Kako se marinira meso?

Kako se marinira meso?

Marinada za meso čini da meso bude izuzetno mekano i sočno. Postoji čitav niz recepata za marinade, koje se pripremaju veoma brzo i lako. Obično su vam potrebne veoma jednostavne namirnice kao što su limun, sirće, ulje, beli luk i začini. Uvek promešajte sastojke za marinadu u posudi, a zatim dodajte meso.

Pravilo je da, koliko se duže meso marinira, toliko je mekše nakon pečenja. Ako želite da odmah nakon mariniranja pripremate meso, možete ga držati u posudi, ali ako želite da ga pripremate kasnije, najbolje je da ga pokrijete folijom i da ga držite u frižideru. Ostatak marinade možete iskoristiti kao sos za premazivanje mesa za vreme termičke obrade.

Ako ste zaboravili da marinirate meso, možete to da učinite i neposredno pre pripreme. Samo ga premažite maslinovim uljem i sokom od limuna. Pored tečnih marinada, možete koristiti i pikantnu pastu od paprika neposredno pre pečenja mesa.

Kako bi napravili zaista uspečnu marinadu za meso, treba da znate da svaka dobra marinada ima tri osnovna sastojka - začine, masnoću i kiselinu. Kiselina je važna, kako bi meso postalo mekano. Može da bude sirće, ananas, pivo, pavlaka, vino, paradajz, mleko, sok od limuna. Varijanti za začine ima mnogo - začinsko bilje, beli luk, kari, biber, luk i različiti sosevi - tabasko, senf, kečap, med i dr. Masnoća je najčešće ulje ili maslinovo ulje.

Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji