Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Za šta i kako se koristi rujKoristi od ruja
Ruj se koristi kod rana
Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
25. jul
Kako se koristi špric (poš) za torte?Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
02. jun
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiObično se koristi obično belo brašno, ali se po želji može koristiti i celuloza, pšenica ili druga specifična vrsta brašna prema vašim ličnim preferencijama....
23. jul
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiRecept za jaje od lanenog semena
Potrebne su vam 3 supene kašike vode i 1 supena kašika lanenog semena;
Možete da koristite blender, mlinčič za kafu ili mlinčić za začine kako biste pomešali semenke....
17. mart
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
03. jun
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti.
Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
19. januar
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaćija se koristi za probleme kože, kose i noktiju.
Čisti pigmentaciju na licu, uklanja podočnjake, omekšava kožu, vlaži je i hrani....
11. sep.
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiMeđutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
15. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
13. januar
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava.
Za šta se koriste morske špargle?...
30. nov.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva....
06. dec.
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera....
29. nov.
Kako se konzervira bundeva?U slučaju da koristite veće tegle, vreme sterilizacije treba da bude oko 90 min.
Rendana bundeva u teglama
Druga opcija je da bundevu prethodno narendate na krupno, a naravno, prvo je operite i oljuštite....
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Pečurke se mogu koristiti sveže, soljene ili marinirane pre slaganja u tegle....
24. okt.
Kako se suši riba?Možete koristiti samo jednu vrstu bibera ili kombinaciju crnog bibera, kajenske paprike, estragona, bosiljka, peršuna, kima, karija ili drugih biljaka i začina. Ostavite oko 8 sati u frižideru da riba upije ukuse....
30. sep.
Kako se prafi kefir?U poslednje vreme je obnovljeno interesovanje za njega, zahvaljujući novim istraživanjima i otkrivenim koristima....
24. avgust
Kako se suše biljke?Možete sušiti bosiljak, čubar, origano, majčinu dušicu i sve druge biljke koje koristite u svakodnevnom životu....
14. jun
Kako se sagorevaju kalorijeMi koristimo kalorije za svaku funkciju tela. Disanja, otkucaje srca i funkcije bubrega, svima njima su potrebne kalorije....
03. jun