Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kada postignete željenu gustinu, potrebno je da poklopite posudu sa testom poklopcem ili krpom kako bi se testo moglo podići. Dobro je da se testo umesi uveče i ostavi preko noći....
Kako da ispečemo patlidžanZato je potrebno da stavite krpu koja će upiti vodu.
Patližani se mogu peći i u jelima. Kako bi se patližan ispekao sa paradajz pireom, prvo ga isecite na komade, ali nemojte ga guliti....
Kako da ispečemo bademe?Takođe naučite za šta su bademi korisni, zašto je dobro da se potapaju bademi i saznajte kako se seckaju bademi....
Kako da ispečemo orahe?Često treba da mešate orahe, kako ne bi zagoreli.
Pečeni orah je dodatak u mnogim receptima, koji jednostavno ne mogu da se pripreme bez njih....
Kako da ispečemo orašaste plodove?Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da ispečete kikiriki?Pročitajte više o koristima putera od kikirikija, pogledajte šta sadrži kikiriki i kako da ispečete kikiriki zajedno sa ljušturom.....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Definitivno je najbolje naučiti kako sami da napravite domaći hleb i da ne mislite da vam je za tu svrhu potrebna pekara za hleb. Da, prilično je zgodan uređaj, ali ne mogu ga svi priuštiti. I nema potrebe....
Kako da napravimo mekani hlebPotpuna zabluda je da u tu svrhu treba da budete snabdeveni nekim danas modernim pećnicama, zato što hleb može da se ispeče i u najobičnijoj rerni. A za to vam je jedino potrebno brašno, kvasac, malo soli i šećera....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da pripremimo domaće grisine?Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan recept za domaće grisine, tako da vaše voljene kod kuće možete iznenaditi nečim ukusnim i drugačijim.
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Domaći hlebGotov hleb izvaditi iz reene, uviti u veću, čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi.
Savet: Hleb sam pekla na 200 stepeni 15 minuta. Zatim sam prekrila alu-folijom kako ne bi goreo, a da se lepo ispeče....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukVrata rerne moraju biti malo otvorena kako bi vlaga mogla da izađe. Proces se mora stalno nadgledati. Kada luk počne da se odlepljuje sa papira na dnu, započnite periodično mešanje....
Domaći hleb - običanOstavite testo da naraste 1 sat pa ponovo premesite i oblikujte hleb u željeni oblik.
Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 55 minuta na 180 stepeni.
Domaći hleb - običan je gotov....
Zanatlijski domaći hlebPečemo još oko 15 minuta, proveravajući čačkalicom da li je gotovo.
Zanatlijski domaći hleb je sjajan....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba. Zato što neki više vole suvi kvasac, a drugi - svež.
Postoji i bezglutenski kvasac i pivski kvasac....