Kako da napravimo limunadu?Kako da napravimo limunadu?Limunada je svež i koristan napitak od limuna, nekog zaslađivača i vode. Pripremanje limunade u domaćim uslovima je jednostavno, ne zahteva puno vremena i vredi truda. Treba vam nekoliko sočnih limuna sa pijace...
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronaduduže stoji, više gubi aromu i ukus. Limunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlagpavlaka, slatka, biljna ili mlečna. Ako ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se...
Kako da napravimo žele?Kako da napravimo žele?
23. januar
Toni Aleksov
i kapara, koju obožavaju gospoda. Pripremanje želea nije uopšte težak posao i danas ćemo vam otkriti, korak po korak, kako da napravite žele i da taj žele bude sa garantovano savršenim rezultatom. Za sve one koji...
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen topingmože da služi ne samo za začinjavanje torti, čizkejkova, rolata, pogača i drugih slatkiša, već i za pripremu egzotičnijih salata, predjela, čak i mesa. Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćufticesve i počnite da rukama gnječite mleveno meso. Ostavite zamešano mleveno meso da odstoji u frižideru. Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže...
Kako da napravimo jagnjeći bujon?Kako da napravimo jagnjeći bujon?. Domaći bujon se oibčno priprema od kostiju određene životinje i/ili odabranog povrća. Kako da napravite jagnjeći bujon? Potrebne su vam samo jagnjeće kosti sa malo mesa, kao i začini po želji: lovorov list, peršun...
Kako da napravimo ružinu vodicu?Kako da napravimo ružinu vodicu?listića od ruže damascene, destilovana voda i čiste flaše. Dobro je da budu staklene. Evo kako se priprema: U veliku i duboku šerpu sipamo oprane listiće ruže damascene. Lepo je da šerpu stavimo da veliki...
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonezkako biste napravili ukusan domaći majonez je da ga dobro umutite, a danas to znatno olakšavaju i blenderi i razne mašine za pasiranje - oni će vas u tome u potpunosti zameniti. Mikser i nije najbolje rešenje, jer...
Kako napraviti živu vodu?Kako napraviti živu vodu?istog izvora i zamrznuo ih je. Nakon toga je posebnim mikroskopskim aparatom snimalo kristale vode, kako bi video kakva je njihova struktura. Na jednoj bočici je napisao "Volim te", a na drugoj "Ubiću te". Ostavio je dve...
Kako da napravimo pavlaku?Kako da napravimo pavlaku?
18. dec.
Toni Aleksov
Pavlaka je jedna od najkaloričnijih namirnica, i ona ima svoju široku upotrebu u poslastičarstvu. Bez pavlake, mnogo kolača, torti, pita i drugih proizvoda ne bi bili isti. Ali, da li je moguće da se pripremi...
Kako da napravimo kari?Kako da napravimo kari?
05. feb.
Toni Aleksov
Kada govorimo o kariju, uvek treba da budemo precizni i da kažemo da li mislimo da začin kari ili za kari sos, koji je važan deo indijske kuhinje. Začin kari je široko rasprostranjen u azijskoj kuhinji, gde se često...