Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li laneno seme ima neželjene efekte?Uprskos tome što ima mnogo koristi za telo, može uzrokovati i neke neželjene efekte.
Najčešće sretan neželjeni efekat od lanenog maslaca je nervozan stomak, bolovi i dijareja....
07. mart
Paradajz za zimuParadajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.
Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
05. okt.
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaKada se pacijentima u bolničnim uslovima daju preparati koji sadrže gvožđe mogu imati sledeće neželjene efekte: bolove u zglobovima, povećanje limfnih čvorova, povećanu temperaturu ili glavobolju....
20. mart
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer....
06. avgust
Konzervisan paradajz za zimuTako napravljen paradajz izdrži bez dodatnog konzervisanja.
Konzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
01. okt.
Da napravimo čeri paradajz za zimuEvo kako:
Sušeni čeri paradajz
Potrebni sastojci: 12-14 komada čeri paradajza, 1 kg soli, 1/2 kg šećera, 1 kašičica suve majčine dušice, 3 supene kašike maslinovog ulja....
17. mart
Poznajete li ove sireve?Predstavljamo vam nekoliko vrsta sireva koji su manje poznati i o kojima skoro sigurno niste čuli mnogo.
Nevšatel - francuski sir od punomasnog mleka. Pri kraćem zrenju obrazuje se tanka kora, pokrivena prahom. Ako se...
01. maj
Sos od paradajza za zimuKuvajte tegl 5 minuta i posle okrenite tegle sa poklopcem nadole, da se ohlade.
Ovaj sos je odličan za špagete, pice, pržene paprike, tikvice i patlidžan - univerzalan u ukusan sos od paradajza....
05. avgust
Sos od paradajza za ribuNakon 5 minuta se dodaje paradajz pire i prži se još 3-4 minuta. Pomeša se sa belim sosom, dodaju se lovorov listi i biber i kuva se još 10 minuta....
20. jun
Sok od paradajza za zimuNakon toga, sok od paradajza možete da koristite u sosu za špagete, paradajz supama i drugim jelima po vašemi izboru....
29. sep.
Čak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeveProsto ih koristite umereno i sa pažnjom da biste sprečili neželjene rakcije i da iskoristite korisne....
30. nov.
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se....
15. avgust
Sjajni zeleni paradajz za zimuSipajte u paradajz. Napunite tegle zimnicom - mogu da budu tople, ali ne vrele. Sipajte do vrha ulje ili maslinovo ulje. Zatvorite.
Čuvajte vaš sjajan zeleni paradajz za zimu na hladnom i tamnom mestu....
29. jul
Brz sos od paradajza za zimuOperemo paradajz, isečemo ga na dva dela. Izrendamo na rende.
Stavljamo u odgovarajuću posudu, dodajemo ulje, so, biber i isečeni peršun. Sipamo u tegle, ja sam imala sa poklopcem....
25. dec.
Ređana salata od paradajza za rakijuNa tanjir poređamo krugove paradajza u krug, malo ih preklapamo kao domine. Između svake kriške paradajza stavljamol krug crnog luka, a preko krug od masline....
11. januar
Konzerviran paradajz u teglama za zimuZa pripremanje ovog paradajza u teglicama dobro očistite paradajz od ljuski pomoću oštrog noža i isecite ga na komade.
Pomešajte ga sa solju po ukusu i njime napunite tegle....
09. sep.
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaOčistimo i isečemo paradajz-paprike.
Pomešamo sve sastojke u šerpi.
Dodajemo začine i stavljamo da smesa provri, nakon čega dodajemo kambi paprike i smanjujemo jačinu ringle....
25. okt.
Sok od paradajza za zimu u teglamaParadajz treba da bude dobro zreo.
Operemo ga pod tekućom vodom, isečemo na parčiće i provučemo kroz mašinu za mlevenje.
Začinjavamo solju, punimo tegle (može i u flaše)....
28. sep.
Čorba od paradajza sa paradajzom iz konzerveNakon toga dodajemo teglu oljuštenog, konzerviranog paradajza prethodno iseckan, posipamo ih sa po 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice šećera.
Dodajemo 1 litar hladne vode i ostavljamo da provri....
13. feb.
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeAko ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela. Iako ovakva čokolada uglavnom bude razlog za brigu, ona je sasvim bezbedna za konzumaciju....
05. april
Da li je konzervirana hrana dobra za vas?Bilo da se radi o konzerviranom kukuruzu šećercu, konzerviranom paradajzu, boraniji u teglama ili mariniranim pečurkama, konzerve igraju aktivnu ulogu u pripremi gotovo svakog jela....
18. april
Da li je punomasno mleko korisno za vas?Među ljudima sa problematičnom težinom i problemima sa holesterolom, punomasno mleko nema dobru reputaciju. Nutricionisti im savetuju da ga izbegavaju.
Međutim, to ne znači da punomasno mleko u principu nije korisno, jer...
10. jul
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?I još - arsen može polako, ali sigurno da se nagomila u teolu i da uzrokuje napovratne fizičke efekte....
20. sep.
Lutein - Šta treba da znateNema poznatih neželjenih efekata od većeg unosa luteina ili zeaksantina....
13. sep.