Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?
17. okt.
U stvari, gotova hrana može da se konzervira, prirodno sa nekoliko specifičnosti....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Može da se bere i kasno tokom jeseni. Odseče se dno - do korena sa drškama. Postoji nekoliko načina za sušenje divlje nane. Jedan je da se osuše samo listovi biljke....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Slični su našim malim škampima, zato sa njima možemo da napravimo ove čudesne slane palačinke koje su u suštini konzumiraju kao meze/tapas....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove dimenzije variraju od 0, 25 do 0, 75 mm....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Prema različitim primenama u kuhinji, možete da se oslonite na jedan od dva proizvoda. Za mazanje margarin se prihvata kao pogodnija alternativa....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Vežite pet ili šest stabljika zajedno u mali snop tako što napravite malu gomilu u jednom kraju vezice....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Mali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu....
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Da li deca smeju da jedu godži bobice?
20. okt.
Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
To znači, da možemo da uljučimo jedno jaje na dan u zdravu ishranu, da ne odvajamo žumance. Osim proteina, žumance sadrži vitamin D, fosfor, riboflavin, holin i selen uz mnoge druge vitamine i minerale....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Upravo zbog toga nutricionisti preporučuju da se koristi nož, kojim se može pažljivo iseći korisntan deo mesa ploda....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Ako u pakovanju ima zamućene tečnosti, nema etikete i proizvođača, a ne možete jasno videti i rok trajanja - takođe....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Među svim orašastim plodovima orah se ne može definisati kao slab alergen, iako je daleko od kikirikija. Međutim, orasi mogu izazvati i po život opasne alergijske reakcije....
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Zašto majonez može biti koristan Što se tiče koristi, majonez može biti koristan na mnogo načina, posebno kada je kvalitetan. Osnovna komponenta običnog majoneza je ulje. Sadrži vitamine E, F i beta karoten....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...