Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust
Koje su masti hidrogenozovane?Hidrogenizovane masti su one masti, koje se dobijaju kada se obične biljne masti zagreju na visokoj temperaturi uz prisustvo raznih katalizatora i vodonika....
21. jun
Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?Ima do 25% manje zasićenih masti od običnog ulja. Takođe je bez holesterola, bez trans-masti i sa visokim sadržajem mononezasićenih masti. Istovremeno, sadrži omega-3 i 6 masne kiseline i vitamin E....
02. januar
Ribe koje su štetne za zdravljeMasne kiseline u njoj nisu zdrave, ali s druge strane, svarljive masti su uporedive sa onima koncentrisanim u svinjskoj masti. Prekomerna konzumacija ribe ove vrste dovodi do povećanja nivoa holesterola....
11. maj
Koje namirnice su korisne za jetru?Korisne masti
Od masnoća, koje su biljne, preporučujemo maslinovo ulje - hladno ceđeno.
8....
09. mart
Namirnice koje tope mastiMeđu ukusnim receptima koje možete pripremiti sa malo masti i jesti ih bez žaljenja su:
- supa od spanaća - dodajte malo orašastih plodova ili semenki za potpuni ukus;
- poširana jaja - ukrasite ih povrćem kuvanim...
21. nov.
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu....
12. maj
1
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Pet namirnica koje su štetne za kožuDa priznamo - svi želimo besprekornu kožu. Osim odličnih gena, ovo iziskuje dodatnu negu kako bi se održala ova zanosna lepota.
Ali većina nas ne zna da su naše navike u ishrani direktno povezane sa tipom kože koju imamo...
08. avgust
Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjeU galeriji možete pogledati koje su to najkorisnije, a koje su to najštetnije masti za spremanje jela i za salate. Ako koristite neko od prvih ulja, koja su navedena, onda ne prelazite norme SZO....
21. nov.
Ovo su namirnice koje su najbogatije magnezijumom! Obavezne za sveMagnezijum je mineral koji ima ključnu ulogu u mnogim procesima u našem organizmu. Ako je nivo magnezijuma u telu nizak, to može prouzrokovati razna stanja, koja mogu biti i veoma ozbiljna.
Deficit magnezijuma se dovodi...
24. feb.
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
02. nov.
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMikser isključiti, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati. U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje....
09. sep.
2
Koji su plodovi mora najkorisniji?Riba
Među najkorisnijim ribama pomenućemo tunu, losos i haringu....
09. okt.
10 namirnica, koje su korisne za vašu jetruIstraživanja su pokazala da kašičica soka od belog luka dnevno može smanjiti telesnu težinu i masti kod ljudi koji pate od NAFLD.
7....
25. okt.
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Kuvajte ih ne manje od 2 minuta.
Kada je povrće gotovo, izvadite ga rešetkom i odmah ga prebacite u vodu sa ledom i vodom. U ledenoj vodi stoji koliko se i kuvalo....
20. jul
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu!
Prijatno!...
27. maj
Saveti za kuvanje artičokeZa osobu koja nema iskustva sa kuvanjem artičoke, ovaj poduhvat može izgledati kao pravo iskušenje....
27. mart
Saveti za kuvanje mesaOvo sprečava emulgovanje masti i pojavu masnog ukusa čorbe.
Ispod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti....
12. nov.
Saveti za kuvanje bamijeIma nizak sadržaj kalorija i bez masti je. Bamiju imamo na raspolaganju tokom cele godine, a period godine kada je naviše prisutna su letnji meseci....
23. april