Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna....
Kako se kuva grašakU tom slučaju će se pripremiti za oko 40-60 minuta.
Kako da ubrzate kuvanje graška?
1. Nemojte ga soliti odmah, pošto se u slanoj vodi on sporije kuva....
Kako se kuva lep pirinačKada će se pirinač kuvati on se pušta u određenu količinu vodu koja je prethodno usoljena (so se ne stavlja, u slučaju da pripremate desert od pirinča kao na primer mleko sa pirinčem)....
Kako se kuva sa multikukerom?Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju;
- Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren....
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj treba da se potapa otprilike 12 sati, ali ne više od 15 sati da se ne bi fermentisao.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen?...
Kako se kuva ukusna džigerica?Zbog toga se koristi i kao zasebno jelo. Obrada se sastoji od kuvanja, dinstanja ili blagog prženja.
Džigerica ne sme biti previše pržena ili kuvana predugo, jer postaje žilava i neukusna....
Kako se kuva sveži kupusOdlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako se kuva svinjski biftek?Evo kako se kuva svinjski biftek
Priprema svinjskog bifteka
Pre nego što počnete sa kuvanjem, izvadite meso iz frižidera i ostavite ga da dostigne sobnu temperaturu oko 30 minuta. Ovo pomaže u ravnomernom kuvanju....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?To se radi kako bi se produžila njegova trajnost. Svi drugi oblici kokosovog ulja dozvoljavaju zasićenim mastima u njemu da se bez problema apsorbuju od strane organizma, istovremeno stimulišući metabolizam....
Kako se kuva povrće na pariLimun se dodaje u gotovo sva jela, dajući im specifičan ukus.
Isto to čini i đumbir. Daje pikantnost i prepoznatljiv ukus. Na dno posude u kojoj kuvate na pari stavite kriške ovog povrća....
Kako se kuva u vok tiganjuU slučaju da kuvate meso, dobro bi bilo unapred da ga natopite u željenu marinadu, kako bi omeknulo i tek tada da ga stavite da se prži....
Kukuruz u tegliZa ovaj recept se preporučuje da odaberete mlad kukuruz. Očistite od listova i kukuruzne svile i stavite da se kratko kuvaju u vodi....
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva.
- Krajevi boranije se seku i on se onda seče na manje delove, pre nego što se stavi da se kuva....
Konzervirani kukuruz u teglamaU kazan ili odgovarajuću veliku šerpu stavite zrnca kukuruza i dospite vodu. Dodajte so i šećer i stavite na ringlu da se kuvaju.
Nakon što se kukuruz kuvao otprilike sat vremena, skinite sa ringle i ocedite vodu....
Kukuruz na pariOdozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta.
Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
Kako da zamrznemo kukuruz?Blanširanje čini kukuruz ukusnijim i olakšava njegovo skidanje zrna sa klipa.
Klipovi se stave u posoljenu ključalu vodu i kuvaju oko četiri minuta....
Kukuruz u air fryer-uKukuruz se dobro premaže maslacem i pospe sa malo soli.
Zatim se umotava u foliju i kukuruz u air fryer-u se peče na programu pečenje - 200 stepeni 15-18 minuta, pri čemu uređaj treba prethodno zagrejati....
Kuvani kukuruz u ekspres loncuSipajte hladnu vodu koliko da pokrije klipove, hermetički poklopac se zatvara i kuvajte 15-20 minuta, nakon što se para podigne. Ako je kukuruz zreliji, kuvajte 20-25 minuta....
Pečeni kukuruz sa maslacemOvim aromatičnim maslacem premažito obilno svaki klip kukuruza i stavljajte ih da se peku na ugrejanom roštilju.
Pecite kukuruz oko 10 minuta sa svih strana ili dok zrna ne omekšaju....
Kuvani kukuruz sa maslacemOstavite maslac u zamrzivač da se stegne.
Za to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode.
Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....