Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžanKako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako ćete izbeći dodatno čišćenje ringle. Patlidžani se mogu peći i u rerni....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonezNajkorisniji savet kako biste napravili ukusan domaći majonez je da ga dobro umutite, a danas to znatno olakšavaju i blenderi i razne mašine za pasiranje - oni će vas u tome u potpunosti zameniti....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompirSkoro svi volimo prženi krompir, posebno pomfrit - hrskav spolja i mekan unutra, svež, topao sa kečapom. Postoji nekoliko osnovnih načina za sečenje krompira za prženje. Ali osnovni princim je da date kriškama jednak...
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivoNakon dva dana vaše domaće pivo može da se pije....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hlebI ako se ne dobije iz prvog puta - ne prestajte da pokušavate, jer hrana napravljena s domaćim kiselim testom je ukusnija i korisnija od ostale....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirupSledeći predlog je sirup od višanja i pošto su višnje malo kisele, poželjno je da dodate malo više šećera, kako sirup ne bi bio kiselkast....
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaDa bi bila ukusna, spremanje domaće kobasice se sastoji od nekoliko koraka koje morate pratiti. Ako ste početnik, pratite korak po korak, da bi sve bilo kako treba....
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hlebaČime zameniti beli hleb - integralni hleb - pažljivo pročitajte etiketu, pre nego što ga kupite, jer je veoma često samo reklama. Ovaj hleb sadrži vlakna, cink, gvožđe, vitamine E i grupu B....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?Danas postoje razne vrste hleba i njegova cena se kreće od 80 stotinki do 6 leva po kilogramu. To ne predstavlja problem, treba da bude za svačiji džep i ukus. Ali kako najduže da nam hleb ostane svež?...
Domaći ražani hlebDomaći ražani hleb
21. okt.
Marija
U 2 dl mlake vode razmutiti 15 gr kvasca. Dodati kašiku ulja i malo soli. Dodati 400 gr ražanog i 100 gr belog brašna. Ostaviti na toplom da odstoji pola sata, pa izručiti u pleh i peći na temperaturi od 200 stepeni...
Domaći okrugli hlebDomaći okrugli hlebPritisnite i oformite hleb. Pospite sa malo brašna i oštrim nožem napravite dekoraciju. Ostavite hleb da naraste oko 10-15 minuta. Pecite hleb na 180 stepeni 35-40 minuta....

Pratite nas