Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.
Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomZatvorite dobro flašu i ostavite da odstoji bar jednu nedelju na prohladnom i tamnom mestu.
Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?Dozvoljava da ekstra devičansko maslinovo ulje ima minimalnu ocenu 5, 5 od maksimalnih 6, 5.
Vidi takođe da li se maslinovo ulje kvari, šta je maslinovo ulje pomače i koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje....
Kako da neutralizujemo ljutoAko ste odlučili da da hrani date ljut ukus sa nekoliko isečenih paprika ili ljute aleve paprike u prahu, pripremite se za ozbiljnu toplotu....
Maslinovo UljeU prošlosti žene su mazale kosu i telo maslinovim uljem, verujući da je istinski izvor mladosti.
Može da se koristi kako tokom letnjih dana, tako i u hladnim zimskim mesecima, jer umiruje kožu....
Kako da napravimo sajderMožemo da ih ne ljuštimo, nego samo dobro da ih operemo. Stavljamo u veliku šerpu. Dodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu.
Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća....
Kako da napravimo šlagAko ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se što lakše umuti....
Kako napraviti domaće orahovo uljeNajčuvenije maslinovo ulje i samim tim i biljno ulje pravi se od maslina. Međutim, postoje i druge opcije, kao što je ulje od oraha, koje nije toliko popularno, ali jednako korisno....
Maslinovo ulje štiti jetruDo sada se znalo da ova supstanca sadrži neka od zaštitnih svojstava, koje maslinovo ulje ima na kardiovaskularni sistem....
Kako da napravimo savršene vafleKako napraviti savršene vafle
Da biste napravili savršene vafle kod kuće, potreban vam je poseban uređaj za pečenje vafli da biste im dali potreban oblik – moraju biti kvadrati koji drže fil....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....