Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Prepelice u patlidžanuOčistite i operite prepelice. Pripremite marinadu i potopite prepelice u nju na 30 minuta. Ne vadeći ih iz marinade skuvajte ih na 10 minuta. Izvadite ih iz šerpe i osušite. Zagrejte malo ulja i propržite....
19. april
Prepelice u slaniniPomešamo biber, alevu papriku, senf, so i kečap u gustu pastu i premažemo je preko očišćenih i opranih prepelica.
Svako parče prepelice se uvija sa jednim do dva listića slanine i poređa se u vatrostalnu posudu....
20. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuvaju lignje?Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
24. januar
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja.
Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
28. mart
Prepelice u sosu od rumaPrepelice vadimo iz pleha, a sos iz pečenja razredimo sa bujonom i kuvamo 5 minuta na tihoj vatri. Prepelice serviramo prelivene sosom....
28. jun
Marinirane prepelice na roštiljuPrepelice ostavite da se mariniraju oko 30 minuta na sobnoj temperaturi, nakon toga pecite po oko 4 minuta sa svake strane dok stalno polivate marinadom.
Sklonite gotove prepelice s vatre i odmah ih servirajte....
23. maj
Prepelice na lovački načinPrepelice se očiste i kuvaju u posoljenoj vodi desetak minuta. Sipajte ulje/maslinovo ulje u tiganj i izdinstajte pečurke iseckane na sitno i deo dimljene slanine (oko 50 gr)....
20. feb.
Pečene prepelice sa tartufimaPrepelice se operu, osuše se i natrljaju se iznutra sa pola soli i sa biberom. Bosiljak se iseče na sitno. Guščija džigerica se seče na kocke i prži se u maslacu....
31. jul
File od prepelice sa limunomNakon još 4-5 minuta, ili čim se sos redukuje, skinite sa vatre.
6. Servirajte ukusne filee prepelice sa limunom tople sa prilogom po izboru i još krišaka limuna.
Prijatno!...
03. jul
Prepelice sa kremom od citrusaPrepelice serviramo tako što na svako parče stavljamo po jedno parče zamrznutog krema....
28. jun
Dinstane prepelice sa belim vinomPrepelice se operu i poređaju u veliku šerpu. Vino se pomeša sa uljem i sirćetom.
Prepelice se prelivaju ovom smesom. Posipaju se solju i biberom.
Luk se seče na kolutove i njim se pokrivaju prepelice....
12. sep.
Prepelice sa sosom od povrćaSipajte gotov sos u tanjir i stavite po dve prepelice u porciju....
25. okt.
Dinstane prepelice sa zimskim povrćemNakon toga ostavite na ubrus da se ocedi višak masti.
Odvojite kožu od prepelica. Nakon toga poređajte na tanjir na pržene kriške hleba. Sa strane sipajte povrće, a odozgo prelijte sosom iz pečenja....
23. jun
Pica se piletinom i jajima od prepeliceServirajte picu sa piletinom i jajima od prepelice toplu.
Prijatno!...
16. mart
Prepelice u đuvečari sa slaninom i lukomDobro promešajte i ostavite da se sve dinsta oko 7-8 minuta, pa sve stavite u drugu posudu.
U tiganj ili šerpu gde ste pržili, dodajte još malo maslinovog ulja i zapržite prepelice sa svih strana....
24. okt.
Prepelice sa šampanjcem na francuski načinOd prepelica se iseku bataci i filei i natrljaju se solju. Preostali deo prepelica može da se iskoristi za spremanje bujona.
Luk se seče na sitno, pečurke se seku na tanke kriške....
21. okt.
Prepelica u patlidžanu iz rernePosolimol ih i ostavljamo da odstoje tako da se ocedi gorak sok. Nakon toga ponovo operemo.
Očistimo prepelice dobro i operemo. Začinimo solju i biberom.
Stavljamo po jednu prepelicu u svaki patlidžan....
07. januar
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
27. april
Kako se kuva artičokaArtičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
13. jun
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.