Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
So je važna jer sprečava razvoj bakterija u ribi tokom procesa sušenja....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pečeni pačiji ribić u voćnoj marinadiPečeni pačiji ribić u voćnoj marinadi
27. januar
Kombinujte ih sa lepim prilogom, oni se mogu pretvoriti u prefinjeno glavno jelo. Ne treba da mešamo pačiji ribić sa grudima, od kojih pripremamo toliko voljeni magre. Ribić je fin i mali, dosta tanji i mekši....
Svinjsi ribić na roštiljuSvinjsi ribić na roštilju
17. avgust
Zato što je ribić mekan ne treba da ga lupate. Dovoljno je da se lagano pritisne rukom ka dasci....
Sušeni ribić sa začinimaSušeni ribić sa začinima
09. april
Najbolje da pokrijete parčetom pocepanog papira dok se suši, ali da ne obavija skroz meso. Sušeni ribić treba da bude gotov nakon oko 2 nedeje, ali to zavisi od debljine ribića....
Svinjski ribić sa sajderomSvinjski ribić sa sajderom
25. maj
Serviramo ukusni svinjski ribić sa sajderom iseckanog u tanjiru sa garnirungom i sosom po želji....
Svinjski ribić sa pire krompiromSvinjski ribić sa pire krompirom
28. jul
Svinjski ribić sa pire krompirom - omiljena kombinacija! Operemo svinjski ribić i dobro posolimo. Sipamo maslinovo ulje u posudu i dodajemo u njega začine da napravimo marinadu....
Sušeni svinjski ribić sa začinimaSušeni svinjski ribić sa začinima
30. avgust
Ostavite na provetrivom mestu da se suši oko 10 dana....
Sušeni svinjski ribić sa origanomSušeni svinjski ribić sa origanom
10. sep.
Začinjeni file okačite da se suši na odgovarajućem provetrivom mestu....
Svinjski ribić sa pečurkama i MarsalomSvinjski ribić sa pečurkama i Marsalom
06. okt.
Osetavljamo da se krčka nekoliko minuta i dodajemo vino marsalu. Poklapamo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok potpuno ne omekša. Mešamo periodično....
Punjeni svinjski ribić sa crvenim krompirićimaPunjeni svinjski ribić sa crvenim krompirićima
09. dec.
Savetujem da se punjeni svinjski ribić sa crvenim krompirom konzumira odmah, da se ne suši. Prijatno!...
SušiSuši
25. jun
Ribi je dodavao pirinač, pirinčano sirće, kojim je postizao dobar ukus i tako skratio vreme za pripremu sušija. Tako je jelo dostiglo formu kakvu ima danas....
Marinirani svinjski ribić iz rerne sa krompiromMarinirani svinjski ribić iz rerne sa krompirom
28. maj
Natrljajte ribić svim sastojcima za marinadu, uključujući mlevene pečurke. Pokrijte streč folijom posudu i stavite u frižider na minimum 8 sati. Preporučuje se da meso odsstoji 1-2 dana, ako imate toliko vremena. 3....
Pečeni svinjski ribić sa biljkama i pečurkamaPečeni svinjski ribić sa biljkama i pečurkama
03. januar
Dodajte otprilike 1 supenu kašiku kukuruznog skroba kako bi se sos zgusnuo. Poslužite pečene svinjske ribiće sa biljkama i pečurkama odmah sa čašom crvenog vina....
Svinjski ribić sa karamelizovanim jabukama i lukomSvinjski ribić sa karamelizovanim jabukama i lukom
20. april
Uključite rernu da se ugreva na 200 stepeni. Ugrejte preostalo maslinovo ulje na jakoj vatri i pecite ribiće sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju - oko minut sa svake strane....
Svinjski ribić sa jabukama u sosu od pavlakeSvinjski ribić sa jabukama u sosu od pavlake
28. maj
Kad malo omekšaju sipa se bujon i ostavlja da se krčka dok tečnost malo ne ispari. Dodaju se začini, senf i na kraju se sipa pavlaka. Ribići se vraćaju u tiganj zajedno sa sokom....
Svinjski ribić sa sosom u air fryer-uSvinjski ribić sa sosom u air fryer-u
21. nov.
Operite svinjski ribić, nakon čega pomešajte sve navedene sastojke za marinadu za svinjetinu u posudi i dobro ih izmešajte....
Svnjski ribić sa sosom od jabuka i crnim vinomSvnjski ribić sa sosom od jabuka i crnim vinom
02. jun
Koristite oštar nož, da se ne naruši celina ribića. Natrljajte ruzmarinom, biberim i veoma malo soli (1 prstohvat)....
Svinjski ribić na gril tiganju sa sosom od gorgonzoleSvinjski ribić na gril tiganju sa sosom od gorgonzole
21. avgust
Servirajte ribiće sa aromatičnim sosom i konzumirajte dok je svinjski ribić na gril tiganju sa sosom od gorgonzole topao. Prijatno!...
Svinjski ribić sa karamel-vinskim sosom i pireom od šargarepeSvinjski ribić sa karamel-vinskim sosom i pireom od šargarepe
01. maj
Ispržite ribiće u maslacu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i prebacite na tanjir. U mast iz prženja dodajte supenu kašiku šećera i ostavite da se karamelizuje....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...