Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta. 6. Kuvaju se bez poklopca, da ne iskipi voda. 7. Proveravajte s vremena na vreme dokle je stigao proces kuvanja i mešajte špagete veoma pažljivo. 8. Uprkos tome što piše na pakovanju, ako vam se čini da nisu...
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jajakuvaju jaja, reći ćemo kako se ne kuvaju. Ne vadite jaja iz frižidera tačno pre nego što ćete da ih skuvate. Ako to uradite garantovano će se polomiti. Ostavite ih da prime sobnu temperaturu i tek onda pređite na kuvanje...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1...
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1...
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasuljaon je već spreman za kuvanje. Druga varijanta je da ga stavite da proključa, pa da tu vodu isipate, a zatim da sipate hladnu vodu, dodate povrće i nastavite sa kuvanjem. Tako će se pasulj veoma lako skuvati. Drugi...
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklutreba da je stavite u šerpu i prelijete hladnom vodom, ali treba da je potpuno pokrivena vodom. Pri kuvanju temperature ringle treba da je umerena i cvekla da se kuva dok ne omekša, a voda treba da ispari skoro potpuno...
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju lukatako će biti ukusniji; - Crni luk se seče samo na kolutove; - Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete je staviti u frižider da odstoji jedan dan, namažite tanak sloj...
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofnaravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema. Brašno ne treba...
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuvinom. Možete dodati razno povrće poput luka, belog luka, šargarepe, paprike, itd. 7. Ako pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik...
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinčasa poklopcem koji se dobro zatvara. Postoje razne vrste pirinča, koje pri kuvanju imaju različitu konzistenciju. Pirinač spremljen po klasičnom receptu može biti i samostalno jelo ili sporedni sastojak nekog...
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjePametni naučni trikovi za lakše kuvanjemože dati nauka. Ukoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše...
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom, dodate malo ulja i malo sirćeta. Dobijenu gustu i kašastu smesu stavite u teglicu, a zatim u frižider i uvek ćete imati pri ruci spreman začin. - Neprijatan miris belog luka možete ukloniti sa ruku tako što ruke protrljate sa malo soli i operete hladnom vodom....