Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se suši riba?So je važna jer sprečava razvoj bakterija u ribi tokom procesa sušenja....
30. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pečeni pačiji ribić u voćnoj marinadiKombinujte ih sa lepim prilogom, oni se mogu pretvoriti u prefinjeno glavno jelo.
Ne treba da mešamo pačiji ribić sa grudima, od kojih pripremamo toliko voljeni magre.
Ribić je fin i mali, dosta tanji i mekši....
27. januar
Svinjsi ribić na roštiljuZato što je ribić mekan ne treba da ga lupate. Dovoljno je da se lagano pritisne rukom ka dasci....
17. avgust
Sušeni ribić sa začinimaNajbolje da pokrijete parčetom pocepanog papira dok se suši, ali da ne obavija skroz meso.
Sušeni ribić treba da bude gotov nakon oko 2 nedeje, ali to zavisi od debljine ribića....
09. april
Svinjski ribić sa sajderomServiramo ukusni svinjski ribić sa sajderom iseckanog u tanjiru sa garnirungom i sosom po želji....
25. maj
Svinjski ribić sa pire krompiromSvinjski ribić sa pire krompirom - omiljena kombinacija!
Operemo svinjski ribić i dobro posolimo. Sipamo maslinovo ulje u posudu i dodajemo u njega začine da napravimo marinadu....
28. jul
Sušeni svinjski ribić sa origanomZačinjeni file okačite da se suši na odgovarajućem provetrivom mestu....
10. sep.
Svinjski ribić sa pečurkama i MarsalomOsetavljamo da se krčka nekoliko minuta i dodajemo vino marsalu. Poklapamo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok potpuno ne omekša. Mešamo periodično....
06. okt.
Punjeni svinjski ribić sa crvenim krompirićimaSavetujem da se punjeni svinjski ribić sa crvenim krompirom konzumira odmah, da se ne suši.
Prijatno!...
09. dec.
SušiRibi je dodavao pirinač, pirinčano sirće, kojim je postizao dobar ukus i tako skratio vreme za pripremu sušija. Tako je jelo dostiglo formu kakvu ima danas....
25. jun
Marinirani svinjski ribić iz rerne sa krompiromNatrljajte ribić svim sastojcima za marinadu, uključujući mlevene pečurke. Pokrijte streč folijom posudu i stavite u frižider na minimum 8 sati. Preporučuje se da meso odsstoji 1-2 dana, ako imate toliko vremena.
3....
28. maj
Pečeni svinjski ribić sa biljkama i pečurkamaDodajte otprilike 1 supenu kašiku kukuruznog skroba kako bi se sos zgusnuo.
Poslužite pečene svinjske ribiće sa biljkama i pečurkama odmah sa čašom crvenog vina....
03. januar
Svinjski ribić sa karamelizovanim jabukama i lukomUključite rernu da se ugreva na 200 stepeni. Ugrejte preostalo maslinovo ulje na jakoj vatri i pecite ribiće sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju - oko minut sa svake strane....
20. april
Svinjski ribić sa jabukama u sosu od pavlakeKad malo omekšaju sipa se bujon i ostavlja da se krčka dok tečnost malo ne ispari.
Dodaju se začini, senf i na kraju se sipa pavlaka. Ribići se vraćaju u tiganj zajedno sa sokom....
28. maj
Svinjski ribić sa sosom u air fryer-uOperite svinjski ribić, nakon čega pomešajte sve navedene sastojke za marinadu za svinjetinu u posudi i dobro ih izmešajte....
21. nov.
Svnjski ribić sa sosom od jabuka i crnim vinomKoristite oštar nož, da se ne naruši celina ribića. Natrljajte ruzmarinom, biberim i veoma malo soli (1 prstohvat)....
02. jun
Svinjski ribić na gril tiganju sa sosom od gorgonzoleServirajte ribiće sa aromatičnim sosom i konzumirajte dok je svinjski ribić na gril tiganju sa sosom od gorgonzole topao.
Prijatno!...
21. avgust
Svinjski ribić sa karamel-vinskim sosom i pireom od šargarepeIspržite ribiće u maslacu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvadite meso iz tiganja i prebacite na tanjir.
U mast iz prženja dodajte supenu kašiku šećera i ostavite da se karamelizuje....
01. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar