Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Rakija od bundeveRakija od bundeve
10. januar
1
Fermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca. Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Sve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu. Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Rakija od anisaRakija od anisa
20. maj
U dobijenu rakiju se stavlja 200 g mlevenog semena anisa i ponovo odstoji 28 dana. Filtrira se i razređuje do zeljenih gradi. Obično je oko 55 gradi....
Rakija od dunjaRakija od dunja
23. maj
Rakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
Rakija od dženarikaRakija od dženarika
05. jun
Sve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
Rakija od trešnjeRakija od trešnje
05. jun
Rakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
Rakija od kukuruzaRakija od kukuruza
02. jun
Pri destilaciji se odvoji prvo točenje i slaba rakija....
Rakija od kruškeRakija od kruške
03. jun
Nakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
Rakija od jabukeRakija od jabuke
02. jun
Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni....
Rakija od grožđaRakija od grožđa
29. april
Rakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate....
Rakija od breskviRakija od breskvi
10. jun
U 12 l dvostruko destilovane rakije dodati 2 kg listova breskve. Ostaviti da odstoji 2-3 nedelje, da se destiluje....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
Rakija od šljivaRakija od šljiva
14. mart
Ako se dodaje 20 kg šećera, dodati 60 l vode. Mešati dok se u potpunosti ne rastvori i dodati u kašu od voća. Tako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
Lekovita rakija sa sremušemLekovita rakija sa sremušem
18. april
1
Zaliju se domaćom rakijom dok ih ne pokrije i ostave da odstoje 14 dana na toplom i sunčanom mestu. Rakija se zatim procedi i sipa u staklenu flašu. Uzimajte 10 do 15 kapi četiri puta dnevno sa malo vode....
Kuvana rakija sa medomKuvana rakija sa medom
16. mart
Sipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik. Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu. Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
Domaća rakija od smokavaDomaća rakija od smokava
15. mart
Možete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije. Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
Domaća rakija od ječmaDomaća rakija od ječma
10. okt.
Pre destilacije uklonite ječam i dobro izmešajte rakiju. Dobićete oko 10 litara divne domaće rakije. Živeli!...
RakijaRakija
13. sep.
Istorija rakije Poreklo rakije je dosta sporno pitanje. Postoji nekoliko verzija kako se rakija pojavila na našim prostorima....
Kako se kuva rakija?Kako se kuva rakija?
24. mart
Kuvana rakija vrlo je prijatno piće, posebno zimi. Kuvana rakija priprema se vrlo lako i brzo, ali mora se paziti da se alkohol ne zapali....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Vruća rakijaVruća rakija
25. nov.
2
Srpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
Bademova rakijaBademova rakija
22. januar
Da biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici. Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera. U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....