Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
Da li voće deblja?Da li voće deblja?
21. april
Voće je omiljena hrana mnogih osoba. Ono postaje još primamljivije zbog svoje korisne i zdrave prirode. To je razlog zašto učestvuje u većini režima ishrane, a njegova konzumacija se smatra veoma preporučljivom. Međutim...
Da li uzimanje gvožđa deblja?Da li uzimanje gvožđa deblja?
01. dec.
Mnoge sujetne dame plaše se da uzimaju preparate koji u sebi sadrže gvožđe, strahujući da će to uticati na njihov stas i često se pitaju da li se deblja od uzimanja gvožđa?...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Da li se deblja od lubenice?Da li se deblja od lubenice?
10. maj
Mnogo smo pričali o sastavu i koristima od lubenice, pa hajde da pređemo direktno na suštinu današnje teme, a to je da li se deblja od lubenice i da li pomaže u borbi protiv viška kilograma....
Da li se deblja od špageta?Da li se deblja od špageta?
01. dec.
Špagete su omiljena hrana većine ljudi, ali ih neki izbegavaju, jer smatraju da se od njih deblja. Da li je to istina i da li se stvarno deblja od špageta?...
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Izvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med. Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
BundevaBundeva
28. nov.
Mogu biti i kruškolikog, ovalnog ili okruglog oblika, kao i sa bubuljicama na površini sa tanjom ili debljom kožom. 6. Za izradu jednog litra bundevinog ulja potrebno je oko 35 bundeva....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Da li bundevu treba ljuštiti?Da li bundevu treba ljuštiti?
15. nov.
Odgovor je da bundeva mora da se oljušti ako se jede sirova, a ako se jede pečena onda to nije potrebno. A evo kako možete oljuštiti bundevu. Kada je kora bundeve sveža i meka, lako se guli ljuštilicom ili nožem....
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li treba doručkovati ujutru?Da li treba doručkovati ujutru?
16. avgust
Doručak se često opisuje kao najvažniji obrok u danu, ali da li je preskakanje loše za vaše zdravlje? Doručak bukvalno znači „prestanak gladovanja“. Ovo je prvi obrok u danu nakon duge noći kada niste jeli. Doručak...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance. Visokokalorični...
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Evo i nekih od njih: - paradajz; - krastavci; - tikvice; - bundeve; - skvoš bundeva; - masline; - patlidžan; Kako da uključite avokado u svoj režim ishrane? Avokado ima mnogo kulinarskih primena....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane. Setite se da ima ljudi koji pojedu po jedno jaje svakog jutra, što ih održava sitim...