Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe. Prženje i pečenje su najpopularniji načini pripremanja ribe....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Ako možete očistiti šarana znači da ćete uspeti da očistite i ostale vrste....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Budite pažljivi, s obzirom na to da riba može da izazove teško trovanje, čak i smrt. Posledice nje su jedne od najopasnijih za zdravlje....
Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?
17. okt.
U stvari, gotova hrana može da se konzervira, prirodno sa nekoliko specifičnosti....
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?
30. sep.
Hladno dimljena riba može da se čuva nekoliko nedelja, ali ako se ostavi duže vreme, suši se i gubi ukus....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Sačuvajte kavijar, koji možete pripremiti kasnije. Nakon što izvadite iznutrice, uklonite i škrge ribe. Obavezno uklonite crnu cipu u stomaku, koja daje gorak ukus mesu kada seriba priprema....
Kako odmrznuti ribu?Kako odmrznuti ribu?
19. sep.
Jedan od problema koji može uticati na smrznutu ribu je da kada se odmrzne, može imati kašastu teksturu. Ovo se može dogoditi ako ribu potopite direktno u vodu, bez plastike oko nje, kao što je ranije pomenuto....
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Mali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu. Premor se često ubrzava odsustvom važnog...
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Kako se priprema riba iglica Ovu ribu zanimljivog izgleda možete pripremiti kod kuće....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneKako proveriti da li su pečurke otrovne
23. feb.
Čak i jedna otrovna pečurka, koja se mađe među jestivim, može da otpusti otrovne materije, pa ako imate i najmanju sumnju, bacite celu korpu....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Možete koristiti i neke pamučne fitilje sveća. Ova metoda samo proverava dali je prisutna dodata voda u medu, koja može sprečiti njegovo gorenje....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Ne zaboravite da gluten može da se nađe u sosovima za salate, začinima, supama, sosovima i čak u kozmetici. Gluten može da se nađe čak i u vitaminima i suplementima....
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
Koliko soli možemo da jedemo dnevno i kako da je korigujemo u jelovnikuKoliko soli možemo da jedemo dnevno i kako da je korigujemo u jelovniku
29. maj
Takođe može da sadrži aluminijum, koji je povezan sa Alchajmerovom bolešću i drugim problemima u telu....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Postoje dokazi da trans masti mogu izazvati bioakumulaciju u telu jer probavni sistem teško može da shvati šta da radi sa njima. Kao rezultat, najmanje što se može desiti je povećanje telesne težine....
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Riba je proizvod koji možemo bezbedno čuvati u zamrzivaču, ali samo ako smo sigurni da je sveža. Ako ne sumnjate u kvalitet ribe, možete je bezbedno zamrznuti i ostaviti tako do 3 meseca....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove dimenzije variraju od 0, 25 do 0, 75 mm....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Da li nas može otrovati kombinacija ribe i mlekaDa li nas može otrovati kombinacija ribe i mleka
26. feb.
Da li kombinacija ribe i mleka može biti opasna za konzumaciju ili je to smao jedan zastareli mit?...
Kako da filetirate ribu?Kako da filetirate ribu?
24. avgust
Međutim, kuvanje sirove ribe može zahtevati njeno filetiranje. U ovom procesu imamo odvajanje mesa od nejestivih delova, kože i kičme, za šta je potrebno malo vremena....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Prema različitim primenama u kuhinji, možete da se oslonite na jedan od dva proizvoda. Za mazanje margarin se prihvata kao pogodnija alternativa....
Prestanite da pržite tikvice! Pravite ih ovako!Prestanite da pržite tikvice! Pravite ih ovako!
24. jul
Postoji i drugi način da se pripremaju tikvice, da se ne prže, a da ukus bude kao da su pržene. Recept, koji ćete pročitati će vam sačuvati vreme, a i mnogo je zdraviji. Potrevbni sastojci: sveže tikvice, belo brašno...