bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da napravimo domaću pastu od maslina

Kako da napravimo domaću pastu od maslina

Pasta od maslina

Pasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.

Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.

Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica. Ako nisu očišćene treba da odstranite koštice sami.

Maslinovo ulje

Osim toga: 2 čena belog luka, 1 vezica peršuna, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.

Masline, čenovi belog luka i peršun se iseckaju na sitno. Dodaje se maslinovo ulje i sve se samenje u pire blenderom ili ručnim mikserom ili se izgnječi. Dodaju se biber i so.

Drugačiji ukus ima pasta od zelenih maslina i kapra.

Neophodno sastojci: 300 grama zelenih maslina bez koštica, 2 kašike kapra, 2 kašike crnog luka iseckanog na sitno, 2 kašike soka od limuna, so po ukusu.

Pasta od maslinki

Kapar i masline se natope u hladnoj vodi u odvojenim posudicama, da se otkloni njihov preterano slan ukus. Nakon 15 minuta se ocede, a kapar se čak istisne od vode. Masline, kapar, luk i limunov sok se pomešaju i pasiraju dok se ne dobije meki pire. Začini se solju.

Pasta od maslina sa ruzmarinom ila veoma delikatan i prefinjen ukus.

Neophodni sastojci: 300 grama crnih maslina bez koštica, 100 ml maslinovog ulja, 1 vezica mladog luka, 2 veća čena belog luka, 2 kašike začina - ruzmarin i bosiljak, so i biber po ukusu.

Isečene masline se pomešaju s iseckanim mladim lukom i čenovima belog luka iseckanim na sitno. Dodaje im se maslinovo ulje. Dodaje se ruzmarin, bosiljak, so i biber. Ostavi se da odstoji 30 minuta. Pasira se dok ne postane pire i servir se.

Po želji, u pastu od maslina koju pravite kod kuće, možete da dodate 1-2 inćuna da pasta dobije interesantniji ukus. Ribice obogaćuju ukus maslinove paste i čine je još pogodnijom za nadev za predjela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji