Facebook
Omiljeno
Pinterest
Praznična salata sa edamameDobro ocedite skuvana edamame zrna. Koristim ona iz tegle, ali konzervirana bez ikakvih aditiva - samo so i voda....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Količina u jednoj čaši je sasvim dovoljna za profilaktičnu dnednu dozu.
Poslednjih nekoliko godina resveratrol je veliki hit na tržištu i odličan je dodatak zdravom životu....
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Pri redovnoj upotrebi slanije hrane, receptori ukusa se navikavaju na taj ukus i vremenom se potreba za natrijumom povećava. Veliki unos soli je direktno povezan sa bolestima kardiovaskularnog sistema....
Šta je solanin?Možda su vam baka ili majka kada ste bili mali govorili da ne treba jesti ljusku starog zelenog krompira, ali kada je u pitanju pečeni krompir, kožica je najbolji deo.
Šta je solanin?...
Šta je umami?Kuvari podižu svoju kuhinju tako što prave umami bombe, koje su jela napravljena od nekoliko umami sastojaka kao što je riblji sos.
Neki su sugerisali da bi on mogao biti razlog popularnosti kečapa....
Šta je Maća?Na taj način se posuda zagreva i otvaraju se porcelanske pore.
2. Vadi se časen i čavan, uklanja se voda iz posude i suši se pamučnom krpom.
3. Sipaju se 2 g čaja u posudu, to su 2 čajene kašičice.
4....
Šta je pupusa?Pupusa je tradicionalno jelo iz Salvadora, koje je osvojilo svet svojom unikatnom jednostavnošću i bogatim ukusom....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoPoreklom je iz Evrope, a tokom Drugog svetskog rata, američki vojnici poslati u Italiju voleli su začin origano i doneli ga u Ameriku. Sada se tamo uzgaja i u kulinarske i druge svrhe....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Kulinarski stručnjaci i nutricionisti navode GHI maslac kao bezbedan maslac za kuvanje zbog činjenice da je bogat hranljivim materijama, ima visoku tačku dimljenja i tako dalje....
Šta je godži bobica i za šta je korisnaTvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u godži bobicama je šest puta veći od onog u pčelinjem polenu....
EdemameEdamame u receptima za jelo
Veoma popularni recepti za edamame su vegetarijanski i veganski, na primer
- vegetarijanska feta sa edamameom;
- makaroni sa edamameom, mentom i pestom;
- tradicionalni rižoto sa edamameom...
Šta je UHT mleko?U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama....
Zašto je kolač gnjecav?Uopšteno govoreći, najbolje je da kolač ispečete tako što ćete rešetku rerne postaviti na najmanji mogući nivo.
Ako gori dno, podignite ga što više možete....
Šta je voćno povrće?Većina voća je slatko jer sadrži jednostavan šećer koji se zove fruktoza, dok je većina povrća manje slatko zbog ograničene količine ovog šećera....
Šta je metoda konfi?Tamo su ljudi dugo čuvali meso, tako što su ga pokrivali slojem masnoće i tako su sprečavali dotok vazduha koji bi pokvario meso.
Šta je zahtevali konfitiranje mesa?...