Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da uklonite loš miris rakije?Kako da uklonite loš miris rakije?
24. jun
1
Najbolji način za uklanjanje atipičnog mirisa je upotreba aktivnog uglja u granulama....
Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?
26. dec.
Ako je miris lakši, potopite meso u čaj od kamilice i ostavite ga da odstoji 10 minuta. kamilica ima dobra antiseptišna svojstva i ukloniće miris....
Kako da uklonimo neprijatan miris mesa?Kako da uklonimo neprijatan miris mesa?
14. dec.
Aromatična biljka, ne samo da će ukloniti neprijatni miris, već će i zahvaljujući svom antiseptičnom dejstvu da odstrani i veliki deo bakterija na mesu....
Kako da uklonimo miris škembića?Kako da uklonimo miris škembića?
28. april
Najlakši način da uklonite miris škembića je da jednostavno kupite čiste škembiće iz prodavnice....
Kako da uklonimo miris jagnjetine?Kako da uklonimo miris jagnjetine?
09. nov.
Ako uspemo da uklonimo karakteristični miris, dobićemo veoma ukusno meso, koje je mnogo zdravije od svinjskog i telećeg. Iskusne domaćice su pronašle veoma prosto rešenja za uklanjanje mirisa....
Kako da uklonimo miris zagorelog?Kako da uklonimo miris zagorelog?
25. okt.
Možete da natopite nekoliko kuhinjskih sunđera sirćetom, i da ih ostavite u uglove prostorija, gde će apsorbovati neprijatan miris zagorelog....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Miris ne bi trebalo da bude prejak. Jagnjeća mast visokog kvaliteta je čvrsta, a koža meka. Šta raditi sa mirisom jagnjetine? Da biste uklonili neprijatan miris, možete ukloniti njegov izvor - masti i vene....
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaKako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa
10. jun
Za sotiranje je potrebno kratko vreme i minimalno masnoće. Sotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo. Crveno meso se sotira u malo masnoće, koja se koristi samo da se svinjsko meso ne zalepi po površini...
Kako da uklonimo zadah ustajalog mesa?Kako da uklonimo zadah ustajalog mesa?
24. mart
Da biste uklonili miris starog mesa i u istvo vreme poboljšate njegov ukus, možete napraviti marinadu od luka, sirćeta i soli. Potopite meso, a zatim bacite marinadu....
Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?Kako da uklonimo neprijatan miris iz frižidera?
07. maj
Na sreću, nije previše teško da uklonite neprijatne mirise iz frižidera, a za to neće biti potrebno da kupujete skupe aromatizatore ili apsorbere mirisa....
Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?Kako da uklonimo miris kupusa iz bureta?
14. feb.
Ovo je pravi izazov za domaćice, koje žele da uklone karakteristični miris kiselog kupusa iz posude....
Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?Kako da uklonimo miris ribe iz tiganja?
16. januar
Za to vreme, kazein, koga ima u mleku, upiće neprijatni miris, a vama preostaje samo da operete tiganj nakon toga. Miris ribe iz tiganja i iz drugih posuda možete ukloniti i uz pomoć limuna i pomorandži....
Kako da uklonite karakteristični miris jagnjetini?Kako da uklonite karakteristični miris jagnjetini?
09. dec.
Drugi način da uklonite miris jagnjetine je da napravite čaj od kamilice kojim ćete preliti meso. Treba da odstoji 1-2 sata, zatim se meso osuši i priprema. Kamilica ima moć da ukloni miris mesa....
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoDijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo
26. feb.
Prilikom držanja dijeta preporučena su posna mesa i to od mlađih životinja - teletina, junetina, piletina i jagnjetina. Kod različitih oboljenja dozvoljavaju se svinjetina i ovčetina, ali bez masnoće. U većini slučajeva...
Kako obezbediti proteine bez mesa?Kako obezbediti proteine bez mesa?
02. nov.
Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
Kako da uklonite miris mulja kod riba tokom kuvanjaKako da uklonite miris mulja kod riba tokom kuvanja
08. jul
Kako da uklonimo miris mulja iz ribe kod kuvanja? Ako riba ima neprijatan miris mulja, dobro je da taj miris uklonite pre kuvanja. Niko ne voli da jede ribu koja ima miris mulja....
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Navikli smo na ukus mariniranih maslina, ali postoje i drugi načini na koje se one mogu preraditi, a da i dalje budu ukusne. Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...