Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
SušiSuši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem...
25. jun
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
15. maj
Integralni pirinač, suvo grožđe i pečurkeSuvo grožđe oprati i ocediti.
Šampinjone obrisati i naseći na listiće, a luk naseckati na sitne kockice.
Rernu zagrejati na 200°C....
01. mart
GrožđeGrožđe je kontraindikativno kod ljudi koji pate od šećerne bolesti.
Nega grožđem
Upotreba soka od grožđa, mesnatog dela grožđa i ulja semena grožđa je poznata od davnina....
28. feb.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške, kupus, bundeva, brokoli... Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih....
05. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?A ukoliko ste našli kilu, dve sočnog grožđa i pitate se šta da uradite s njim, isprobajte neki od ovih recepata za kolač sa grožđem, slatko od grožđa ili salatu sa grožđem....
18. avgust
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Suvo grožđePoreklo suvog grožđa
Sušenje grožđa i pretvaranje u suvo grožđe praktikovano je od davnina, sa prvim pominjanjem suvog grožđa u Starom zavetu....
15. nov.
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoGrožđe za crvena vina
Crveno ili kako se češće naziva crno vino se pravi od grožđa crvenih sorti sa bezbojnim ili obojenim sokom....
22. jun
Kako se suši čubar?Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar. Čubar je prisutan kao glavni začin u brojnim balkanskim jelima kao što su sarme, ćuftice u rerni ili zapečena jela, supe, testenine itd....
24. feb.
Kako se suši lisičarka?U šumi možete pronaći mnoge i rzličite vrste ukusnih i jestivih pečuraka, koje se nažalost ne mogu naći tokom cele godine.
U ovom savetu ćemo posebno govoriti o lisičarki i kako možete da je osušite kod kuće. Lisičarka...
24. sep.
Kako se suši sremuš?Sremuš, takođe poznat kao divlji beli luk, je jedna od prvih biljaka koja se pojavljuje kada je došlo proleće.
Sremuš, kao što je gore pomenuto, prva je biljka koja niče u proleće. Važno je napomenuti da raste u...
21. mart
Kako se suši pasulj?Suvi pasulj se lako uzgaja i može se čuvati nakon berbe za zdravu i ukusnu hranu tokom cele zime u obliku našeg omiljenog čorbastog pasulja, gustog pečenog pasulja u rerni itd.
Postoje mnoge prednosti proizvodnje sopstvenih...
04. mart
Kako se suši boranija?Boranija ima mnogo različitih vrsta i sve su bliski srodnici. Sve varijacije boranije imaju skoro isti ukus i sadržaj hranjljivih materija.
Boranija je veoma korisna. U 100 g ove namirnice ima 24 kalorija. U njoj ima i...
15. maj
Kako se suši drenjina?Kada se medved probudi iz zimskog sna, veoma je gladan. Pogledao je oko sebe i video je samo gole grane drveća. Ipak, zapazio je jedno drvo, koje liči na hrast i na njemu cvetove prekrasne žute boje. Čim ga je spazio, medved...
12. maj
Kako se suši aronija?Aronija je višegodišnje žbunasto drvo, čija visina može da ide do 3 metra. U svetu postoji preko 15 različitih vrsta aronije, a danas ima i mnogo selektovanih hibrida.
Aronija je bogata vitaminima, uključujući i retki...
13. april
Kako se suši kopriva?Kopriva nije samo biljka, već je i među omiljenim namirnicama u kuhinji. Čim se pojavi sveža kopriva, odmah žurimo da pripremimo aromatičnu koprivu sa jajima i sirom. A ljubitelji piva uvek zadrhte na pomen neverovatnih...
28. mart
Kako se suši šipurak?Šipurak je unikatna biljka, čiji plodovi sadrže naista nemerljiva lekovita dejstva. Ipak, pitanje je kako da osušimo šipurak, kako bi mogli da njegove plodove koristimo za lekovite čajeve tokom zime.
Šipurak se bere...
19. januar