Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečariMeso od divlje svinje u glinenoj đuvečari
21. nov.
Meso se iseče na parčiće (veličine savijene pesnice). Soli se i posipa biberom i ređa se na dno glinene đuvečare namazane uljem. Dodaje se luk isečen na krupne šajbne i preliva se vinom....
Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečariMeso od divlje svinje sa povrćem u đuvečari
26. dec.
Meso pečemo na gril tiganju. Ovako pripremljene ređamo u glinenu đuvečaru, meso i povrće. Dodajemo ko 1 i 1/2 šolje vode i stavljamo u hladnu rernu....
Šnicla od divlje svinje u kupusuŠnicla od divlje svinje u kupusu
26. april
Meso se seče na male parčiće, blago se istuca i začinjava se biberom, alevom paprikom solju, čubrom. Zaprži se sa obe strane u tiganju sa svinskom mašću....
Šnicle od divlje svinje u đuvečuŠnicle od divlje svinje u đuveču
24. feb.
Poslužujemo tako što u tanjir stavljamo šnicle od divlje svinje i dodajemo pečurke i šargarepe....
Kolenica od divlje svinje u instant potuKolenica od divlje svinje u instant potu
24. okt.
Moje meso je bilo od divlje svinje, zato sam kuvao 8 sati na HI funkciji programa sporog kuvanja....
Đuveč od divlje svinjeĐuveč od divlje svinje
27. avgust
Isecite meso na parčiće srednje veličine. Uzmite zemljanu posudu za pečenje, ako nemate, možete da koristite đuvečaru ili običnu posudu za pečenje....
Ćuftice od divlje svinjeĆuftice od divlje svinje
22. jul
Pre nego što stavite na njega ćuftice od divlje svinje, namažite sa malo ulja. Ispecite ćuftice od divlje svinje sa obe strane dok ne budu gotove....
Ćufte od divlje svinjeĆufte od divlje svinje
20. januar
Serviramo naše ćuftice od divlje svinje sa hladnim pivom ili crvenim vinom :) Neka vam je slatko....
Pržene ćufte od divlje svinjePržene ćufte od divlje svinje
13. april
Smesa se ostavlja da odstoji bar 1 sat. Oko 1 šolja ulja se sipa u tiganj i ostavlja da se ugreje. Od mlevenog mesa se oblikuju pljosnate loptice i prže dok ne budu gotove. Prilog je po želji....
Dinstane rolnice od divlje svinjeDinstane rolnice od divlje svinje
03. dec.
Operite prethodno u vodi i sirćetu natopljeno meso od divlje svinje. Isecite ga po dužini na tanke listove i natopite ga u prethodno napravljenoj marinadi od nabrojanih sastojaka, koja je dobro zagrejana....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Mađarski punjeni but od divlje svinjeMađarski punjeni but od divlje svinje
26. dec.
Neophodno je da se but marinira 2 do 4 dana. Marinirani but odvojimo od kosti, a dobijeno udubljenje posipamo začinima i mažemo maslacem....
Janija sa mesom od divlje svinjeJanija sa mesom od divlje svinje
14. mart
Isečemo meso na krupne kocke i uvaljamo u smesu od brašna, bibera i soli. Prži se u svinjskoj masti, nakon čega se dodaje glavica luka i belog luka. Dinsta se, dok luk ne omekša....
Kako se priprema meso divlje svinje?Kako se priprema meso divlje svinje?
27. avgust
Meso divlje svinje su koristili ljudi još odavnina. Ovo meso ima jako izražen ukus. Meso divlje svinje ima i druge osobine. Zato se prilikom pripreme mesa divlje svinje, moraju poštovati neka pravila....
Ravioli sa mlevenim mesom od divlje svinjeRavioli sa mlevenim mesom od divlje svinje
07. mart
Pomešajte mleveno meso sa jednim jajetom, izgnječenim čenom belog luka i biberom. Prosejte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje. Razbijte jaja i pomešajte sa brašno....
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može prepoznati mlada boranija - ima svetlozelenu boju i elastična je. Pre nego što spremite boraniju, treba da je izbanširate....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Ukoliko se izabere govedina ili pak preferencije su da meso bude preprečenije, rebarca mogu da se spreme i u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni na 10 minuta....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Prženo meso od svinjske glavePrženo meso od svinjske glave
21. dec.
Po želji možete da dodajte zrna bibera i pimenta, dok se kuva. Ostavljamo da se ohladi. Odvojimo kosti od glave i isečemo meso na male parčiće, možemo i da ga iskidamo....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Kako se sprema meso u tegli?Kako se sprema meso u tegli?
23. feb.
Za mnoge domaćice, koje rade po ceo dan, meso u tegli je veliko olakšanje, jer skraćuje vreme pripreme večere ili ručka, bukvalno na pola. Meso iz tegle, nezavisno od toga da li je prethodno bilo uprženo ili ne, već je...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...