Bonapeti.rs»Saveti»Kako se muti mikserom?

Kako se muti mikserom?

Kako se muti mikserom?

Mikser je jedan od velikih pomoćnika u napregnutoj svakodnevici jedne domaćice. U zavisnosti od toga šta ćete mutiti postoji nekoliko brzina na samom uređaju. Iskusne domaćice preferiraju lake miksere, koji su ujedno i zgodni za upotrebu, jer neke poslastice koje se pripremaju zahtevaju duže mućenje mikserom.

Svi savremeni mikseri imaju najrazličitije priključke, koji su namenjeni mućenju pavlake, mućenju smese za kolače, za pripremanje domaćeg majoneza, za mućenje belanaca za puslice i dr.

Za mućenje smese za kore za tortu je poželjno da umutite jaja oko minut-dva na drugom stepenu brzine. Kasnije se postepeno dodaje određena količina šećera, a mućenje se nastavlja istom brzinom. Preporučljivo je da celu količinu šećera podelite na 3-4 porcije ili dela.

Kada je ceo šećer ubačen u smesu, mikser se ubrzava na najveću brzinu i mućenje se nastavlja oko 10 minuta, kako bi se šećer rastvorio i kako ne bi bilo grudvica.

Preporučujemo vam, ako radite ručnim mikserom, da držite posudu uz vas pod uglom od 45 stepeni i da mikser usmerite na najniži deo posude.

Mikserom se najbolje muti u posudi sa okruglim zidovima. Ako se mućenje mikserom obavlja u šerpi ili drugoj posudi sa ravnim dnom, postoji opasnost da ne uspete da umutite dobro šećer ili druge namirnice kojima radite.

Za mućenje belanaca je preporučljivo da su oni ohlađeni i da jaja ne budu najsvežija.

Ako su previše sveža, postoji opasnost da se ne umute dobro. Belanca se sipaju u suvu posudu i mute se na najvećoj brzini dok se ne pretvore u penu. Preporučuje se da šećer u prahu bude vaš prvi izbor ili da kristal šećer bude veoma sitan.

Dodajte po jednu kašiku i sačekajte da belanca dobro upiju šećer. Mućenje produžite najmanje 20 minuta, kako bi se stvorio zaista čvrst sneg od belanaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni