Facebook
Omiljeno
Pinterest
Šta je resveratol i za šta je koristan?Količina u jednoj čaši je sasvim dovoljna za profilaktičnu dnednu dozu.
Poslednjih nekoliko godina resveratrol je veliki hit na tržištu i odličan je dodatak zdravom životu....
Šta je teroar?Specifične odlike teroara često dominiraju nad onima sorte i zbog toga je on toliko važan za stručnjake i poštovaoce....
Šta je pupusa?Pupusa je tradicionalno jelo iz Salvadora, koje je osvojilo svet svojom unikatnom jednostavnošću i bogatim ukusom....
Šta je Maća?Ovo je izuzetno težak posao i iz tog razloga njegova cena je visoka. Za jedan sat ručnog posla sa listovima se pripremi tek 40 g praha. Zanimljivo je da ovaj proces posela i do dan danas nije promenjen....
Šta je solanin?Možda su vam baka ili majka kada ste bili mali govorili da ne treba jesti ljusku starog zelenog krompira, ali kada je u pitanju pečeni krompir, kožica je najbolji deo.
Šta je solanin?...
Šta je umami?Međunarodni simpozijum Umami koji je održan na Havajima definisao je umami kao naučni termin za ovaj peti ukus. Da bi mogao da stoji samostalno, morao je da ispuni određene kriterijume....
Šta je maltodekstrin i zašto ga treba izbegavatiPrašak ima tragove glutena ako je njegov izvor pšenica.
Zašto bi trebalo da izbegavate maltodekstrin
Ako jedete previše hrane koja sadrži maltodekstrin, kvalitet vaše ishrane će verovatno patiti....
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Zašto je kolač gnjecav?Da biste utvrdili da li je kolač pečen iznutra, potrebno je da ga probodete čačkalicom. Ako se testo ne lepi za nju, kolač je dobro pečen....
Šta je godži bobica i za šta je korisnaTvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u godži bobicama je šest puta veći od onog u pčelinjem polenu....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Prednosti GHI maslaca
Osnovni razlozi zašto se pročišćeni maslac preferira za kuvanje su:
- njegove zdravstvene prednosti;
- jednostavno čuvanje;
- duži rok trajanja itd....
Šta je metoda konfi?Šta je zahtevali konfitiranje mesa?
U 19. veku mnogo kukuruza je počelo da se uzgaja u regionu Bajona....
Šta je limunska kiselina?Najvažnija uloga limunske kiseline je njeno učešće u metabolizmu i to je jedna od najvažnijih korisit....
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac....
Šta je to branč?Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra se Engleska....
Šta je to poširanje?Poširanje je tehnika, koja se sve češće koristi u savremenom kulinarstvu. Međutim, šta to zaista podrazumeva?...
Šta je UHT mleko?Ovo je prednost UHT-a u odnosu na druge vrste prerade mleka, jer se može kupiti za buduću upotrebu bez straha da će se pokvariti....
Šta je voćno povrće?Većina voća je slatko jer sadrži jednostavan šećer koji se zove fruktoza, dok je većina povrća manje slatko zbog ograničene količine ovog šećera....
Zašto je važna konzumacija jajaJaja su superhrana puna hranljivih materija, što znači da je ishrana sa jajima važan aspekt koji treba da uzmete u obzir u vašoj dijeti.
Jaje se nalazi među najhranljivijom hranom....
Husk - zašto je toliko koristan?Šta je husk verovatno zna samo manjine. Poznat je još po imenima psilijum, isfagula (Isfagula), ispagol (Ispagol). U našim geografskim širinama on se praktično ne proizvodi, zbog čega je slabo poznat....