Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdrava zamena za slatkišeZdrava zamena za slatkiše
16. avgust
Najbolje je da ih pečete u plehu, obloženom papirom za pečenje. Nakon deset minuta ih okrenite da se ispeku sa druge strane....
Pljeskavica Probaj mePljeskavica Probaj me
09. nov.
Pljeskavice Meso staviti u šerpu, dodati lovorov list, naliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva. Kuvano meso odvojiti od kostiju, samleti na mašini za meso zajedno sa crnim lukom....
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Zašto da dodajemo kardamon u kafu?
19. maj
Jednom kada probate ovu egzotičnu biljku, više nećete moći da je se odreknete. 3....
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probate
08. april
- Kačokavalo (Caciocavallo) je sledeći italijanski delikates koji treba da probate čim vam se ukaže prva prilika. Kačokavalo je ponos Sicilije i južnog regiona Bazilike....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Keksići za kafuKeksići za kafu
20. januar
Serviramo ujutru keksiće uz kafu....
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
testirani i serviranje garantuje maksimalno uživanje u ukusu kao i najtačniju predstavu o jelu koje se proba....
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiĐakonije, koje treba da probate u Severnoj Italiji
18. jul
Može da se zameni i nedimljenom šarenom slaninom. Povrće u Severnoj Italiji Kavolo nero: toskanski kupus; Erbete: mlada biljka, slična spanaću - iz Pijemonta; Puntarelle: liči na cikoriju ili šparglu....
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
Zdravi biskviti za kafuZdravi biskviti za kafu
15. nov.
Jednostavni, lepi, korisni i ukusnibiskviti, savršeni za jutarnju kafu!...
Savršeni keksići za kafuSavršeni keksići za kafu
21. nov.
Pustite ih da se potpuno ohlade, a zatim ih skinite sa papira. Savršeni keksići za kafu su veoma, veoma ukusni i jednostavni za pripremu....
Jednostavni keksići za kafuJednostavni keksići za kafu
31. maj
Treba da doijete veoma meko testo. 3. Stavite rernu da se ugreje do 180 stepeni. Napunite testo u špric sa nastavom, nazubljen sa jedne strane. 4....
Brzi keksići za kafuBrzi keksići za kafu
19. januar
Zamesite glatko testo, pokrijte ga folijom i ostavite da se stegne u frižideru nekoliko sati. Dobro ohlađeno testo razvucite na brašnom posutoj radnoj površini. Treba da dobijete koru debljine oko 5 mm....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
Zašto treba da pijemo više vode?Zašto treba da pijemo više vode?
02. dec.
Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
Kolačići od jabuke za kafuKolačići od jabuke za kafu
15. nov.
Gledajte ih. Aromatični i ukusni kolačići od jabuka. U testo možete staviti i cimet. Veoma jednostavni i pogodni za kafu! Probajte!...
Savršeni domaći keks za kafuSavršeni domaći keks za kafu
06. okt.
Kristal šećer sameljemo zajedno sa korom od limuna da dobijemo šećer u prahu. To možemo uraditi i u mlinu za kafu ili drugom odgovarajućem uređaju koji imamo....
Mekani limun kolač za kafuMekani limun kolač za kafu
28. jul
Idealan je uz kafu, iečen na komade ili ceo, posut šećerom u prahu ili bez....
Koštice breskve - za šta da ih koristimoKoštice breskve - za šta da ih koristimo
16. nov.
Razbiju se 3 ploda i pomešaju sa 1 kašičicom meda, a smesa treba da se uzima dva puta dnevno pre jela. Skrob pomaže procesima varenja....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima. Egzotična biljka potiče...
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
U korist respiratornog sistema Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Zašto treba da pijemo sok od krastavca?
28. nov.
Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
Kolačići za kafu sa kokosovim brašnomKolačići za kafu sa kokosovim brašnom
21. nov.
Rukama oblikujte kuglice, lagano ih razvucite i stavite kolačiće za kafu pleh. Kolačići se peku na 180 stepeni15 minuta....
Bezglutenski kolačići sa bademom za kafuBezglutenski kolačići sa bademom za kafu
23. okt.
Pošto testo ne mora da bude jako tvrdo, nauljim ruke i ako se malo lepi lako se oblikuju kolačići. Isecite kuglice veličine oraha ili malo manje, malo ih spljoštite i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje....