Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrganji sa pirinčemOčistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite.
Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
21. sep.
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
01. jul
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
07. dec.
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
27. jun
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli. Kad počne da dobija...
05. jun
Čorba od vrganja i lisičarkePropržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
18. jun
Vrganji sa pirinčem i čedar siromAromatično jelo sa vrganjima i pirinčem je odgovarajuće za prohladne jesenje večeri.
Pogledajte još kako se čiste vrganji i kako se suše vrganji....
11. okt.
Vrganji sa maslacem i belim lukomOstavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene.
Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....
24. okt.
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuOčistite pečurke, operite pod tekućom vodom, nemojte ih natapati. Isecite ih na ivice, a šunku na kocke.
Ako ste dolučili da garnirate sa pireom od cvekle, skuvajte 1/2 glavie i pretvorite je u pire sa malo maslinovog...
30. jul
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceLuk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju.
Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
04. sep.
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom je spreman.
Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda.
Prijatno!...
27. mart
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomZačinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk.
Sipajte luk i...
05. feb.
VrganjRaste u listopadnim šumama i sreće se veoma retko.
Sastav vrganja
Vrganj sadrži do 35% čistog proteina, koji uključuje glutamin, arginin, levcin i tirzin....
19. maj
Gde raste pečurka smrčak i kada se bere?Period rasta smrčka je od kraja marta do kraja maja meseca.
Ima šansi da se smrčak pronađe i u kasnijem periodu, ali je to moguće samo u visokim predelima....
07. april
Prženi vrganjiVrganji se seku na kriške i posole se po ukusu.
U tanjir sipamo brašno i uvaljamo kriške jednu po jednu sa obe strane....
20. jul
Pohovani vrganjiOčistite pečurke i isecite ih na kriške debljine oko 1 cm. Posolite ih i pospite sa malo bibera.
U odvojenoj posudi pomešajte brašno, vino, so, prašak za pecivo, žumanca i belenaca umućena u sneg i promešajte. Treba da...
16. jul
Kako raste avokado?Mnogi ljudi misle da je avokado listopadno drvo, ali u stvari avokado raste na zimzelenom drveću zvanom Persea Americana. Dostiže visinu od 10 do 16 metara....
17. avgust
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Zamrznuti Vrganji sadrže 23 kcal, što je manje od svežih.
Pogledajte i neke ideje za:
- salate sa vrganjima;
- svinjetinu sa vrganjima;
- supu sa vrganjima....
03. nov.
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
28. okt.
Kako se konzervira vrganj?Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu:
- pasta sa pečurkama;
- supa od pečuraka.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
24. okt.
Pasterizovani vrganjOčistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi.
Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele....
25. jul