Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Kada postignete željenu gustinu, potrebno je da poklopite posudu sa testom poklopcem ili krpom kako bi se testo moglo podići. Dobro je da se testo umesi uveče i ostavi preko noći....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Zato je potrebno da stavite krpu koja će upiti vodu. Patližani se mogu peći i u jelima. Kako bi se patližan ispekao sa paradajz pireom, prvo ga isecite na komade, ali nemojte ga guliti....
Kako da ispečemo bademe?Kako da ispečemo bademe?
21. dec.
Takođe naučite za šta su bademi korisni, zašto je dobro da se potapaju bademi i saznajte kako se seckaju bademi....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Često treba da mešate orahe, kako ne bi zagoreli. Pečeni orah je dodatak u mnogim receptima, koji jednostavno ne mogu da se pripreme bez njih....
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Pročitajte više o koristima putera od kikirikija, pogledajte šta sadrži kikiriki i kako da ispečete kikiriki zajedno sa ljušturom.....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Definitivno je najbolje naučiti kako sami da napravite domaći hleb i da ne mislite da vam je za tu svrhu potrebna pekara za hleb. Da, prilično je zgodan uređaj, ali ne mogu ga svi priuštiti. I nema potrebe....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Potpuna zabluda je da u tu svrhu treba da budete snabdeveni nekim danas modernim pećnicama, zato što hleb može da se ispeče i u najobičnijoj rerni. A za to vam je jedino potrebno brašno, kvasac, malo soli i šećera....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Kako da napravimo domaću čokoladu?
07. mart
Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan recept za domaće grisine, tako da vaše voljene kod kuće možete iznenaditi nečim ukusnim i drugačijim. Kako da pripremimo domaće grisine?...
Domaći hlebDomaći hleb
27. feb.
Gotov hleb izvaditi iz reene, uviti u veću, čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi. Savet: Hleb sam pekla na 200 stepeni 15 minuta. Zatim sam prekrila alu-folijom kako ne bi goreo, a da se lepo ispeče....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Kod domaćih sudžuka i lukanki se primećuje kako od crvenih postaju braon i na kraju skroz pocrne. Niske temperature zaustavljaju proces oksidacije....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Vrata rerne moraju biti malo otvorena kako bi vlaga mogla da izađe. Proces se mora stalno nadgledati. Kada luk počne da se odlepljuje sa papira na dnu, započnite periodično mešanje....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Sledeći predlog je sirup od višanja i pošto su višnje malo kisele, poželjno je da dodate malo više šećera, kako sirup ne bi bio kiselkast....
Moj Domaći hlebMoj Domaći hleb
31. januar
Ispečen hleb sam uvila u krpu i ostavila da se ohladi....
Domaći hleb - običanDomaći hleb - običan
14. avgust
Ostavite testo da naraste 1 sat pa ponovo premesite i oblikujte hleb u željeni oblik. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 55 minuta na 180 stepeni. Domaći hleb - običan je gotov....
Zanatlijski domaći hlebZanatlijski domaći hleb
24. dec.
Pečemo još oko 15 minuta, proveravajući čačkalicom da li je gotovo. Zanatlijski domaći hleb je sjajan....
Mekani domaći hlebMekani domaći hleb
19. sep.
Mekani domaći hleb je gotov....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
I ako se ne dobije iz prvog puta - ne prestajte da pokušavate, jer hrana napravljena s domaćim kiselim testom je ukusnija i korisnija od ostale....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba. Zato što neki više vole suvi kvasac, a drugi - svež. Postoji i bezglutenski kvasac i pivski kvasac....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Ovakav mekani hleb se sada može pripremiti samo kod kuće, ali ako su ispunjeni neki osnovni zahtevi. Prvi uslov za pravljenje vazdušastog hleba je da je dobro ispečen....