka od limuna, soli i aleve paprike po ukusu i pečete dok ne budu gotovi;

Ne verujemo da postoji dete ili odrastao čovek, koji ne voli da pržene krompiriće, posute sirom ili servirane sa kečapom, majonezom, senfom ili bilo kojim drugim sosom. U isto vreme svako zna da su krompirići pripremljeni na ovaj način, osim toga što su ukusni i veoma kalorični, zbog čega treba izbegavati njihovu konzumaciju.

Retko se dešava, kada kuvate nešto sa krompirom, da to jelo bude i dijetalno, zbog toga što u većini slučajeva jedna porcija sadrži preko 300 kalorija.

Zbog toga ćemo Vam predložiti /pogledajte galeriju/ nekoliko ideja za jela sa krompirom, koja ne prelaze 150 kalorija po porciji, ukusna su i zasićuju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji