Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Rečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
Za šta i kako se koristi rujZa šta i kako se koristi ruj
25. jul
Koristi od ruja Ruj se koristi kod rana Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiBrašno koje se samo diže - kako se pravi i koristi
23. jul
Obično se koristi obično belo brašno, ali se po želji može koristiti i celuloza, pšenica ili druga specifična vrsta brašna prema vašim ličnim preferencijama....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Recept za jaje od lanenog semena Potrebne su vam 3 supene kašike vode i 1 supena kašika lanenog semena; Možete da koristite blender, mlinčič za kafu ili mlinčić za začine kako biste pomešali semenke....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?
19. januar
Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti. Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaća - koristi, upotreba i kako se pravi
11. sep.
Ulje od pistaćija se koristi za probleme kože, kose i noktiju. Čisti pigmentaciju na licu, uklanja podočnjake, omekšava kožu, vlaži je i hrani....
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiCejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristi
15. mart
Međutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?
30. nov.
Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava. Za šta se koriste morske špargle?...
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
U slučaju da koristite veće tegle, vreme sterilizacije treba da bude oko 90 min. Rendana bundeva u teglama Druga opcija je da bundevu prethodno narendate na krupno, a naravno, prvo je operite i oljuštite....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Pečurke se mogu koristiti sveže, soljene ili marinirane pre slaganja u tegle....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Možete koristiti samo jednu vrstu bibera ili kombinaciju crnog bibera, kajenske paprike, estragona, bosiljka, peršuna, kima, karija ili drugih biljaka i začina. Ostavite oko 8 sati u frižideru da riba upije ukuse....
Kako se prafi kefir?Kako se prafi kefir?
24. avgust
U poslednje vreme je obnovljeno interesovanje za njega, zahvaljujući novim istraživanjima i otkrivenim koristima....
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Možete sušiti bosiljak, čubar, origano, majčinu dušicu i sve druge biljke koje koristite u svakodnevnom životu....
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Mi koristimo kalorije za svaku funkciju tela. Disanja, otkucaje srca i funkcije bubrega, svima njima su potrebne kalorije....