Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronaduLimunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo limunadu?Kako da napravimo limunadu?Limunada je svež i koristan napitak od limuna, nekog zaslađivača i vode. Pripremanje limunade u domaćim uslovima je jednostavno, ne zahteva puno vremena i vredi truda....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljiveMeđutim, najbolje je da ih sami pripremite, kako biste zaista bili sigurni u to šta konzumirate....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasaneHajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna? Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfojNa kraju narendajte koru od jednog limuna. Krem je gotov. Ako imate vremena, stavite ga u fružider na sat-dva. Podrazumeva se, mnogo domaćica više voli lakkšu varijantu krema....

Pratite nas