Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Ako vidite vlagu na ribi, nastavite da je sušite, ali ako se riba raspadne kada je savijate, predugo ste je sušili.
Kada je spremna, riba se može čuvati u zamrzivaču, u paketima ili u teglama....
SušiSuši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem, uvija se u rolnice ili lopte, obično se garnira sa ribom ili drugim morskim plodovima, ali se suši može samo praviti i sa voćem i povrćem, da mu se ne dodaje...
GrožđeVrste grožđa
Grožđe koji se konzumira u svežem obliku ili se koristi u raznim receptima se zove stono grožđe, za razliku od vinskog grožđa koje služi za vino ili sorti grožđa koje se koriste kao sušeno voće....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.
Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Suvo grožđeNe morate da budete planinar ili maratonac da biste cenili suvo grožđe kao zgodnu, energizirajuću užinu sa niskim sadržajem masti – lako se pakuje, lako se jede i skoro nikada se ne kvari....
Medveđe grožđeGrančice isecite oštrim nožem i sušite ih u suvim prostorijama sa strujanjem vazduha. Imajte u vidu da nije dozvoljeno da se biljke izvlače iz korena....
Mafini sa grožđem i čokoladomIspali su veoma ukusni mafini sa grožđem i čokoladom. Neka vam je slatko!
Pogledajte kako da napravite ukusne slane mafine za mališane. Vaši mafini će ispasti i mnogo dobri sa suvim grožđem....
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoMeđu našim sortama, tamjanika je sorta kojom se možemo ponositi.
Grožđe za crvena vina
Crveno ili kako se češće naziva crno vino se pravi od grožđa crvenih sorti sa bezbojnim ili obojenim sokom....
Kako se suši sremuš?Međutim, u ovom članku ćemo govoriti o tome
Kako možemo sušiti sremuš kod kuće
Postoji razlika između sremuša koga ste kupili, odgajili u saksiji ili ubrali u šumi....
Kako se suši pasulj?Mahune pasulja se rašire na čistom i sunčanom otvorenom prostoru, gde se suše na vazduhu, povremeno se okreću da bi se pasulj ravnomerno osušio. Osušeni pasulj se sakuplja kada "zvecka" u mahuni....
Kako se suši čubar?Trebalo bi da nađete odgovarajuće mesto za sušenje, jer ne treba da se suši na direktnom suncu.
Najbolje je da se cela biljka osuši....
Kako se suši lisičarka?Ako imate puno pečuraka, nemojte ih sušiti odjednom, već iz nekoliko puta. Rerna se zagreva na 50°C i zatim se pečurke stavljaju unutra....
Kako se suši boranija?Mnogo ljudi ipak ne zna da se boranija može i osušiti. I da je na taj način imate tokom cele godine.
A evo kako se suši. Mlado povrće se opere, a drške i vrhovi se ne čiste....
Kako se suši drenjina?Nikako na sunce, jer ih ne pečemo, već ih sušimo. Svakog dana u trajanju od sedam dana ih promešajte i ponovo poređajte da se suše sa svih strana....
Kako se suši aronija?Ne treba da ih ima mnogo, kako bi se rasporedili u jedan red.
Ostavite ih na provetreno mesto bez sunca. Nikako ih ne treba ostaviti na suncu, jer ne želite da ih pečete, već sušite....
Kako se suši kopriva?Kako se suši kopriva? Ubrana kopriva se pažljivo opere i ostavlja se da se ocedi. Nakon toga se kopriva rasprostre na mestu bez direktne sunčeve svetlosti....