Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta.
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane....
07. avgust
Kako odmrznuti frižider?Sačekajte da se led otopi i ceo frižider dobro obrišite suvom krpom.
Opširnije:
- kako instalirati frižider;
- zašto se zamrzava frižider;
- na koliko stepeni treba da držimo frižider....
18. nov.
Kako da očistite frižider?Pogledajte još:
- kako odmrznuti frižider;
- zašto frižider pravi led;
- zašto frižider bruji;...
07. sep.
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Pogledajte još:
- zašto frižider stvara led;
- zašto frižider sakuplja vodu;
-kada i zašto se isključuje frižider;...
24. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana.
Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
07. mart
Kako se priprema jaretina?Najbolji metod uklanjanja mirisa, koji se takođe široko koristi u pripremi jagnjetine, jeste da se meso ostavi u frižideru preko noći, preliveno rakijom ili drugim sličnim alkoholom....
20. nov.
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. nov.
Kako se čuva boranija?Načini za čuvanje boranije
Sveža boranija može se čuvati u frižideru nekoliko dana. Ovo je period u kojem se osobine boranije ne menjaju. Da ne bi omekšala, dobro je da je stavite u plastičnu kesu....
21. nov.
Kako se začinjava ćuretina?Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti.
Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
16. jun
Kako se kuva artičokaOstavite da se ohladi 1 sat u frižideru i servirajte.
Artičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun
Kako se priprema štrudla?Nakon što pripremite, dobro uvijte i stavite u frižider da stoji 18 do 24 sata. Nakon toga možete razvući toliko tanko, da možete da čitate novine kroz njega.
Osim testa, važan je i nadev....
10. jun
Kako se zamrzava bundeva?Možemo ostaviti komade na rastojanju jedno od drugog na podlozi u frižideru i tek kad se zamrzne da je prebacimo u kese i kutije....
06. jun
Kako se pohuju paprikeStavite posudu u frižider. Nakon što se paprike ohlade, očistite višak vlage od svake paprike uz pomoć salvete.
Isecite tankim nožem po dužini, napunite nadevom i zatvorite. Umutite jaja....
03. jun
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
29. nov.