Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
27. jun
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
05. jun
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuOčistite pečurke, operite pod tekućom vodom, nemojte ih natapati. Isecite ih na ivice, a šunku na kocke.
Ako ste dolučili da garnirate sa pireom od cvekle, skuvajte 1/2 glavie i pretvorite je u pire sa malo maslinovog...
30. jul
Kako se konzervira vrganj?Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu:
- pasta sa pečurkama;
- supa od pečuraka.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
24. okt.
Kako izgleda zdrav doručak?trenutak nije najbolji način da provedete život, i da to prejedanje hranom i preterivanje sa alkoholom, izležavanje u krevetu do podneva, pušenje i slično, su navike koje bi štetile ne samo vašem zdravlju, već i vašem izgledu...
07. mart
Čorba od vrganja i lisičarkePropržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
18. jun
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
01. jul
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
07. dec.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
22. avgust
1
Kako da spremite vrganjeVrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila.
Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
25. sep.
VrganjVrganj ne sadrži holesterol.
Odabir i čuvanje vrganja
Kada kupujete vrganje, treba obratiti pažnju na spoljašnji izgled i miris. Ne bi trebalo da ima oštećenja, neprijtnu aromu i sumnjiv izgled....
19. maj
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceLuk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju.
Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
04. sep.
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Ukus vrganja se kombinuje i odlično dopunjava sa bešamel sosom, kao i paradajz sosom....
03. nov.
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
28. okt.
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuDoručak je jedan od glavnih obroka u toku dana, a niz proučavanja je stigao do kategoričnog zaključka i da je najzdraviji obrok. Međutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak.
Sa platformi za...
20. avgust
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomZačinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk.
Sipajte luk i...
05. feb.
Pasterizovani vrganjOčistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi.
Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele....
25. jul
Pogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnicaAko ste nekada bili na dijeti, sigurno su vas zanimale kalorije raznih namirnica. Sada možete pogledati koliko je 200 kalorija u različitim namirnicama.
Prosečnoj osobi je potrebno maksimum 2500 kalorija dnevno, a...
21. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako izgleda kiseljak?Obični kiseljak je višegodišnja biljka koja vizuelno ima sledeće karakteristike:
- dugački listovi u obliku strelice.
- jarka, smaragdna boja.
Postoje 4 različite vrste kiseljaka:
Iako postoji mnogo vrsta kiseljaka...
30. maj
Kako izgleda paškanat?Paškanat je korenasto povrće, koje liči na svetlu šargarepu i rođak je celera i šargarepe. Paškanat može da se kupi tokom cele godine, ali je njegova prava sezona zima. Povrće ima belu do svetložute boje, malo je žilaviji...
26. januar
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Pogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećerNamirnice, koje predlažu današnji lanci prodavnica, sadrže toliko mnogo prerađenog šećera i konzervanasa, da je skoro nemoguće uvek se hraniti zdravo. Uprkos tome, postoji način da izbegnete sve ove opasne sastojke, i da...
20. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar