Bonapeti.rs»Saveti»Kako se marinira pastrmka?

Kako se marinira pastrmka?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se marinira pastrmka?

Pastrmka je od velikog broja ljudi dobila i naziv kraljica rečne ribe. Pastrmka je prva riba čije je razmnožavanje počelo da se obavlja veštačkim putem, kako bi zadovoljila potrebe, a veliki interes prema njoj duguje se izuzetno ukusnom i mekanom mesu.

Meso pastrmke je bogato proteinima, ima sasvim malu količinu riblje masnoće i sadrži velike doze omega-3-masnih kiselina. Kavijar pastrmke je izuzetno bogat vitaminom A.

Pastrmka ne traži dugačku kulinarsku obradu, a kada je reč o mariniranju, pastrmka se marinira kao i ostala rečna riba. Prvo se riba očisti dobro, nakon toga se naseče na kotlete ili se isfiletira i obilno se posoli morskom soli.

Riba stoji u soli oko 12 sati, a nakon toga se dobro ispere i preliva se smesom sirćeta i vode u odnosu 2:1. Nakon 24 sata, riba se ređa u tegle, pospe se pimentom, lovorovim listom i selenom, prelije se prženim uljem (ne vrućim) i čuva se u frižideru.

Možete marinirati pastrmku u smesi belog vina (250 ml), vode (250 ml), belog sirćeta (2 šolje), crnoh luka (2 glavice), ulja (1/2 šolje), soli (5 kašika), šećera (3 kašike) i začina (biber, piment, selen, lovorov list).

Namirnice za marinadu se promešaju i prokuvaju. Nakon 5 minuta se doda i nasečena riba, koja treba da se kuva ne više od 5 minuta. Nakon toga se posuda skida sa vatre i ostavlja se da se ohladi najmanje 2 sata. Ribu i marinadu podelite u tegle i čuvajte ih u frižideru, a možete ih i sterilizirati na 5-10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni