Brza i laka jela za večeru

bataci sa povrćem

Kad se vratite kući nakon dugog radnog dana, želite da napravite nešto na brzinu. Ovde ćemo vam predložiti dva laka jela, koja možete da skuvate bez velikog napora. Osim toga dovoljno su lagani da vam neće pretovariti stomak.

Pile s pirinčem i povrćem

Neophodni sastojci: 1 paradajz, 100 g graška, 1 crvena paprika, pola vezice peršuna, 2 kašike ulja, so i biber po ukusu.

Način pripreme: Pile se skuva i podeli na porcije, a nakon toga se postavi u podmazanu posudu za pečenje. Dodate mu i pirinač, nakon što ste ga prethodno dobro isprali. Posle isečete povrće i takođe ga dodate. Prelijete s 4 čaše bujona u kome se kuvalo pile.

Veoma je moguće da ga nećete imati dovoljno, u tom slučaju prosto zamenite neophodnu količinu običnom vodom. Nakon toga stavite posudu u rernu. peče se oko 50 minuta dok s vremena na vreme treba da otvarate rernu da promešate jelo.

jelo od spanaća

Musaka sa spanaćem

Neophodni sastojci: 1 kg spanaća, 2 glavice luka, 3 šargarepe, 3 paradajza, 1 bujon od povrća, 1 šolja pirinča, 250 g sira, ulje i biber.

Neophodni sastojci za preliv: 2 jaja i 1 čaša kiselog mleka

Način pripreme: Očistite i isecite spanać, a nakon toga ga poparite u vreloj vodi. Izvadite ga i ostavite da se ocedi i izdinstajte ga na malo masnoće.

Nakon toga možete da ga izvadite, a u istoj masnoći da propržite puk. Dodajte i narendanu šargarepu, paradajz i pirinač, promešajte dobro i zalijte čašom vode, u kojoj ste prethodno rastvorili bujon od povrća.

Jelo treba da provri oko 5-6 minuta. Sklonite s vatre i dodajte mu spanać, biber i izmrvljen sir. Sipajte sve u posudu za pečenje, dodajte 1-2 čaše vode i zapecite u rerni 30-40 minuta.

Od jaja i kiselog mleka napravite preliv i prelijte musaku, nakon toga je zapecite ponovo da se dobije hrskava korica.

Komentari

Pošalji
3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: