Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Prepelice u patlidžanuPrepelice u patlidžanu
19. april
Očistite i operite prepelice. Pripremite marinadu i potopite prepelice u nju na 30 minuta. Ne vadeći ih iz marinade skuvajte ih na 10 minuta. Izvadite ih iz šerpe i osušite. Zagrejte malo ulja i propržite....
Prepelice u slaniniPrepelice u slanini
20. feb.
Pomešamo biber, alevu papriku, senf, so i kečap u gustu pastu i premažemo je preko očišćenih i opranih prepelica. Svako parče prepelice se uvija sa jednim do dva listića slanine i poređa se u vatrostalnu posudu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja. Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
Prepelice u sosu od rumaPrepelice u sosu od ruma
28. jun
Prepelice vadimo iz pleha, a sos iz pečenja razredimo sa bujonom i kuvamo 5 minuta na tihoj vatri. Prepelice serviramo prelivene sosom....
Marinirane prepelice na roštiljuMarinirane prepelice na roštilju
23. maj
Prepelice ostavite da se mariniraju oko 30 minuta na sobnoj temperaturi, nakon toga pecite po oko 4 minuta sa svake strane dok stalno polivate marinadom. Sklonite gotove prepelice s vatre i odmah ih servirajte....
Prepelice na lovački načinPrepelice na lovački način
20. feb.
Prepelice se očiste i kuvaju u posoljenoj vodi desetak minuta. Sipajte ulje/maslinovo ulje u tiganj i izdinstajte pečurke iseckane na sitno i deo dimljene slanine (oko 50 gr)....
Pečene prepelice sa tartufimaPečene prepelice sa tartufima
31. jul
Prepelice se operu, osuše se i natrljaju se iznutra sa pola soli i sa biberom. Bosiljak se iseče na sitno. Guščija džigerica se seče na kocke i prži se u maslacu....
File od prepelice sa limunomFile od prepelice sa limunom
03. jul
Nakon još 4-5 minuta, ili čim se sos redukuje, skinite sa vatre. 6. Servirajte ukusne filee prepelice sa limunom tople sa prilogom po izboru i još krišaka limuna. Prijatno!...
Prepelice sa kremom od citrusaPrepelice sa kremom od citrusa
28. jun
Prepelice serviramo tako što na svako parče stavljamo po jedno parče zamrznutog krema....
Dinstane prepelice sa belim vinomDinstane prepelice sa belim vinom
12. sep.
Prepelice se operu i poređaju u veliku šerpu. Vino se pomeša sa uljem i sirćetom. Prepelice se prelivaju ovom smesom. Posipaju se solju i biberom. Luk se seče na kolutove i njim se pokrivaju prepelice....
Prepelice sa sosom od povrćaPrepelice sa sosom od povrća
25. okt.
Sipajte gotov sos u tanjir i stavite po dve prepelice u porciju....
Dinstane prepelice sa zimskim povrćemDinstane prepelice sa zimskim povrćem
23. jun
Nakon toga ostavite na ubrus da se ocedi višak masti. Odvojite kožu od prepelica. Nakon toga poređajte na tanjir na pržene kriške hleba. Sa strane sipajte povrće, a odozgo prelijte sosom iz pečenja....
Pica se piletinom i jajima od prepelicePica se piletinom i jajima od prepelice
16. mart
Servirajte picu sa piletinom i jajima od prepelice toplu. Prijatno!...
Prepelice u đuvečari sa slaninom i lukomPrepelice u đuvečari sa slaninom i lukom
24. okt.
Dobro promešajte i ostavite da se sve dinsta oko 7-8 minuta, pa sve stavite u drugu posudu. U tiganj ili šerpu gde ste pržili, dodajte još malo maslinovog ulja i zapržite prepelice sa svih strana....
Prepelice sa šampanjcem na francuski načinPrepelice sa šampanjcem na francuski način
21. okt.
Od prepelica se iseku bataci i filei i natrljaju se solju. Preostali deo prepelica može da se iskoristi za spremanje bujona. Luk se seče na sitno, pečurke se seku na tanke kriške....
Prepelica u patlidžanu iz rernePrepelica u patlidžanu iz rerne
07. januar
Posolimol ih i ostavljamo da odstoje tako da se ocedi gorak sok. Nakon toga ponovo operemo. Očistimo prepelice dobro i operemo. Začinimo solju i biberom. Stavljamo po jednu prepelicu u svaki patlidžan....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...