Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Uskršnji kolač od testa koje se mutiU veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.
Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.
Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu....
14. maj
PavlakaVrste pavlake
U kiselu pavlaku spada i Krem freš (Creme fraiche).
Tečna pavlaka može da bude, mlečna tečna pavlaka, tečna pavlaka na biljnoj osnovi, slatka tečna pavlaka, pavlaka za kuvanje....
14. jul
Da li tečna pavlaka ima zamenu?Tečna pavlaka ima šroku primenu u kulinarstvu, naročito u pripremanju slatkiša i pripremi mlečnih sosova.
Šta da uradimo, kada nemamo pri ruci tečnu pavlaku?...
23. okt.
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKisela pavlaka pripremljena sa tečnom pavlakom i sokom od limuna.
Potrebni sastojci: 250 ml tečne pavlake od 35 %, 3 supene kašike soka od limuna....
26. nov.
Kako se muti mikserom?Svi savremeni mikseri imaju najrazličitije priključke, koji su namenjeni mućenju pavlake, mućenju smese za kolače, za pripremanje domaćeg majoneza, za mućenje belanaca za puslice i dr....
21. maj
Kako se muti akvafaba?Akvafaba je idealna zamena za umućena belanca i pavlaku za kuvanje.
Akvafaba može biti u dva stanja.
- 1. dobija se termičkom obradom mahunarki. U ovom napitku ima mnogo korisnih sastojaka....
01. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Tečna čokoladaSmesa se sipa u čaše i stavlja se u frižider.
Beleška: Ako je čokolada retka stavlja se još mleka u prahu....
11. sep.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana.
Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
07. mart
Kako se priprema jaretina?Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
20. nov.
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. nov.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da ne izgubi svoje kvalitete ukusa....
14. okt.
Kako se začinjava ćuretina?Pošto kod nas apetitno ćureće meso retko prisustvuje na stolu, u našoj tradicionalnoj kuhinji, mnogi ne znaju kako se tačno pripema i kako se začinjava....
16. jun
Kako se kuva artičokaNakon toga se odseče stablo, artičoka se natrlja sa preostalom polovinom limuna tačno na mestu preseka. Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun
Kako se priprema štrudla?Štrudla je jedan od najaromatičnijih i najukusnijih slatkiša koje ste ikada probali. Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda...
10. jun