Facebook
Omiljeno
Pinterest
Trikovi pri kuvanju špagetaKuvaju se bez poklopca, da ne iskipi voda.
7. Proveravajte s vremena na vreme dokle je stigao proces kuvanja i mešajte špagete veoma pažljivo.
8....
Kulinarske finese pri kuvanju turbotaKulinarske finese kuvanja turbota uključuju izbor prave tehnike kuvanja, optimalne začine i pravilnu obradu mesa.
Priprema turbota - ključ uspeha
Prvi korak ka pripremi savršenog turbota je pravilna priprema ribe....
Kulinarski trikovi prilikom kuvanja sarmiSvaka domaćica može da pusti mašti na volju i da ih napuni bilo kojim nadevom koji želi, ali da bi bile ukusne, dobro je znati neke trikove, koje treba primeniti tokom njihovog oblikovanja i termičke obrade....
Finese pri kuvanju jajaOstavite ih da prime sobnu temperaturu i tek onda pređite na kuvanje.
2. Dobro je da jaja ne budu sasvim sveža kad ih kuvate, jer kao posledica pola belanaca ostaje na ljuski....
Pravilno kuvanje pirinčaPirinač dobro operite, dok voda koja ostaje posle njega ne bude u potpunosti bistra. Mutna voda je znak da pirinač sadrži mnogo skroba, što čini da se on lepi pri kuvanju....
Kulinarski trikovi u spremanju lukaPre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji;
- Crni luk se seče samo na kolutove;
- Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
Finese kod kuvanja crnog pirinčaKoliko dugo se crni pirinač kuva dok ne bude gotov
To je tvrđi proizvod od običnog pirinča, pa obavezno potopite zrna nekoliko sati pre kuvanja. Zatim kuvajte najmanje 45-50 minuta....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat.
Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
Kulinarske suptilnosti pri pripremi školjki Sen ŽakBrzo i nežno kuvanje školjki Sen Žak
Školjke Sen Žak se pripremaju izuzetno brzo - to je jedna od njihovih kulinarskih karakteristika. Kuvanje treba da bude kratko kako bi se sačuvala njihova nežna tekstura....
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeKuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjeUkoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje....
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačDugozrni pirinač se ne slepljuje, nego se raspada, zbog toga je odgovarajuć za salate i pilave;
2. Ukupan kulinarski odnos - 2 dela vode prema 1 delu pirinča ne radi za sve sorte pirinča....
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice
Količina vode koja se dodaje prilikom kuvanja pšenice zavisi od nekoliko faktora, uključujući vrstu pšenice, željenu teksturu i konzistenciju i lične preferencije....
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Važno je i koliko ćete pirinča pojesti – složićete se da čak i ako jdetee samo kuvan pirinač bez soli i masti, ali ako ga jedete previše, to neće dobro uticati na vašu figuru....