Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Kuvaju se bez poklopca, da ne iskipi voda. 7. Proveravajte s vremena na vreme dokle je stigao proces kuvanja i mešajte špagete veoma pažljivo. 8....
Kulinarske finese pri kuvanju turbotaKulinarske finese pri kuvanju turbota
13. jun
Kulinarske finese kuvanja turbota uključuju izbor prave tehnike kuvanja, optimalne začine i pravilnu obradu mesa. Priprema turbota - ključ uspeha Prvi korak ka pripremi savršenog turbota je pravilna priprema ribe....
Kulinarski trikovi prilikom kuvanja sarmiKulinarski trikovi prilikom kuvanja sarmi
12. jun
Svaka domaćica može da pusti mašti na volju i da ih napuni bilo kojim nadevom koji želi, ali da bi bile ukusne, dobro je znati neke trikove, koje treba primeniti tokom njihovog oblikovanja i termičke obrade....
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Ostavite ih da prime sobnu temperaturu i tek onda pređite na kuvanje. 2. Dobro je da jaja ne budu sasvim sveža kad ih kuvate, jer kao posledica pola belanaca ostaje na ljuski....
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Pirinač dobro operite, dok voda koja ostaje posle njega ne bude u potpunosti bistra. Mutna voda je znak da pirinač sadrži mnogo skroba, što čini da se on lepi pri kuvanju....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
Pri kuvanju temperature ringle treba da je umerena i cvekla da se kuva dok ne omekša, a voda treba da ispari skoro potpuno....
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji; - Crni luk se seče samo na kolutove; - Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Finese kod kuvanja crnog pirinčaFinese kod kuvanja crnog pirinča
06. januar
Koliko dugo se crni pirinač kuva dok ne bude gotov To je tvrđi proizvod od običnog pirinča, pa obavezno potopite zrna nekoliko sati pre kuvanja. Zatim kuvajte najmanje 45-50 minuta....
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Ako pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof
11. jul
Svako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
Kulinarske suptilnosti pri pripremi školjki Sen ŽakKulinarske suptilnosti pri pripremi školjki Sen Žak
26. maj
Brzo i nežno kuvanje školjki Sen Žak Školjke Sen Žak se pripremaju izuzetno brzo - to je jedna od njihovih kulinarskih karakteristika. Kuvanje treba da bude kratko kako bi se sačuvala njihova nežna tekstura....
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeSaveti i trikovi za kuvanje leblebije
06. januar
Kuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjePametni naučni trikovi za lakše kuvanje
15. sep.
Ukoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje....
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinča
07. sep.
Pirinač srednjeg zrna (5-6 mm) ostaje odvojen prilikom kuvanja, ali se lepi nakon što se ohladi. Sa njim se priprema ukusan rižoto, paelje i neki deserti....
Kakav treba da bude odnos pirinča i vode pri kuvanju?Kakav treba da bude odnos pirinča i vode pri kuvanju?
26. okt.
Naravno, količina je približna jer postoje desetine vrsta pirinča, koje imaju različit sadržaj skroba i zbog toga im je potrebna različita količina vode ili bujona za kuvanje....
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Dobijenu gustu i kašastu smesu stavite u teglicu, a zatim u frižider i uvek ćete imati pri ruci spreman začin....
Kulinarski koktel od piletineKulinarski koktel od piletine
26. nov.
Kulinarski koktel od piletine je gotov....
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačNekoliko trikova za savršeno spremljen pirinač
02. avgust
Dugozrni pirinač se ne slepljuje, nego se raspada, zbog toga je odgovarajuć za salate i pilave; 2. Ukupan kulinarski odnos - 2 dela vode prema 1 delu pirinča ne radi za sve sorte pirinča....
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuProizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanju
02. sep.
Alternativa za pirinač su još bulgur, integralna pšenica, tef....
Saveti iz starih knjiga pri izboru mesa za kuvanjeSaveti iz starih knjiga pri izboru mesa za kuvanje
21. jun
Ništa nije toliko važno u kuvanju kao izbor dobrog mesa i drugih proizvoda za jela. Pogledajte ovaj izbor saveta iz starih knjiga pri izboru mesa za kuvanje....
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?
23. feb.
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice Količina vode koja se dodaje prilikom kuvanja pšenice zavisi od nekoliko faktora, uključujući vrstu pšenice, željenu teksturu i konzistenciju i lične preferencije....
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Kako smršati sa kuvanim pirinčem?
27. mart
Važno je i koliko ćete pirinča pojesti – složićete se da čak i ako jdetee samo kuvan pirinač bez soli i masti, ali ako ga jedete previše, to neće dobro uticati na vašu figuru....