Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minutaNa kraju posolite po ukusu i uživajte u maslenom kukuruzu sa mlečnim ukusom.
Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje creva....
15. avgust
Kukuruz u tegliZa ovaj recept se preporučuje da odaberete mlad kukuruz. Očistite od listova i kukuruzne svile i stavite da se kratko kuvaju u vodi....
30. jun
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Konzervirani kukuruz u teglamaU kazan ili odgovarajuću veliku šerpu stavite zrnca kukuruza i dospite vodu. Dodajte so i šećer i stavite na ringlu da se kuvaju.
Nakon što se kukuruz kuvao otprilike sat vremena, skinite sa ringle i ocedite vodu....
31. jul
Kukuruz na pariOdozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta.
Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
26. april
Kuvani kukuruz u ekspres loncuSipajte hladnu vodu koliko da pokrije klipove, hermetički poklopac se zatvara i kuvajte 15-20 minuta, nakon što se para podigne. Ako je kukuruz zreliji, kuvajte 20-25 minuta....
20. jul
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠŠaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
15. feb.
Kuvani kukuruz sa maslacemOstavite maslac u zamrzivač da se stegne.
Za to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode.
Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....
26. nov.
Pečeni kukuruz sa maslacemOvim aromatičnim maslacem premažito obilno svaki klip kukuruza i stavljajte ih da se peku na ugrejanom roštilju.
Pecite kukuruz oko 10 minuta sa svih strana ili dok zrna ne omekšaju....
03. okt.
Pikantni kukuruz na roštiljuDobro premažite klipove kukuruza sosom. Zagrejte dobro roštilj.
Ispecite kukuruz na roštilju, uz povremeno okretanje i premazivanje sosom.
Pecite kukuruz dok ne bude gotov - oko 15-20 minuta....
07. sep.
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Ako volite kukuruz, pogledajte i:
- naši recepti za kukuruz;
- salate sa kukuruzom;
- ili naučite šta kukuruz sadrži;...
13. mart
Pirinač, kukuruz i grašak iz rerneGrašak je iz konzerve i kukuruz. Potrebnu količinu operemo i dodajemo u pirinač u plehu.
Povrće začinimo željenim začinima, promešamo dobro i prelivamo sa 1 1/2 šolje vode. Pečemo na 180 stepeni....
13. dec.