Zbog čega treba da jedemo jaja?
Zbog čega treba da jedemo jaja?
Jaja su fantastična super namirnica. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu 1-2 jaja na dan, smanjuju unos kalorija na dnevnom nivou. ...
Zbog čega treba da jedemo breskve?
Zbog čega treba da jedemo breskve?
03. avgust
nemaju dlačice i zovemo ih nektarine. Breskva je zdravo i lekovito voće i zbog toga treba da se konzumira svakog dana. Sadrži pektin, ...
Zbog čega treba da jedemo jabuke?
Zbog čega treba da jedemo jabuke?
celuloze i pektina i malo fruktoze i glukoze. Jedna jabuka na dan obezbeđuje nam oko 80 kcal. Kada ste gladni treba da pojedete jabuku kako bi ...
Zbog čega treba da jedemo ljuto?
Zbog čega treba da jedemo ljuto?
17. april
Ljuta hrana istovremeno može da bude veoma korisna i veoma opasna po zdravlje čoveka. Koristi i štete od mnogima omiljene ljute hrane su u odnosu 50 prema ...
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?
23. nov.
Avokado je izuzetno voće, povrće, orašasti plod. Ne, ne, nismo pogrešili. Prema klasifikaciji, avokado je voće, ali ima strukturu povrća i hranjljivu ...
Zašto treba da jedemo jaja
Zašto treba da jedemo jaja
borbi protiv nekih bolesti. I suprotno opšteprihvaćenom shvatanju, jaja ne povećavaju značajno nivo holesterola. Eto zbog čega ...
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
27. feb.
predjela sa kuvanim jajima, koja se mogu poslužiti prilikom specijalnih događaja ili za vreme praznika. Ali svi mrze kada se kuvana jaja teško ...
Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?
Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?
20. april
grupi ljudi, koje je neuspešno pokušavala da skuva jaja u mikrotalasnoj pećnici, znate da jaja u mikrotalasnoj eksplodiraju. Pitanje je, ...
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?
16. feb.
. Upravo jaja su onaj element koji osigurava vezu između ostalih sastojaka - mlevenog mesa, hleba. prezli i dr. Bez dodavanja jaja u ...
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
10. feb.
i bogatiji ukus. Ponekada se dešava da se prilikom dodavanja zaprške u čorbu zaprška zgrudva ili preseče i to utiče na izgled čorbe, ali i na njen ukus i ...
Zbog čega podrigujemo?
Zbog čega podrigujemo?
07. nov.
što se tokom jela proguta i dosta vazduha - kada jedemo hranu sa mnogo kvasca, veoma ljutu hranu, kada pijemo gazirana pića ili veoma često - kod ...
Zbog čega se pere pirinač?
Zbog čega se pere pirinač?
14. nov.
je skrob, koji ako se ne skloni, izaziva lepljenje zrna i osnovni je uzrok da vaš pirinač sa svinjskim mesom u rerni ne bude onakav kakav ste očekivali. ...