Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Praznična salata sa edamamePraznična salata sa edamame
26. dec.
Dobro ocedite skuvana edamame zrna. Koristim ona iz tegle, ali konzervirana bez ikakvih aditiva - samo so i voda....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Kakao tokolač ta sa bananama i komadićima čokoladeKakao tokolač ta sa bananama i komadićima čokolade
22. januar
Isecite tortu dok je još topla. Dekoracija po izboru, ako želite da vidite moju dekoraciju pogledajte video....
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?
28. feb.
Edamame, takođe poznat kao zelena soja, je mlada, nezrela soja koja je jedna od najpopularnijih azijskih namirnica....
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)
30. jun
Predstavljam vam najsimpatičnije jelo sa leblebijama u RImu Pasta e ceci - Tradicija nad tradicijama! Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Količina u jednoj čaši je sasvim dovoljna za profilaktičnu dnednu dozu. Poslednjih nekoliko godina resveratrol je veliki hit na tržištu i odličan je dodatak zdravom životu....
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!
28. april
Pri redovnoj upotrebi slanije hrane, receptori ukusa se navikavaju na taj ukus i vremenom se potreba za natrijumom povećava. Veliki unos soli je direktno povezan sa bolestima kardiovaskularnog sistema....
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Možda su vam baka ili majka kada ste bili mali govorili da ne treba jesti ljusku starog zelenog krompira, ali kada je u pitanju pečeni krompir, kožica je najbolji deo. Šta je solanin?...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Kuvari podižu svoju kuhinju tako što prave umami bombe, koje su jela napravljena od nekoliko umami sastojaka kao što je riblji sos. Neki su sugerisali da bi on mogao biti razlog popularnosti kečapa....
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Na taj način se posuda zagreva i otvaraju se porcelanske pore. 2. Vadi se časen i čavan, uklanja se voda iz posude i suši se pamučnom krpom. 3. Sipaju se 2 g čaja u posudu, to su 2 čajene kašičice. 4....
Šta je pupusa?Šta je pupusa?
29. april
Pupusa je tradicionalno jelo iz Salvadora, koje je osvojilo svet svojom unikatnom jednostavnošću i bogatim ukusom....
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
novog mesta, a ono je drugačije....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Poreklom je iz Evrope, a tokom Drugog svetskog rata, američki vojnici poslati u Italiju voleli su začin origano i doneli ga u Ameriku. Sada se tamo uzgaja i u kulinarske i druge svrhe....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
Kulinarski stručnjaci i nutricionisti navode GHI maslac kao bezbedan maslac za kuvanje zbog činjenice da je bogat hranljivim materijama, ima visoku tačku dimljenja i tako dalje....
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u godži bobicama je šest puta veći od onog u pčelinjem polenu....
EdemameEdemame
15. avgust
Edamame u receptima za jelo Veoma popularni recepti za edamame su vegetarijanski i veganski, na primer - vegetarijanska feta sa edamameom; - makaroni sa edamameom, mentom i pestom; - tradicionalni rižoto sa edamameom...
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
Listovi se preliju destilovanom vodom tako da budu pokriveni. Lonac je pokriven poklopcem okrenutim naopačke i kockice leda se stavljaju na vrh lonca....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Šta je to noćno povrće i da li je opasno?
22. maj
Poznato je da su ove materije prirodni pesticidi....
Sok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasanSok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasan
14. maj
Mnogi od nas ga kombinuju sa jutarnjom šoljicom kafe, što je još štetnije za stomak, jer i kofein iritira stomak....
Koja je najbolja dijeta?Koja je najbolja dijeta?
21. avgust
Mediteranska dijeta je najbolja Mediteransku dijetu je najlakše održavati....
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Uopšteno govoreći, najbolje je da kolač ispečete tako što ćete rešetku rerne postaviti na najmanji mogući nivo. Ako gori dno, podignite ga što više možete....
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
Većina voća je slatko jer sadrži jednostavan šećer koji se zove fruktoza, dok je većina povrća manje slatko zbog ograničene količine ovog šećera....
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
1
Tamo su ljudi dugo čuvali meso, tako što su ga pokrivali slojem masnoće i tako su sprečavali dotok vazduha koji bi pokvario meso. Šta je zahtevali konfitiranje mesa?...