Finese pri pohovanju kačkavalja i sireva

Pohovani sir

Kada pohujete kačkavalj i sireve, treba da pazite na neke detalje, da bi se dobio hrskav poh, a sir i kačkavalj da ostanu meki i da se tope u ustima.

Da biste uspešno pohovali topljene sireve, treba prethodno da ih dobro ohladite u zamrzivaču, ali ne da ih zamrznete. Tako se neće rastopiti prilikom grejanja tokom pohovanja.

Pohovani kačkavalj je jelo lako za spremanje, koje je mnogo ukusno i zato je omiljeno mladima i odraslima. Ali tajna je u pohu. On treba da je tanak, ali istovremeno da hermetički zatvara kačkavalj da se ne istopi tokom prženja.

Pohovani kačkavalj

Kačkavalj se iseče na parčiće debljine ne veće od jednog cenimetra. Poh se pravi s prezlama, brašnom i umućenim jajima. Parčići kačkavalja se naprskaju hladnom vodom, uvaljaju se u brašno, nakon toga u umućeno jaje i nakon toga u prezle. Ostavi se da odstoji dva minuta i ponovo se potapa u jaje i nakon toga u prezle.

Parčići kačkavalja se prže u zagrejanom tiganju s dosta ulja. Prže se sa obe strane dok ne dobiju zlatastu koricu. Ukusno i lagano jelo je prženi kamamber. On se servira sa slatkim od borovnica ili ribizli.

Kamamber, koji treba da bude tek izvađen iz frižidera, se topi i kad nije isečen na parčiće, uvalja se u umućeno jaje, a nakon toga u poh od prezli. Nakon minut ponovo se potapa u jaja, a posle toga opet u prezle.

Pohovani tofu

Kamamber se zaprži 20-30 sekundi u vrelom ulju, dok se blago pritiska viljuškom da se zaprži i odozgo bez okretanja. Sir se servira vreo, posut pinjolama i kašikom slatkog sa strane.

SIrevi u pohu od pikantnih začina su karakteristični za indijsku kuhinju. Najviše odgovarajući za taj cilj je sir koji je mekši. Sir se iseče na parčiće debljine centimetar ipo i dužine 10 centimetra.

Kurkuma i so se podjednako pomešaju. Po želji se dodaju pikantni začini prema ukusu. Sir se uvalja u začine i prži u vreloj masnoći dok se ne dobije hrskava korica.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji