Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave razvučene kore za pitu?

Kako se prave razvučene kore za pitu?

Kako se prave razvučene kore za pitu?

Mnogi ljudi smatraju da pripemanje razvučenih kora za pitu nije jednostavan posao i da je zadatak samo za iskusne kuvare.

Ali mi želimo da vam unesemo malo uverenosti i da vam predstavimo jedan recept za kore za pitu s kojim čak i početnici u kuhinji mogu da pripreme fine kore za pitu.

Pripremite:

Brašno - 600 g

Mlaku vodu - 300 ml

So - 1 kašičicu

Ulje - 1 supenu kašiku, za testo

Za razvlačenje kora - 200 ml

Sirće - 1 supena kašika

Prvo prosejemo brašno, pravimo udubljenje i u njega sipamo mlaku vodu, so, ulje i sirće. Umesimo meko testo koje se ne lepi - ovo oduzima otprilike 20 minuta. Da bismo bili sigurni da je testo dobro umešeno, po njemu treba da se formiraju balončići.

Testo delimo na 8 delova i oblikujemo male pogače. Uzimamo jednu od njih i obilno je premazujemo uljem, na nju stavljamo drugu pogaču i nju nauljimo. Ovo se ponavlja i sa drugim lopticama testa. Ostavljamo da odstoje otprilike 20 minuta.

Nakon toga uzimamo prvi par pogača, razvijamo da se dobije kora veličine tanjira. Stavljamo je na veliku krpu ili stolnjak i počinjemo da je rastežemo od sredine ka kraju tako što neprestano stavljamo ulje.

Ruke guramo ispod kore i pažljivo rastežemo sredinu i polako ih izvlačimo ka krajevima.

Nakon što razvučena kora za pitu postane skoro providna, iseku se krajevi. Stavlja se nadev, uvija se rolat, ređa se u nauljenu tepsiju i na kraju pita sa razvučenim korama se peče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni