Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu. Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
je ovaj recept za čorbast pasulj na bazi bujona sa mesom, sadržaj kalorija će se značajno povećati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se pravi zaprška za pasulj?Kako se pravi zaprška za pasulj?
11. mart
Zapršku dodajte u skuvani pasulj. Začinite čubrom, nanom, posolite. Kuvajte pasulj dok se ne zgusne....
Kako se pravi zaprška za pasulj?Kako se pravi zaprška za pasulj?
19. dec.
Kada voda ispari, dodaje se malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Jelo se prži dok se ne zgusne. U nekim kajevima severne Bugarske, za pasulj se pravi zaprška bez brašna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Pogledajte takođe kako se pravi karamel glazura ili omiljena ogledalo glazura....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Zaprška za pileću čorbu bez jajaZaprška za pileću čorbu bez jaja
10. okt.
*Zapršku za pileću čorbu bez jaja možete da napravite bez brašna, tako će biti zdravija....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Ne aromatizuje se vreo sirup, jer će aromatične materije ispariti iz njega za sekund. Za aromatizaciju sirupa mogu da se koriste voćni sokovi....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Način pripreme: Voće za toping i šećer se stavi u kaserolu i kuva se 15 minuta. Pasira se i procedi se. Ako je potrebno, sirup se još zgusti, a na kraju se dodaje sok od 1 limete....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Recept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan. Klasičan recept za složenac sa krompirom je najpogodniji....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
1
Ali kako se dešava to da objedinjujući ulje sa tečnošću (sirće, limunov sok, voda) i jaje dobijamo mekanu supstancu, krem, koji mažemo na kriške? Krivac za to čudo je jaje, tačnije žumance....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Pravi začini za boraniju i pasuljPravi začini za boraniju i pasulj
28. nov.
Ako pravite zapršku, uz brašno možete dodati i alevu papriku, ali pazite da ne zagori; - Sitno seckani svež peršun je takođe veoma pogodan za zreo pasulj u obliku čorbe ili janije, ali ako spremate pasulj kao salatu, možete...
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Kako se pravi ukras za torte Treba da počnete da pravite testo jedan dan ranije. 1. Prva stvar koju treba da uradite jeste da prosejete šećer u prahu najmanje dva puta. To se radi da se kasnije ne bi slepilo, 2....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Zbog toga ćemo u ovom članku pogledati recepte za koru za tortu kako bi svako mogao sam da napravi kore za domaću tortu....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Njegova priprema ne oduzima mnogo vremena ako se pravilo pravi nezavisno od činjenice što je pasulj zrnasto povrće koje se dugo kuva kako bi dostiglo fazu gotovosti....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Možete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
1
Sve ovo može da se pomeša sa malo vode, a paprike treba da budu suve da se ispeku i izmrve u smesu. Zanimljiva činjenica je da je uz sok od kupusa, škembe čorba popularan lek za mamurluk....