Facebook
Omiljeno
Pinterest
Panetone - italijanski božićni kolačPanetone je veoma sličan kozunaku, koji se priprema u Bugarskoj i Rumuniji za Uskrs, ali postoje neke razlike, od kojih je jedna ta što je za ovaj božićni kolač potrebno manje vremena za mešenje nego za dizanje testa....
Kako napraviti trajne božićne kolače?Kada dođe zima, aroma đumbira, cimeta, muškatnog oraščića i drugih božićnih začina već se oseća u vazduhu. A šta je Božić bez božićnih kolača, slatkiša i drugih ukusnih užitaka!...
Glazure za kolače i torteSvaki kolač je lepši i ukusniji ako je ukrašen pravom glazurom. Čokoladna glazura je svestrana, koristi se i za kolače i za mini kolače....
Kolač za gosteNa kraju dodajemo brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešamo kašikom dok se ne dobije homogena smesa za kolač. U jednu posudicu se odvaja od smese i oboji kakaom....
Kolač za dušuKolač pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni....
Kolač za dijabetičareStavite kolač za dijabetičare da se peče u umerenoj rerni - na kraju odozgo treba da bude rascepljen....
Kolač za pomenPekla sam kolač za pomen, dok se ne raspukne i dok drveni štapić kojim probam kolač ne bude suv. Dobila sam vazdušast i ukusan kolač!...
Odgovarajući začini za picuBiber među najkorišćenijim začinima prilikom prirpeme pica. Biber poboljšava varenje.
Ovbičan i kovrdžavai peršun se koristi za pripremu pica. Oni se koriste za posipanje gotove pice....
Odgovarajući začini za krompirBeli biber je blaži začin od crnog bibera i veoma je pogodan za pečene, kuvane i dinstane, kao i za pržene krompiriće. Mogu da se koriste i listići za začinjavanje krompir čorbi....
Odgovarajući začini za pasuljPostoji nekoliko začina, koji su obavezan dodatak za nekoliko jela i koje svaka domaćica dobro poznaje.
Sa pasuljem isto stoje stvari. Da bi postao istinski ukusan, neophodni su nam neki osnovni začini....
Začini, odgovarajući za teletinuSveži začini kao što je peršun, origano, bosiljak i majčina dušica.
Nisu posebno tipični začini za teleće meso, ali sve zavisi od recepta koji ste odlučili da pravite....
Začini za jagnjeće mesoPrema tradiciji, tokom aprila i maja se povećava potražnja za jagnjećim mesom. Kada se ono spremi na pravilan način, onda mu je ukus i više nego božanstven....
Začini pogodni za sočivoDrugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
Odlični začini za piletinuKoristi se kao začin za piletinu, čorbe, soseve i salate.
Piment. Koristi se kao začin za pravljenje kobasica, a takođe ga ima u receptima za piletinu i ribu....
Pogodni začini za paštetuSušeni peršun
Ovo je klasičan začin, tako da ga možete bezbedno dodati, a peršun se takođe dobro slaže sa ostalima do sada navedenim, što donekle važi i za mirođiju, koja je takođe dobar začin za paštetu....
Pogodni začini za sarmeOvi začini nisu pogodni za svaku vrstu sarmi. Na primer, nana se ne slaže dobro sa sarmama, ali opet zavisi od vašeg ukusa.
Još jedan zanimljiv začin za sarme od kupusa je seme mirođije....
Pogodni začini za hobotnicuPogodni začini za hobotnicu
Hobotnica je poželjna u kuvanju zbog svog nežnog mesa i sposobnosti da apsorbuje ukuse raznih sosova i začina....
Odgovarajući začini za boranijuBez sumnje, so je neizostavan deo svakog jela i salate – u umerenoj količini je apsolutno neophodan začin za svako dobro jelo....
Začini pogodni za bulgurPet začina se koriste za aromatiziranje bulgura čak i u nekim arapskim zemljama.
Đumbir u prahu, kurkuma, sveži peršun, origano su klasični začini za bulgur koji se, inače, odlično „slaže“ i sa sokom od limuna....
Začini pogodni za rižotoU tu svrhu pomešajte 1 prstohvat svih gore navedenih začina i kratko ih propržite. Prebacite u posudu i upotrebite za pripremu rižota. Pravilno uskladištena, domaća mešavina začina može se koristiti dugo vremena....
Začini pogodni za škampeŠkampi sa korijanderom
Ova aromatična biljka je uobičajena u azijskoj kuhinji i odličan je izbor za začin za škampe sa orijentalnim ukusom....