Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo

1 od 11 Fotografije

1. Biber


Biber, upotrebljen u velikim količinama može da da previše ljut ukus jelima, ali inače može da se koristi za svu hranu koju spemate sa izuzetkom u dezertima, podrazumeva se. Ali uprkos tome neki čokoladni kolači neće se naljutiti ako im dodate prstohvat bibera;

Za svaku domaćicu je dobro da zna koji začini idu uz koje namirnice. Uprkos tome što svaki čovek ima individualni ukus, većina začina se koristi za određenu vrstu namirnica, a isto tako ima i začina koji ne idu zajedno u jedno isto jelo, zato što im se tuku arome ili prosto jedni druge obezliče.

Ne eksperimentišite dodajući piment u piletinu ili pak origano u svinjsko meso. Lovorov list je začin dosta jakog ukusa, koji ne treba da ostaje u jelu nakon što je skuvano. A zašto da ne dodate prstohvat bibera u vaš čokoladni keks?

Gore možete da pogledate galeriju najkorišćenijih začina u bugarskoj kuhinji i u šta da ih dodajete.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji