Facebook
Omiljeno
Pinterest
Slatka iskušenja sa jagodamaS jagodama možete napraviti još i sjajan čizkejk sa jagodama, domaću tortu sa jagodama, krem od jagoda, paj sa jagodama, domaće slatko od jagoda, a zašto ne i sangriju od jagoda....
Slatka i hrskava pogača sa maslacemOblikovanu pogaču ostavljamo da nadođe dok se ne udvsotruči.
Namažemo žumancem, pomešanim sa 2-3 supene kašike svežeg mleka.
Posipamo susamom....
Slatka i sočna baklavaPecite u umerenoj rerni dok ne dobije zlatnu boju.
Napravite šećerni sirup, tako što u šećer dodate 3 šolje vode. Dodajte vanilu. Kad sirup provri i počne da se zgušnjava, skinite sa vatre....
Slatka spelta (slatko žito)Kuvajte dok ne bude gotovo, zrnca ostaju cela, ali omekšaju i veoma su prijatna.
Probajte, da proverite da li su gotoca.
Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi....
Zdravo slatko sa bundevomSklonite slatko sa ringle i kada se malo ohladi, dodajte med.
Mešajte i rasporedite slatko u teglice.
Čuvajte zdravo slatko sa bundevom u frižideru....
Domaće slatko sa saharinomStavimo lonac na šporet na tihu vatru i počnemo da mešamo. Ovde je veoma važno stalno mešati, jer se vrlo brzo lepi za dno. Da se to ne bi desilo i da domaće slatko posle ne bi mirisalo, mora se mešati....
Slatko sa celim jagodicamaNe sečemo ih. Stavljamo ih u šerpu u kojoj ćemo kuvati slatko. Voće posipamo šećerom.
Stavljamo na tihu vatru da se kuva. Kad slatko od jagoda provri, stvara se bela pena. Skidamo je pažljivo rešetkastom kašikom....
Slatko sa zelenim smokvamaOcedite i ostavite da se ohlade.
Od šećera i vode skuvajte sirup oko 10 minuta. U sirup dodajte smokve i kuvajte na jakoj vatri oko 20 minuta. Nemojte mešati kašikom nego samo skidajte penu rešetkastom kašikom....
Slatko sa celim jagodamaSlatko se peče na umerenoj rerni dok se povremeno meša. Kada se zgsune stavlja se limunska kiselina.
Toplo slatko se sipa u teglice, zatvaraju se i sterilišu 5 minuta....
Slatko sa celim smokvamaSledećeg dana stavite sve na ugrejan šporet, dodajte karamfilić i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne.
5 minuta pre nego što skinete slatko, dodajte limunov sok i sačekajte da ponovo provri....
Slatka salama sa slatkom od pomorandžeDodajte mekani maslac, šećer u prahu, orahe, vanilin šećer i slatko od pomorandže.
Razbijte jaja. Sve promešajte dok ne dobijete gusto testo.
Oblikujte smesu u salamu. Uvaljajte u kokosovo brašno....
Da napravimo domaću slatku pavlakuOna se spremala vekovima, a način pravljenja bio je jedini mogući u prošlosti - sa ohlađenog mleka se skidao kajmak i ostavljao da odstoji na hladnom mestu.
Tako se jedno vreme dobijala pavlaka....
Slatko sa šljivama i kakaomKada je sve spremno, dok je još vrelo, počinjemo da sipamo u zagrejane tegle.
Od gotovog slatka od šljiva prave se odlične kiflice sa slatkom i veoma ukusan damin hir....
Silt - švedsko slatko sa malinamaSklanja se sa vatre, dodaje se šećer u vruće voće, meša se dok se ne istopi. Sipa se u vruće tegle, okreću se, da se vakuumiraju poklopci.
Slatko je spremno za konzumaciju....
Slatko sa kupinama i borovnicamaTokom kuvanja slatko formira penu koju treba da skidate.
Kada se kapljica slatka, kapnuta na suv porcelanski tanjir ne razliva, znači da je slatko gotovo....
Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noćIskoristite genijalni trik u sledćeim redovima da bi vam avokado sazreo za jednu noć. Svi smo bili u situaciji da u prodavnici tražimo savršeno zreo avokado. Samo što takav ne postoji....
Domaće slatko sa bananom i cimetomOkrenite sa poklopcima na dole i ostavite da odstoji do sledećeg dana.
Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
Domaće slatko sa bananama i cimetom je spremno....