Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko dugo se peče kestenje?Koliko dugo se peče kestenje?
26. mart
Kestenje se veoma brzo peče u rerni, ali ima nekoliko caka, koje treba znati. Pre svega, kestenje treba dobro oprati. Posle toga velikim oštrim nožem se prave rezovi u obliku krsta na jednoj strani kestena....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Konzervisano kestenje u sirupuKonzervisano kestenje u sirupu
26. feb.
Kestenje se rasporedi u tri sterilisane teglice zapremine 250 ml, tako da njihov nivo bude na 3 cm od ruba. 5. Sirup se sipa do 1 cm od ruba i teglice se dobro zatvore....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Kolač sa kestenjem i orasimaKolač sa kestenjem i orasima
13. feb.
Dodajte brašno od kestenja, a nakon toga u porcijama i obično brašno, prosejano sa praškom za pecivo i solju. To se radi uz mešanje špatulom kružnim pokretima, dok se potpuno ne sjedini....
Supa od kestenja i vrganjaSupa od kestenja i vrganja
22. nov.
Nakon što se krompir skuva, dodajemo i izmrvljeno kestenje, bez 4-5 koje ostavljamo za dekoraciju prilikom serviranja....
Prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninomProkelj sa kestenjem i hrskavom slaninom
15. januar
Izvadite iz rerne, stavite na tanjir, pospite mlevneim pečenim kestenjem, borovnicama, peršunom i pospite balsamiko redukcijom. Servirajte prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninom odmah....
Domaća testenina sa kestenjem i sosomDomaća testenina sa kestenjem i sosom
20. sep.
Kuvajte tokom 75 minuta ili dok se ne skuva. U međuvremenu pripremite domaću testeninu: izmerite jaje i dodajte veoma hladnu vodu do 80 g ili koliko grama ima jaje....
Koliko dugo se peče riba?Koliko dugo se peče riba?
14. maj
Ali mnoge domaćice početnice se suočavaju sa pitanjem koliko dugo se peče riba....
Koliko dugo se peče musaka?Koliko dugo se peče musaka?
07. feb.
Nakon toga treba da obratite pažnju koliko vode stavljate, jer ako je premalo vode, gornji deo musake će biti prepečen, a ako ima mnogo vode - neće ispariti u celosti....
Koliko dugo se peče kolač?Koliko dugo se peče kolač?
04. feb.
Čak i da ste pripremili savršenu smesu za kolač, to nije garancija da ćete uspeti da ga pripremite, jer je pečenje kolača najvažniji i najsloženiji deo pripreme. Svaka domaćica ima svoju tajnu za pečenje vazdušastog kolača...
Koliko dugo se peče pile?Koliko dugo se peče pile?
04. jul
Kada je reč o celom pečenom piletu, za pečenje treba oko 1 sat i 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Vreme pečenja često zavisi od vrste rerne i veličine pileta. Krilca se peku oko pola sata, a bataci - 60...
Koliko dugo se peče pita?Koliko dugo se peče pita?
14. jun
Svi se pitaju koliko dugo se peče pita. Ne postoji tačan odgovor na ovo pitanje, jer postoje različite rerne, različite pite i različiti ukusi....
Koliko dugo se peče hleb?Koliko dugo se peče hleb?
12. jun
Dosta kuvara početnika, koji prave prve korake u kuhinje, ne mogu da nađu odgovor na sasvim obična pitanja, kao što je koliko vremena se peče hleb....
Koliko dugo se peče krompir?Koliko dugo se peče krompir?
28. feb.
Kuvari fanaticii će vam reći da, koliko god lako izgleda da se krompir ispeče, ova operacija kao i sve druge ima svoje finese, koje ćemo vam otkriti tako što započnemo sa informacijom o tome koliko vremena se peče krompir...
Koliko dugo se peče lazanja?Koliko dugo se peče lazanja?
24. okt.
Lazanja je jedno od tipičnih italijanskih jela, na čije pominjanje nam odmah pođe voda na usta. I uprkos tome što prema mnogim istorijskim izvorima lazanja uopšte nije italijansko jelo, ono se uvek neizostavno vezuje za Italiju...
Koliko dugo se peče patka?Koliko dugo se peče patka?
11. okt.
Aki koliko vremena se peče patka? Vreme pečenja patke uglavnom zavisi od njene veličije, jer što je patka veća, toliko se sporije peče. Da biste skratili vreme pečenja, možete da je kuvate na pari 30-tak minuta....
Koliko dugo se peče pogača?Koliko dugo se peče pogača?
18. jul
Za koliko vremena će se ispeći jedna pogača zavisi pre svega od rerne i veličine testa. Obično se jedan kilogram stasalog testa peče oko 40-45 minuta....
Koliko dugo se peče pastrmka?Koliko dugo se peče pastrmka?
24. april
Pastrmka spada u grupu takozvanih posnih riba, pošto za razliku od tolstolobika, ona nema nikakvih masnoća. Meso pastrmke je krhko i ne treba mu mnogo vremena za pripremu. Ima na desetine recepata za pripremu pastrmke...
Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninomKrem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom
18. jun
Prelijte toplom vodom i ostavite sve povrće da se dobro skuva. Oljuštite kestenje i dodajte u preostale sastojke u jesenju čorbu. Začinite solju i biberom....