Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se marinira piletinaPriprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
10. mart
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Evo kako se marinira ribaVaša marinirana riba je spremna!
Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
12. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Koliko vremena se peče jagnjetina?Da bi se jagnjetina topila u ustima, umotajte meso u foliju i pecite ga 1 sat, pa pecite još najmanje 30 minuta (ovo je, naravno, za mali deo jagnjetine - jagnjeća plećka ili jagnjeći but).
Važno!...
05. maj
Kako marinirati povrćePogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
23. mart
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Ako je kurban ovca, može se pripremiti ritualni ovčiji kurban, a ako ste odlučili da žrtvujete jagnje, onda pripremate kurban od jagnjeta....
06. dec.
Losos, mariniran u cvekliEvo još jednog lakog i interesantnog načina, kako da marinirate lososa i da uživate u efektnom delikatesu pripremljenom kod kuće, kojim ćete impresionirati svoje zahtevnije goste ili svoju porodicu....
16. nov.
Kako razlikovati jagnjetinu od ovčetine?Ako volite jagnjetinu, preporučujemo da isprobate naše recepte za:
- jagnjetina pečena u rerni;
- jagnjetina sa pirinčem;
- ili ukusni jagnjeći kotleti....
08. maj
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg)....
20. feb.
JagnjetinaJagnjetina je se dosta koristi u kuhinji Turkse, Grček, Novog Zelanda, Australije i Srednjeg Istoka.
Sastav jagnjetine
Jagnjetina je izvor vitamina B grupe, a najviše vitaminima B2, B3 i B12....
01. sep.
Losos, mariniran u smeđem šećeruLosos se peče oko 35-40 minuta ili dok se beli proteini ne odvoje od površine....
09. avgust
Kako se čuva jagnjetina?Mariniranje i vakum pakovanje jagnjetine
Možete marinirati jagnjetinu pre zamrzavanja da dodate ukus i nežnost. Vakum pakovanje pruža dodatnu zaštitu od vazduha i produžava rok trajanja....
04. april
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Artičoka je gost za našim stolom. Izgleda kao cvet, a zapravo je ukusno i zdravo povrće. Bogata je bioaktivnim supstancama, a njeni ukusni kvaliteti čine je prefinjenim gostom kulinarskih recepata.
A u Vijetnamu se...
27. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se marinira meso?Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle....
05. nov.
Kako se marinira zec?Zečetina će biti izuzetno ukusna i mekana ako se pre pripreme marinira. Zečetina se marinira relativno lako....
26. okt.
Kako se marinira pastrmka?Pastrmka ne traži dugačku kulinarsku obradu, a kada je reč o mariniranju, pastrmka se marinira kao i ostala rečna riba....
02. januar
Kako se marinira losos?Marinada Terijaki za lososa
Terijaki sos ima jak ukus, tako da nemojte držati ribu previše dugo u ovom sosu, maksimum 2 sata....
21. feb.
Kako se marinira slaninaKraj jeseni i početak zime su najbolje vreme za pripremu marinirane slanine. Tada su svinje najdeblje, slanina je najmekša i temperatura je idealna za pripremu ovog tradicionalnog delikatesa iz bugarske kuhinje....
07. nov.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaMariniranje se u prošlosti uglavnom koristili za ribu i zvalo se aqua marina - morska voda. Danas, osim za morske plodove, marinada se koristi pretežno za meso i tvrđe povrće....
12. okt.