Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da uvijete rolat od patišpanja?Rolat je jednostavan desert za pripremu i svako ga može pripremiti jer je efektan i uvek ukusan.
Pogledajte takođe kako da napravite idealno patišpanj testo, savršeni patišpanj kolač i patišpanj koru bez greške....
Rolat od patišpanja sa ratlukomPripremljena patišpanj kora se premazuje ratlukom i orasima.
Slatki rolat se uvija pomoću krpe.
Rolat od patišpanja sa ratlukom se posipa šećerom u prahu....
Rolat od patišpanja sa slatkomPomoću krpe se uvija u rolat. Nakon što se ohladi razvija se i sklanja se papir.
Maže se slatkom i ponovo se uvija u rolat. Posipa se šećerom u prahu....
Rolat od patišpanja sa malinamaPo vrhu kore premažite krem celom dužinom, ne razmazujući ga do kraja, da krem ne izađe iz rolata.
Urolajte slatki rolat od patišpanja. Ostavite ga u frižideru da se stegne....
Rolat od patišpanja sa letnjim voćemIzvaditi patišpanj iz rerne i uviti ga u rolat zajedno sa papirom na vlažnoj krpi.
Kada se ohladi, skinuti hartiju i namazati rolat pavlakom. Narezati jagode i kajsije na parčiće, a maline i kupine ostaviti cele....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Rolat od patišpanja sa kremom od bundevePo želji rolat od patišpanja sa kremom od bundeve pospite šećerom u prahu.
Pogledajte i kako da napravite čokoladni rolat ili probajte naš rolat sa slatkom....
Patišpanj rolat od jagodeRazvija se ohlađeni rolat i prvo se špatulom maže slatko od jagoda. Raspoređuje se svuda. Odozgo se maže pavlakom sa krem sirom u ponovo se uvija u rolat. Ostavlja se u frižideru oko 2 sata....
Piškote od patišpanja sa kremomUmutimo patišpanj smesu, napravimo špricem u plehu, obloženim papirom za pečenje.
Pečemo na 180 stepeni 10 minuta.
Zalepimo sa džemom i šlagom....
Kolač od patišpanja sa kivijemIsecite krug od papira, kojim pokrijte dno tepsije.
Sipajte smesu, poravnite i ispecite u zagrejanoj rerni do lepe zlatne boje.
Skinite papir nakon pečenja i ostavite da se kora ohladi....
Mekani kolač od patišpanja sa orasimaKada je gotov, rerna se isključi i kolač od patišpanja se ostavlja unutra, ali sa otvorenim vratima da ne bi splasnuo prilikom nagle smene temperatura....
Retro kolač od patišpanja sa kajsijamaOdozgo sipamo testo od patišpanja i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Kolač sa kajsijama ostavljamo da se dobro ohladi....
Kolač od patišpanja sa suvim grožđemU posudu razbijte jaja i dodajte šećer, stavite posudu na paru i mutite mikserom 15 minuta dok se ne dobije mekana i nežna smesa. Uz neprestano mešanje dodajte ulje, vanilu i izrendanu koru limuna, mešajte dok se ne dobije...
Kokos rolat da keksomRastanjiti koru od keksa, staviti po sredini smesu u obliku valjka od kokosa i uviti u rolat....
Patišpanj za tortuUmutite žumanca od jaja sa pola šećera, dok se ne dobije vazdušasti krem. Sa preostalim šećerom umutite belanca u vazdušast sneg.
Ujedinite dve smese pažljivo i promešajte sa brašnom, vanilom i rumom....