Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
Domaće razvučene kore za pituDomaće razvučene kore za pitu
08. januar
Danas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu. Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Da pripremimo sami kore za pituDa pripremimo sami kore za pitu
26. maj
Možete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima. Kore za pitu se prave...
Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pituMedenjaci, uvaljani u pečene kore za pitu
31. jul
Kore za pitu stavljamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu na oko 3-4 minuta dok im se ne promeni boja. Ostavljamo da se ohlade i nalomimo ih u duboku posudu....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto meso ne treba ponovo da se zamrzava....
Kako da razvijete kore za pitu?Kako da razvijete kore za pitu?
29. april
Domaće razvijene kore za pitu traže više vremena za pripremu, ali neverovatni ukus pita pripremljenih od ovakvih domaćih kora, potpuno opravdava napore. Kako bi napravili razvijene kore za pitu, prvo treba da umesite testo...
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Generalno, američke pite i voćne pite prave se od istog testa - sa maslacem. Naravno, to testo prolazi kroz razna poboljšanja, a mogu mu se dodati kakao, mleveni orasi ili bademi, pavlaka, sitan sir i još mnogo toga...
Kako zamrznuti kore za pitu?Kako zamrznuti kore za pitu?
09. avgust
Zamrzavanje različitih vrsta proizvoda u zamrzivaču je veoma brzo, jednostavno i praktično. Tako da možete uvek imati pri ruci proizvode koji su vam potrebni tokom cele godine. Radi vaše udobnosti, dobro je da unapred...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?
28. maj
Kada se riba već odmrzne, treba je kuvati što je brže moguće. A nama ne nedostaju ideje kako da pripremimo: - losos na roštilju; - pečeni losos; - salate sa lososom....
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Uprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane. I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno...
Medene kore za tortuMedene kore za tortu
12. mart
Smesu za omiljene kore za tortu delimo na 3 jednaka dela i svaku koru posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 280 stepeni 10 minuta. Zalepimo medene kore za tortu kremom od pavlake....
Domaće kore za lazanjuDomaće kore za lazanju
03. dec.
Nakon toga spuštajte kore u porcijama i kuvajte ih oko 30 sekundi. Nakon toga kore stavite da se ocede na rešetci i da se malo ohlade. Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!...
Kako se razvlače kore za pitu?Kako se razvlače kore za pitu?
07. maj
Pita je omiljeni doručak kod nas. Za pripremu ukusne pite od gotovih kora potrebni su proizvodi koji se mogu naći u bilo kom frižideru, priprema se brzo i ne zahteva posebne kulinarske veštine. Pakovanje gotovih kora...
Bombone od kore za tortuBombone od kore za tortu
29. april
Jednostavne i ukusne bombone od kore za tortu!...
Kore za tortu bez jajaKore za tortu bez jaja
08. april
Staivte koru za rotru bez jaja da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i prebacite na rešetku. Pečenu koru ostavite da se ohladi u kalupu 10-15 minuta i stavite na rešetku....
Kako se prave razvučene kore za pitu?Kako se prave razvučene kore za pitu?
07. avgust
Mnogi ljudi smatraju da pripemanje razvučenih kora za pitu nije jednostavan posao i da je zadatak samo za iskusne kuvare. Ali mi želimo da vam unesemo malo uverenosti i da vam predstavimo jedan recept za kore za pitu...
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekomKore za tortu sa kondenzovanim mlekom
05. sep.
Posle sipamo čašu brašna i prašak za pecivo i počinjemo da mešamo, postepeno dodajemo još brašna. Kad postane teško da mešamo kašikom prebacujemo na glatku površinu i mesimo sa još brašna....
Kore za čokoladnu tortu sa bananamaKore za čokoladnu tortu sa bananama
10. dec.
Sodu, šećer, vanilu i ulje pomešajte i dobro umutite dok se šećer ne rastopi. Izgnječite banane. Čokoladu rastopite na tihoj vatri i u nju dodajte izgnječene banane. Skinite sa vatre i u smesu sa sodom dodajte smesu...
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeUšećerene pomorandžine kore za torte i kolače
03. nov.
Koristite ušećerene kore od pomorandže za različite kolače po vašem izboru. Ušećerene kore pomorandže za torte i kolače su gotove....
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituŠta da napravimo sa preostalim korama za pitu
03. jul
Ne možemo uvek da procenimo tačno koliko smese da upotrebimo za pitu. Zato nam kada je pripremamo često ostane poneka kora koju ne znamo da iskoristimo. Međutim, umesto da ih bacamo, treba da znamo da postoji mnogo ukusnih...
Kamamber u korama za pituKamamber u korama za pitu
21. januar
Za svaku porciju stavljamo dve kore jedna na drugu, namažemo između sa malo rastopljenog maslaca. Na njih stavljamo sir, a odozgo smesu od jabuka u gomilicama. Uvijamo kore u loptu, a ivice savijamo odozdo....