Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Dinstani prokelj u multikukeruDinstani prokelj u multikukeru
03. april
Prokelj može da se jede tako za laganu večeru ili da bude ukusan garnirung uz svakakvo meso....
Hrskavi prokelj u maslacuHrskavi prokelj u maslacu
19. januar
Odmrznite prokelj. Začinite solju i mlevenim belim biberom. Uvaljajte prokelj u prezle. Ugrejte maslac i dinstajte prokelj. Kuvajte 3-4 minuta, mešajte s vremena na vreme....
Prokelj sa kačkavaljemProkelj sa kačkavaljem
17. avgust
Glavice prokelja se očiste i operu. Zatim se kuvaju u slanoj vodi i ocede. Preliju se rastopljenim maslacem, pomešanim sa sitno seckanim peršunom i solju po ukusu. Posipa se sitno rendanim kačkavaljem....
Prokelj sa maslacemProkelj sa maslacem
21. sep.
Prokelj očistite od požutelih listića i operite dobro. Stavite ga da se blanšira nekoliko minuta u kipućoj vodi, u koju ste dodali sok od pola limuna i malo oraščića. Ocedite dobro blago omekšali prokelj....
Prokelj sa marinadomProkelj sa marinadom
20. okt.
Čim je prokelj gotov, izvadite ga i prelijte marinadom....
Prokelj sa ćufticamaProkelj sa ćufticama
19. januar
Prokelj sa ćufticama je veoma ukusno jelo....
Prokelj u Air Fryer-uProkelj u Air Fryer-u
08. nov.
Ponovo uključujem na još 3 minute ili dok se ne dobije željena boja. Prokelj u Air Fryer-u je gotov....
Prokelj sa ukiseljenim lukomProkelj sa ukiseljenim lukom
25. januar
1
Kada su se sećer i so rastvorili, ubacujemo prokelj u bokal i dodajemo toliko vode koliko je potrebno da sve glavice prokelja plivaju u vodi....
Prokelj na sicilijanski načinProkelj na sicilijanski način
20. april
Sos sipamo u prokelj, prethodno skuvan u posoljenoj vodi i ostavljamo da vri dok se bujon ne zgusne. Serviramo posut rendanim parmezanom. Po želji možemo zapeći u rerni....
Punjeni prokelj sa ćuretinomPunjeni prokelj sa ćuretinom
05. maj
Punjeni prokelj sa ćuretinom je gotov....
Dinstani prokelj za garnirungDinstani prokelj za garnirung
18. nov.
1
Stavite prokelj u tiganj i zapržite ga na jakoj vatri dok se ne zarumeni. Dodajte beli luk, kajensku papriki i sačekajte 1-2 minuta da se zaprže....
Prženi prokelj i slanina sa palentomPrženi prokelj i slanina sa palentom
08. feb.
Za to vreme, na zagrejanom ulju u tiganju, propržiti slaninu da zastakli, dodati prokelj i kada počne da se karamelizuje posuti belim lukom, posoliti, pobiberiti i isključiti ringlu....
Prokelj u sosu i integralni pirinačProkelj u sosu i integralni pirinač
18. feb.
Očisti se prokelj i doda se u šerpu u kojoj je pirinač. Pirinač skuvati sa prokeljom. Prokelj izvaditi na tanjir. Maslac rastopiti u šerpi, pomešati sa brašnom i nasuti mleko. Kad se sve sjedini, dodati sireve....
Prokelj sa veganskim belim sosomProkelj sa veganskim belim sosom
16. nov.
Prokelj se opere i očisti, nakon toga se natopi u vodi sa malo soka od limuna oko 30 minuta. Isplakne se u preliva se hladnom, posoljenom vodom, tako da ga prekrije....
Prokelj sa bratvrustom u rerniProkelj sa bratvrustom u rerni
25. feb.
Prokelj se očisti i nasecka na polovinice ili četvrtinice tako što se dobro opere. Luk se nasecka na kockice, a šargarepa na kolutiće ili polukolutiće....
Prokelj sa kromiprom i pavlakomProkelj sa kromiprom i pavlakom
29. okt.
Prokelj i krompir se skuvaju i ocede. Ulje se zagreje i u njemu se proprže sitno iseckani crni luk i šunka. Dodajte senf i promešajte. Zatim dodajte krompir i prokelj i posolite....
Špargle i prokelj na maslacuŠpargle i prokelj na maslacu
13. nov.
Špargle i prokelj na maslacu su odličan garnirung, odgovarajuć uz različite vrste mesa....
Prokelj sa jajima i slaninomProkelj sa jajima i slaninom
14. okt.
Staviti vodu da proključa u šerpi i dodati očišćeni prokelj. Kuvati deset minuta. Procediti prokelj i ostaviti da se ohladi. Preseći prokelj na pola. Staviti maslac na tiganj da se otopi....
Prokelj sa šargarepom na provansalski načinProkelj sa šargarepom na provansalski način
07. dec.
U tanjir poređamo prokelj i šargarepu. Odozgo zabodemo čačkalicom za zube, na vrh stavljamo komade kore od limuna. Prokelj sa šargarepom na provansalski način je gotov....
Prokelj sa slaninom i sosem MornejProkelj sa slaninom i sosem Mornej
14. dec.
Videćete smeđe komadiće prokelja i malo hrskavu slaninu, koji se pokazuju krzo sir i bešamel. I uvek postoji nešto čarobno u Grijer siru....