Kako da ispečemo patlidžan
Kako da ispečemo patlidžan
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa ...
Kako da ispečemo suncokret?
Kako da ispečemo suncokret?
25. april
ih pripremite kod kuće, pogledajte kako da ispečete suncokret. Uzmite sirove suncokretove semenke i stavite ih u odgovarajuću posudu. ...
Kako da ispečemo semenke?
Kako da ispečemo semenke?
odvojite pola sata, kako biste pazili da ne zagore dok se peku. Osnovno pravilo, koje treba poštovati prilikom pečenja svih vrsta semenki je da ih ...
Kako da ispletemo pogaču?
Kako da ispletemo pogaču?
08. feb.
Mešenje, oblikovanje i pečenje pogača je istinski izazov, ali svakako vredi svih napora, jer ne postoji ništa bolje od toga da kuvar vidi kako se ...
Kako da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći?
Kako da ispečemo orahe u mikrotalasnoj peći?
klasičnog pečenja oraha u predhodno zagrejanoj rerni, možemo samo za par minuta da ih pripremimo u mikrotalasnoj. Da ispečemo orahe u mikrotalasnoj ...
Domaći ražani hleb
Domaći ražani hleb
21. okt.
U 2 dl mlake vode razmutiti 15 gr kvasca. Dodati kašiku ulja i malo soli. Dodati 400 gr ražanog i 100 gr belog brašna. Ostaviti na toplom da odstoji ...
Domaći obredni hleb
Domaći obredni hleb
U veliku posudu stavljamo brašno, dodajemo so, šećer i kvasac. Promešamo rukama. Nakon toga dodajemo maslinovo ulje. Postepeno dodajemo mlaku vodu i ...
Domaći seoski hleb
Domaći seoski hleb
stavili posudu sa vrelom vodom. Ako ne volite hrskavu koricu koja se dobija, možete pre nego što stavite hleb da se peče da ga namažete s malo ...
Domaći hleb bez glutena
Domaći hleb bez glutena
ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventillatorom, oko 25-30 minuta je gotov. Izvadimo i kad se malo ohladi izlomimo na komade po prorezima. Jedemo sa ...
Domaći doner hleb
Domaći doner hleb
Prvo dodati sodu i prašak za pecivo u kiselo mleko. Zamesiti meko testo. Testo podeliti na onoliko loptica koliko hleba želimo. Testo treba ...
Domaći hleb bez glutena
Domaći hleb bez glutena
. Nmažte pravougaoni kalup za pečenje i prebacite testo. Ostavite da raste i nakon toga ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. ...
Domaći hleb sa speltom
Domaći hleb sa speltom
Kvasac se rastvori u 1 šolji tople vode zajedno sa šećerom. Ostavlja se da se aktivira. Namazanim rukama se zamesi polutvrdo testo. Stavlja se u ...