Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špagetaKuvaju se bez poklopca, da ne iskipi voda. 7. Proveravajte s vremena na vreme dokle je stigao proces kuvanja i mešajte špagete veoma pažljivo. 8....
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jajaPre nego što počenmo da opisujemo kako se kuvaju jaja, reći ćemo kako se ne kuvaju. Ne vadite jaja iz frižidera tačno pre nego što ćete da ih skuvate. Ako to uradite garantovano će se polomiti....
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinčaJoš jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasuljaNakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cvekluPri kuvanju temperature ringle treba da je umerena i cvekla da se kuva dok ne omekša, a voda treba da ispari skoro potpuno....
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju lukaPre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji; - Crni luk se seče samo na kolutove; - Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštiljaAli da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaPirinač srednjeg zrna (5-6 mm) ostaje odvojen prilikom kuvanja, ali se lepi nakon što se ohladi. Sa njim se priprema ukusan rižoto, paelje i neki deserti....
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjePametni naučni trikovi za lakše kuvanjeDok je iskustvo i dalje najbolji učitelj u kuvanju, postoji nekoliko trikova kojima možemo ubrzati ovaj proces. Malo različitiju tačku gledišta na kulinarsku umetnost nam može dati nauka....
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....