Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
SušiSuši
25. jun
Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem...
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
Integralni pirinač, suvo grožđe i pečurkeIntegralni pirinač, suvo grožđe i pečurke
01. mart
Suvo grožđe oprati i ocediti. Šampinjone obrisati i naseći na listiće, a luk naseckati na sitne kockice. Rernu zagrejati na 200°C....
GrožđeGrožđe
28. feb.
Grožđe je kontraindikativno kod ljudi koji pate od šećerne bolesti. Nega grožđem Upotreba soka od grožđa, mesnatog dela grožđa i ulja semena grožđa je poznata od davnina....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Grožđe, jabuke, kruške, kupus, bundeva, brokoli... Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
A ukoliko ste našli kilu, dve sočnog grožđa i pitate se šta da uradite s njim, isprobajte neki od ovih recepata za kolač sa grožđem, slatko od grožđa ili salatu sa grožđem....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Suvo grožđeSuvo grožđe
15. nov.
Poreklo suvog grožđa Sušenje grožđa i pretvaranje u suvo grožđe praktikovano je od davnina, sa prvim pominjanjem suvog grožđa u Starom zavetu....
Medveđe grožđeMedveđe grožđe
25. jul
Drugi važan sastavni deo medveđeg grožđa jeste hidrohinon....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoOd kojeg grožđa se dobija dobro vino
22. jun
Grožđe za crvena vina Crveno ili kako se češće naziva crno vino se pravi od grožđa crvenih sorti sa bezbojnim ili obojenim sokom....
Kako se suši čubar?Kako se suši čubar?
24. feb.
Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar. Čubar je prisutan kao glavni začin u brojnim balkanskim jelima kao što su sarme, ćuftice u rerni ili zapečena jela, supe, testenine itd....
Kako se suši lisičarka?Kako se suši lisičarka?
24. sep.
U šumi možete pronaći mnoge i rzličite vrste ukusnih i jestivih pečuraka, koje se nažalost ne mogu naći tokom cele godine. U ovom savetu ćemo posebno govoriti o lisičarki i kako možete da je osušite kod kuće. Lisičarka...
Kako se suši sremuš?Kako se suši sremuš?
21. mart
Sremuš, takođe poznat kao divlji beli luk, je jedna od prvih biljaka koja se pojavljuje kada je došlo proleće. Sremuš, kao što je gore pomenuto, prva je biljka koja niče u proleće. Važno je napomenuti da raste u...
Kako se suši pasulj?Kako se suši pasulj?
04. mart
Suvi pasulj se lako uzgaja i može se čuvati nakon berbe za zdravu i ukusnu hranu tokom cele zime u obliku našeg omiljenog čorbastog pasulja, gustog pečenog pasulja u rerni itd. Postoje mnoge prednosti proizvodnje sopstvenih...
Kako se suši boranija?Kako se suši boranija?
15. maj
Boranija ima mnogo različitih vrsta i sve su bliski srodnici. Sve varijacije boranije imaju skoro isti ukus i sadržaj hranjljivih materija. Boranija je veoma korisna. U 100 g ove namirnice ima 24 kalorija. U njoj ima i...
Kako se suši drenjina?Kako se suši drenjina?
12. maj
Kada se medved probudi iz zimskog sna, veoma je gladan. Pogledao je oko sebe i video je samo gole grane drveća. Ipak, zapazio je jedno drvo, koje liči na hrast i na njemu cvetove prekrasne žute boje. Čim ga je spazio, medved...
Kako se suši aronija?Kako se suši aronija?
13. april
Aronija je višegodišnje žbunasto drvo, čija visina može da ide do 3 metra. U svetu postoji preko 15 različitih vrsta aronije, a danas ima i mnogo selektovanih hibrida. Aronija je bogata vitaminima, uključujući i retki...
Kako se suši kopriva?Kako se suši kopriva?
28. mart
Kopriva nije samo biljka, već je i među omiljenim namirnicama u kuhinji. Čim se pojavi sveža kopriva, odmah žurimo da pripremimo aromatičnu koprivu sa jajima i sirom. A ljubitelji piva uvek zadrhte na pomen neverovatnih...
Kako se suši šipurak?Kako se suši šipurak?
19. januar
Šipurak je unikatna biljka, čiji plodovi sadrže naista nemerljiva lekovita dejstva. Ipak, pitanje je kako da osušimo šipurak, kako bi mogli da njegove plodove koristimo za lekovite čajeve tokom zime. Šipurak se bere...