Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se kuva lep pirinačKada će se pirinač kuvati on se pušta u određenu količinu vodu koja je prethodno usoljena (so se ne stavlja, u slučaju da pripremate desert od pirinča kao na primer mleko sa pirinčem)....
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna....
Kako se kuva grašakU tom slučaju će se pripremiti za oko 40-60 minuta.
Kako da ubrzate kuvanje graška?
1. Nemojte ga soliti odmah, pošto se u slanoj vodi on sporije kuva....
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
Kako se kuva sveži kupusOdlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako se kuva svinjski biftek?Evo kako se kuva svinjski biftek
Priprema svinjskog bifteka
Pre nego što počnete sa kuvanjem, izvadite meso iz frižidera i ostavite ga da dostigne sobnu temperaturu oko 30 minuta. Ovo pomaže u ravnomernom kuvanju....
Kako se kuva ukusna džigerica?Zbog toga se koristi i kao zasebno jelo. Obrada se sastoji od kuvanja, dinstanja ili blagog prženja.
Džigerica ne sme biti previše pržena ili kuvana predugo, jer postaje žilava i neukusna....
Kako se kuva sa multikukerom?Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju;
- Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren....
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj treba da se potapa otprilike 12 sati, ali ne više od 15 sati da se ne bi fermentisao.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen?...
Kako se kuva povrće na pariLimun se dodaje u gotovo sva jela, dajući im specifičan ukus.
Isto to čini i đumbir. Daje pikantnost i prepoznatljiv ukus. Na dno posude u kojoj kuvate na pari stavite kriške ovog povrća....
Kako se kuva u vok tiganjuU slučaju da kuvate meso, dobro bi bilo unapred da ga natopite u željenu marinadu, kako bi omeknulo i tek tada da ga stavite da se prži....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?To se radi kako bi se produžila njegova trajnost. Svi drugi oblici kokosovog ulja dozvoljavaju zasićenim mastima u njemu da se bez problema apsorbuju od strane organizma, istovremeno stimulišući metabolizam....
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva.
- Krajevi boranije se seku i on se onda seče na manje delove, pre nego što se stavi da se kuva....
Kako da nam se ne lepi pirinačVode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode.
3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
Kako se kuva pirinač?Ako ne želite da se pirinač slepi, nemojte ga mešati dok se kuva, osim prvog puta, kako smo već naveli. Ako ga stalno mešate, njegova zrna se lome i skrob se oslobađa;
9....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠMnogi ga nazivaju i gorkim dugmetom, jer ako ga ne uklonite, svako riblje jelo koje kuvate sa ribom dobiće gorak ukus. Ovo dugme se nalazi na samom vrhu glave šarana i zapravo izgleda poput dugmeta....
Slani imperatorski kolačEkonomičan kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40-45 minuta.
Ostavlja se da se blago ohladi u kalupu i tada se izvadi na rešetku.
Prijatno uz ovaj slani imperatorski kolač!...
Pirinač u čašiZapržimo u maslacu iseckan luk, šargarepu, suvo grožđe i pirinač. Sipamo bujon u začinjavamo solju i biberom.
Čim se pirinač skuva, dodajemo narendan sir i šunku, isečenu na kocke....
Pirinač u šerpiPoklopac se stavlja na lonac dok kuvani pirinač ne nabubri.
Posle oko 25 minuta uklanja se da dobije laganu koru. I pirinač u šerpi je spreman....
Kako se kuva blanširani pirinač?Prednosti blanširanog pirinča
Blanširani pirinač ima mnogo dobre hranljive kvalitete i ne slepljuje se. Ne kuva se brže od običnog pirinča....
Kako se kuva crni pirinač?Nema potrebe da budete ekspert u složenim procedurama kuvanja, kako biste razumeli kako se kuva crni pirinač....