Facebook
Omiljeno
Pinterest
Veganska lazanja - varijanta IIPaprike isecite na trake. Patlidžan isecite na kockice. Pečurke operite i isecite na komadiće.
Crni i beli luk, sitno iseckane, prodinstajte u ulju, pa dodajte pečurke, patlidžan i začine, bez soli i aleve paprike....
PaprikaPaprika, poznata još kao slatka paprika, pripada porodici Capsicum. Paprika, kako slatke sorte, tako i ljute paprike, potiče iz centralne i južne Amerike....
Melomakarona u vegan varijantiOdavno sam želela da ih pripremim, ali nisam imala hrabrosti, činilo mi se da je to mnogo sastojaka i da je potrebno mnogo vremena, a ja ga nisam imala... Ali evo, odgovarajući trenutak za ove ukusne grčke kolače.
Sve...
Kajgana - vegan varijantaLuk, paprika i kobasica se iseku. U ugrejanom ulju se proprži luk i paprika. Nakon toga se izmrvi tofu. Dodaju se začini i dobro se promeša.
Nakon toga se dodaje kobasica, isečena na kockcie i peršun....
Turska varijanta rižotaNakon toga dodajemo rendanu šargarepu i sitno iseckane paprike i masline. Dodajemo pileće meso i bujon.
Pirinač ocedimo i dodajemo. Sve to propržimo 2-3 minuta.
Dodajemo vodu koliko da pokrije ili da pređe satojke....
Kunefe (jednostavna varijanta)Prvo se pripremi surup od šećera i vode. Kuva se 5-10 minuta, dok se ne zgusne, dodaje se sok od limuna i ostavlja da se potpuno ohladi.
Maslac se rastopi i jednim delom se namaže pleh, prečnika 22 cm. Sirov kadaif se...
Zamrzavanje paprikaZbog toga svako treba da zna kako da zamrzne paprike, koje će sačuvati svoju svežinu i tokom hladnih meseci.
U principu, zdrave i sušene paprike se čuvaju u frižideru do jedne nedelje....
Kajenska PaprikaKajenska paprika u kulinarstvu
Tokom zimskog dana, dobra ideja je da pripremite kuvano vino sa egzotičnim začinima, kao što su cimet, đumbir, karanfilić i kajenska paprika....
Aleva paprikaLjuta aleva paprika, koja se naziva i kajenska paprika, priprema se od zrelih plodova paprika i koristi se za začinjavanje jela, sosova i nekih mešavina začina....
Proteinska pica u zdravijoj varijantiIsecite proteinsku picu u zdravoj varijanti na komade i servirajte.
Neka vam je ukusno!
Pogledajte takođe koliko testa treba za jednu picu, kao i kalorijski sadržaj parčeta pice....
GIros za kucnu varijantuSvo meso iseći na parčiće debljine oko 1-1, 5 cm. Svako parče izlupati i smanjiti na 0, 5 cm i staviti u različite posude.
Napraviti marinadu od navedenih sastojaka i sve to dobro sjediniti, svaki vrstu mesa posebno marinirati...
Bečka šnicla druga varijantaMeso izlupamo i začinimo biberom i solju.
Pohujemo redom - brašno, jaja, prezle.
Pre prženja pravimo rešetku na fileu obrnutom stranom množa. Pržimo dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanoj masnoći.
Serviramo sa kuglom...
Čuvanje pečenih paprikaAko više volite neke kutije, i to je takođe dobra varijanta.
Ispecite paprike, nakon toga ih ostavite da se ohlade....
Gajenje ljutih paprikaAko ste rešili da zasejete napolju, dve su varijante - ili zasejete direktno semenje ili prenesete već gotov rasad, dobijen u saksiji ili sanduku....
Mleko sa pirinčem - veganska varijantaPirinač se opere i skuva u pola šolje vode. Kad uvri voda dodaje se kokosovo mleko, šećer, vanila i druga polovina šolje vode.
Dodaje se sasvim malo margarina ili nekakve masnoće. Kuva se na slaboj vatri pri čemu se često...
Paradajz-PaprikeSastav paradajz-paprika
Paradajz-paprike sadrže vitamin A, C, B1, B2, E, PP, karoten i celulozu. Ove paprike su siromašne mastima, ali su zato bogate vodom....
Ljute PaprikeOd tucanih ljutih paprika dobija se ljuta aleva paprika, što je sjajna alternativa svežim paprikama....
Krem supa od tikvica - vegan varijantaU šerpu stavljamo da se kuvaju oljušten i isečen krompir i tikvicu. Nakon što provri, dodajemo maslinovo ulje. Nakon oko 10-15 minuta dodajemo začine i kuvamo dok ne bude potpuno gotovo.
Kuvano povrće skidamo sa vatre...