Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dnevni unos vitamina B5Nedostatak vitamina B5
Nedostatak vitamina B5 je redak, ali se može javiti kod ljudi sa alkoholizmom ili poremećajima malapsorpcije....
06. mart
Kako da smanjite unos glutenske hrane?Na kraju je postalo jasno da preterana upotreba glutenske hrane uopšte nije korisna za zdravlje. Za neke ljude je definitvno izuzetno štetna, s obzirom na to da imaju intolerantnost na gluten ili čak alergiju. Spasićete...
06. april
Preporučujući dnevni unos vitamin DKao što smo mnogo puta rekli, ali kao što i vi znate, našem telu su svakodnevno potrebni vitamini i minerali. Danas ćemo se konretnije zaustaviti na vitaminu D....
20. januar
Da li griz deblja?Osim toga, griz se može pohvaliti bogatim sadržajem vitamina B1 (tiamin), vitamina B2 (riboflavin), niacina (vitamin B3 ili PP), vitamina B5 (pantotenska kiselina), vitamina B6 (piridoksina) i folne kiseline (vitamin B9)....
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?Verovatno vam treba više vitamina D
Dok ostale vitamine i minerale možete da dobijate uglavnom putem ishrane, vitamin D je izuzetak....
16. feb.
Pesto do bademaAko ipak sa njim žleite da začinite neku svežu italijansku salatu ili pečeno povrće, možete da razredite pesto od bosiljka sa više maslinovog ulja i malo soka od limuna i da koristite kao dresing....
28. maj
Krem supa VitaminaPasirajte dok se ne dobije fina konsistencija, gustina supe zavisi kako vi volite - ako volite da bude ređa, uvek možete staviti još vode ili pavlake.
6. Servirajte u posude ukrašene listićima korijandera....
01. okt.
Možete li da dobijete težinu postom?Previše testenina, u kombinaciji sa belim šećerom, ne može a da ne dovede do povećanja telesne težine. Oni su kontraindikovani kada želite da ostanete u formi i održavate zdravu težinu....
11. april
Koji je preporučeni dnevni unos vitamina C?Pogledajte još:
- Iz kojih namirnica dobiti vitamin C;
- 15 simptoma nedostatka vitamina C;
- Zdravstvene koristi vitamina C...
27. jul
Da li da koristimo margarin ili maslac?Iako u svom sastavu ima zasićene masti, on sadrži i vitamine iz grupe A i E....
25. avgust
2
Da li imate višak kilograma?Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno....
26. maj
Da li je slanina korisna?Možete li izgubiti težinu jedući slaninu? Zvuči smešno - može li slanina zaista biti korisna?
Koristi od slanine potiču iz činjenice da sadrži prirodne masti, pa nije toliko štetna koliko tvrde mitovi....
27. okt.
Da li je kačkavalj koristan?Svakodnevna upotreba kačlavalja (do 15 g) zapravo može doprineti sagorevanju masti i gubitku težine. Pokazalo se da hrana bogata kalcijumom pomaže u gubitku težine....
05. januar
Da li su orasi alergen?Treba znati da se alergenost povezuje sa supstancama u sastavu oraha - uglavnom proteinima, ali i aminokiselinama, vitaminima, uljima. Imaju jaku senzibilizirajuću aktivnost, koja postaje sve veća tokom obrade....
07. okt.
Da li je majonez koristan?Nedostatak vitamina A, koji je rastvorljiv u mastima i koji treba konzumirati samo sa uljem, maslinovim uljem, majonezom ili kremom, dovodi do problema sa kosom i kožom....
18. maj
Da li je avokado koristan?Reguliše optimalnu težinu
Prema naučnim studijama, konzumacija avokada pomaže u regulisanju optimalne telesne težine i uspostavljanju normalnog indeksa telesne mase....
28. okt.
Da li je avokado voće?Zahvaljujući visokom sadržaju masto ono pomaže u apsorpciji vitamina iz drugogo povrća u hrani. Pored toga, njegova glatka i kremasta struktura čini ga odličnim izborom za pudinge ili koktele....
25. okt.
Da li je avokado štetan?On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala. Takođe je bogat vlaknima, proteinima i korisnim fitohemikalijama.
Avokado se koristi za snižavanje nivoa holesterola u još mnogo loših zdravstvenih stanja....
19. okt.
Da li pravilno jedemo avokado?Zahvaljujući njoj se može kontrolisati holesterol, ima antikancerogeno dejstvo, jača imuni sistem, pomaže da izgubite na težini i leči stomačne tegobe....
04. mart
Da li je margarin kancerogen?Jedini efekat od tih mast, osim lošeg zdravlja je povećanje masnoće.
Četvrti ogroman problem je postojanje nikla u procesu proizvodnje, koji ostaje u margarinu....
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaBiljka stevija sadrži fitonutrijente i minerale: fosfor, kalijum, kalcijum, magnezijum, cink, gvožđe, selem, Među vitaminima koji se nalaze u steviji su vitamin A, vitamin C, kao i vitamini iz grupe B....
15. maj
1
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Osim proteina, žumance sadrži vitamin D, fosfor, riboflavin, holin i selen uz mnoge druge vitamine i minerale.
Šta da radimo ako želimo da jedemo više od jednog jajeta na dan?...
28. avgust