Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se pravi zaprškaZaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu.
Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se pravi zaprška za pasulj?Kada voda ispari, dodaje se malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Jelo se prži dok se ne zgusne.
U nekim kajevima severne Bugarske, za pasulj se pravi zaprška bez brašna....
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi voćni toping za torte?Način pripreme: Voće za toping i šećer se stavi u kaserolu i kuva se 15 minuta. Pasira se i procedi se. Ako je potrebno, sirup se još zgusti, a na kraju se dodaje sok od 1 limete....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeAli kako se dešava to da objedinjujući ulje sa tečnošću (sirće, limunov sok, voda) i jaje dobijamo mekanu supstancu, krem, koji mažemo na kriške?
Krivac za to čudo je jaje, tačnije žumance....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Pravi začini za boraniju i pasuljAko pravite zapršku, uz brašno možete dodati i alevu papriku, ali pazite da ne zagori;
- Sitno seckani svež peršun je takođe veoma pogodan za zreo pasulj u obliku čorbe ili janije, ali ako spremate pasulj kao salatu, možete...
Kako se prave figurice za tortuKako se pravi ukras za torte
Treba da počnete da pravite testo jedan dan ranije.
1. Prva stvar koju treba da uradite jeste da prosejete šećer u prahu najmanje dva puta. To se radi da se kasnije ne bi slepilo,
2....
Kako se kuva crveni pasulj?Njegova priprema ne oduzima mnogo vremena ako se pravilo pravi nezavisno od činjenice što je pasulj zrnasto povrće koje se dugo kuva kako bi dostiglo fazu gotovosti....
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeSve ovo može da se pomeša sa malo vode, a paprike treba da budu suve da se ispeku i izmrve u smesu.
Zanimljiva činjenica je da je uz sok od kupusa, škembe čorba popularan lek za mamurluk....