Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Rakija od bundeveFermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca.
Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
10. januar
1
Rakija od višnjeSve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu.
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
24. jul
Rakija od anisaU dobijenu rakiju se stavlja 200 g mlevenog semena anisa i ponovo odstoji 28 dana. Filtrira se i razređuje do zeljenih gradi. Obično je oko 55 gradi....
20. maj
Rakija od dunjaRakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
23. maj
Rakija od dženarikaSve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
05. jun
Rakija od trešnjeRakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
05. jun
Rakija od kruškeNakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
03. jun
Rakija od grožđaRakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate....
29. april
Rakija od breskviU 12 l dvostruko destilovane rakije dodati 2 kg listova breskve. Ostaviti da odstoji 2-3 nedelje, da se destiluje....
10. jun
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
09. jun
Rakija od šljivaAko se dodaje 20 kg šećera, dodati 60 l vode. Mešati dok se u potpunosti ne rastvori i dodati u kašu od voća.
Tako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
14. mart
Lekovita rakija sa sremušemZaliju se domaćom rakijom dok ih ne pokrije i ostave da odstoje 14 dana na toplom i sunčanom mestu.
Rakija se zatim procedi i sipa u staklenu flašu. Uzimajte 10 do 15 kapi četiri puta dnevno sa malo vode....
18. april
1
Kuvana rakija sa medomSipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik.
Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu.
Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
16. mart
Domaća rakija od smokavaMožete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije.
Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
15. mart
Domaća rakija od ječmaPre destilacije uklonite ječam i dobro izmešajte rakiju.
Dobićete oko 10 litara divne domaće rakije.
Živeli!...
10. okt.
RakijaIstorija rakije
Poreklo rakije je dosta sporno pitanje. Postoji nekoliko verzija kako se rakija pojavila na našim prostorima....
13. sep.
Kako se kuva rakija?Kuvana rakija vrlo je prijatno piće, posebno zimi. Kuvana rakija priprema se vrlo lako i brzo, ali mora se paziti da se alkohol ne zapali....
24. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Vruća rakijaSrpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
25. nov.
2
Bademova rakijaDa biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici.
Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera.
U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
22. januar