Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Pečen špikovani svinjski butNakon toga folija se sklanja i po želji možete da zapečete još oko 20-30 minuta.
Luk od pečenja se pasira, zajedno s malo bujona od pečenja i razredi se pavlakom. Dobijeni sos se servira odvojeno....
12. jun
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Pečeni svinjski but sa krompiromDobijenim aromatičnim sosom se preliva meso i servira se posuto peršunom.
Prijatno uz pečeni svinjski but sa krompirom!...
25. januar
1
Pečeni svinjski but sa kožicomOdvojite kožicu, ali vodite računa da ostane cela.
Odvojite meso i isecite ga na komadiće. Posolite i dodajte biber. Dodajte čubar i maslac.
Narndajte kačkavalj direktno u meso.
Sve dobro promešajte i napunite...
03. jul
Svinjski sušeni butPriprema daobrog svinjskog sušenog buta zavisi dosta od mikroklime i ako ne možete da ga pravite na selu, gde je vazdug čistiji, razultat može da ne bude dobar....
02. mart
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Pečeni svinjski but sa majčinom dušicomUzmite jedno parče svinjskog buta, stavite ga u pleh, lepo ga namažite dobijemon smesom, natrljajte rukama i pokrijte folijom. Stavite u frižider da se marinira bar 6 sati....
18. januar
Sporo pečen svinjski but sa aromatičnim začinimaSporo pečeni svinjski but sa aromatičnim začinima se stavlja u rernu na 150 stepeni na tri sata.
Nakon toga sklanjamo foliju i kašikom polivamo meso sosom, koji se formirao u posudu za pečenje....
05. okt.
Šta je daifuku i kako se priprema?Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje)
Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha
Način pripreme...
04. maj
Svinjski but sa krompirom i pečurkama u đuvečariIsecite svinjski but na velike zalogaje ili kriške.
Krompir isecite na kocke, luk - na krupnije, a pečurke - na ivice.
Crvene pečene paprike isecite na kocke....
08. dec.
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Komorač - šta je to i kako se pripremaNaravno, postoji mnogo više opcija za pripremu proizvoda. Takođe možete da uradite:
- supa sa komoračem;
- testenina sa komoračem....
21. avgust
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Kako spremiti svinjsku kolenicuNačin pripreme: Napravite marinadu od vina, soja sosa, izmrvljenog lovorovog lista, bibera i pimenta. Istrljajte kolenicu sa nekoliko čena belog luka i prelijte je marinadom....
30. januar