Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva čaj?Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke.
- Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
Kako se čuva boranija?Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci.
Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
Kako se čuva vino?Međutim, kako da čuvamo vino? Pravilo - na hladnom i tamnom mestu. Do otvaranja flaše ne preporučuje se da je ostavljate u frižideru....
Hrskavi prokelj u maslacuOdmrznite prokelj. Začinite solju i mlevenim belim biberom.
Uvaljajte prokelj u prezle.
Ugrejte maslac i dinstajte prokelj. Kuvajte 3-4 minuta, mešajte s vremena na vreme....
Prokelj sa kačkavaljemGlavice prokelja se očiste i operu.
Zatim se kuvaju u slanoj vodi i ocede.
Preliju se rastopljenim maslacem, pomešanim sa sitno seckanim peršunom i solju po ukusu.
Posipa se sitno rendanim kačkavaljem....
Prokelj sa maslacemDodajte prokelj i mešajte dok se ne zaprži.
Na kraju začinite solju i biberom po ukusu. Servirajte porcije prokelja sa maslacem, posute sveže iseckanim peršunom i preostalim sokom od limuna....
Prokelj u Air Fryer-uPonovo uključujem na još 3 minute ili dok se ne dobije željena boja.
Prokelj u Air Fryer-u je gotov....
Prokelj sa ukiseljenim lukomPotrebno je dobro promešati kako bi sav luk upijao dresing.
Nakon dva sata, vadimo prokelj iz frižidera, vadimo ga iz vode i dobro prosušimo....
Prokelj na sicilijanski načinSos sipamo u prokelj, prethodno skuvan u posoljenoj vodi i ostavljamo da vri dok se bujon ne zgusne.
Serviramo posut rendanim parmezanom. Po želji možemo zapeći u rerni....
Dinstani prokelj za garnirungStavite prokelj u tiganj i zapržite ga na jakoj vatri dok se ne zarumeni.
Dodajte beli luk, kajensku papriki i sačekajte 1-2 minuta da se zaprže....
Prokelj u sosu i integralni pirinačOčisti se prokelj i doda se u šerpu u kojoj je pirinač. Pirinač skuvati sa prokeljom. Prokelj izvaditi na tanjir.
Maslac rastopiti u šerpi, pomešati sa brašnom i nasuti mleko. Kad se sve sjedini, dodati sireve....
Prženi prokelj i slanina sa palentomZa to vreme, na zagrejanom ulju u tiganju, propržiti slaninu da zastakli, dodati prokelj i kada počne da se karamelizuje posuti belim lukom, posoliti, pobiberiti i isključiti ringlu....
Prokelj sa kromiprom i pavlakomProkelj i krompir se skuvaju i ocede. Ulje se zagreje i u njemu se proprže sitno iseckani crni luk i šunka. Dodajte senf i promešajte.
Zatim dodajte krompir i prokelj i posolite....
Prokelj sa bratvrustom u rerniProkelj se očisti i nasecka na polovinice ili četvrtinice tako što se dobro opere.
Luk se nasecka na kockice, a šargarepa na kolutiće ili polukolutiće....
Prokelj sa jajima i slaninomStaviti vodu da proključa u šerpi i dodati očišćeni prokelj. Kuvati deset minuta. Procediti prokelj i ostaviti da se ohladi. Preseći prokelj na pola.
Staviti maslac na tiganj da se otopi....
Prokelj sa veganskim belim sosomProkelj se opere i očisti, nakon toga se natopi u vodi sa malo soka od limuna oko 30 minuta. Isplakne se u preliva se hladnom, posoljenom vodom, tako da ga prekrije....
Prokelj sa slaninom i sosem MornejVidećete smeđe komadiće prokelja i malo hrskavu slaninu, koji se pokazuju krzo sir i bešamel.
I uvek postoji nešto čarobno u Grijer siru....